Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Nordisk språkkonferens med fokus på ungas förhållande till Nordens språk

Dela

Torsdagen den 16 september ordnar Hanaholmen i samarbete med Nordiska ministerrådet och Undervisnings- och kulturministeriet en konferens om nordiska språk och språksamarbete i Norden.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Evenemanget ordnas mot bakgrund av att det gått femton år sedan den första deklarationen om nordisk språkpolitik offentliggjordes och att det nu är dags för en uppdatering.

”Det finns ett uttalat mål att Norden skall bli världens mest integrerade region. I den processen spelar förståelsen av språk och kultur en avgörande roll. Under konferensen sätter vi fingret på nordiskt språksamarbete överlag och inte minst de ungas förhållande till nordiska språk”, berättar nätverket Svenska nu:s projektchef Mikael Hiltunen.

Öppningsanförandet hålls av undervisningsminister Li Andersson. Därefter presenteras en undersökning om språksamarbete i Norden följt av en inblick i de ungas förhållande till Nordens språk. Under konferensen behandlas även minoritets- och teckenspråkens verklighet i de nordiska länderna.

Seminariet, som ordnas inom ramen för Finlands ordförandeskap i Nordiska ministerrådet, avslutas med en paneldebatt med medlemmar i nordiska rådet.

Tid: 16 september kl. 10-14 (9–13 svensk tid)

Plats: online

Läs mera och se hela programmet här: www.hanaholmen.fi/sv/event/nordisk-sprakkonferens/

Kontakt: Mikael Hiltunen, projektchef, Nätverket Svenska nu, mikael.hiltunen(at)hanaholmen.fi, tel. +358 406206006  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ladda ned bild

Om

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum