Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

NordLab Kemin aluelaboratoriossa koronatestausta eniten Suomessa suhteessa alueen väestöön

Jaa

COVID-19 eli koronaviruksen ilmaantuvuus on tällä hetkellä suurta Pohjois-Suomessa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella. NordLab Kemin aluelaboratorion COVID-19 näytteiden testauskapasiteettia on lisätty ja näin on pystytty vastaamaan alueen haastavaan epidemiatilanteeseen.

NordLabin toiminta kattaa koronavirusdiagnostiikan osalta Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueen eli koko pohjoisen Suomen. NordLab on seurannut Pohjois-Suomen koronaepidemian kehittymistä yhteistyössä sairaanhoitopiirien ja kuntien kanssa. Pohjois-Suomessa Länsi-Pohjan alueella COVID-19 ilmaantuvuus on suurta. Siellä väestön määrään suhteutettuna ilmaantuvuus lähenee jo Uudenmaan tasoa.

Koronatestausta tehdään kaikissa NordLabin aluelaboratorioissa: Oulussa, Kajaanissa, Kemissä, Kokkolassa ja Rovaniemellä.

Koronatestauksen kapasiteettia on lisätty Kemissä ja Länsi-Pohjan alueen testimäärä onkin ollut suurinta Suomessa suhteessa alueen väestöön (Lähde: thl.fi/koronakartta, 27.4.2020). Tällä hetkellä NordLab Kemin aluelaboratoriossa analysoidaan noin 50-60 näytettä vuorokaudessa. Testauskapasiteettia hyödynnetään ensi sijassa kiireellisiin näytteisiin ja erityisesti sairaalaan sisälle otettavien potilaiden näytteisiin.

Länsi-Pohjan alueen näytteitä analysoidaan lisäksi myös NordLab Oulun aluelaboratoriossa.

NordLab Oulun ja Kemin aluelaboratorioissa analysoidaanCOVID-19 näytteitä ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. NordLabin kokonaiskapasiteetti on 500-600 testiä/vuorokaudessa.

NordLab (Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä) tuottaa terveydenhuollon laboratoriopalveluja Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Lapin, Länsi-Pohjan ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla yli 60 toimipisteessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuija Männistö, NordLab, johtava lääkäri, p. 040 635 6432, tuija.mannisto@nordlab.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Hyvinvointialueen tuleva organisaatio, talous ja palvelurakenne suppean poliittisen ryhmän käsittelyssä13.10.2021 16:26:19 EEST | Tiedote

Suppea poliittinen ohjaus- ja seurantaryhmä kokoontui keskiviikkona 13.10. etäkokoukseen. Antti Ollikainen toimi kokouksen puheenjohtajana. Hyvinvointialueen poliittinen rakenne Osana hyvinvointialueen valmistelua on suunniteltu myös tulevan organisaation poliittista rakennetta. Kokouksessa oli asian käsittelyn aikana mukana myös poliittisten piirijärjestöjen edustajat. Hyvinvointialueen ylin päättävä toimielin on vaaleilla valittava aluevaltuusto. Valtuusto päättää tarkemman organisaatiorakenteen. Muut lakisääteiset toimielimet ovat aluehallitus ja tarkastuslautakunta. Aluevaltuustoon tulee Pohjois-Pohjanmaalla 79 jäsentä. Aluehallitukseen tulisi pohjaehdotuksen mukaan 13 jäsentä. Muita toimielimiä olisivat tarkastuslautakunta, yksilöasiainjaosto, aluevaalilautakunta, tulevaisuus-, turvallisuus- ja yhdyspintalautakunnat, ​alueelliset neuvottelukunnat sekä vaikuttamistoimielimet, kuten nuorisovaltuusto ja vanhus- ja vammaisneuvosto. Kokouksessa käytiin keskustelua toimielinrakenteesta,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme