Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

NordLab lisää COVID-19 testauskapasiteettia

Jaa

NordLab Oulun laboratoriossa analysoidaan tällä hetkellä noin 200 koronavirustestiä vuorokaudessa. Testauskapasiteettia laajennetaan ja sitä otetaan käyttöön Oulun ja Rovaniemen lisäksi Kajaanin, Kemin ja Kokkolan laboratorioissa.

NordLab Oulun laboratoriossa analysoidaan tällä hetkellä noin 200 koronavirustestiä vuorokaudessa. Rovaniemen laboratorio analysoi kiireellisiä Rovaniemen keskussairaalan koronavirusäytteitä. Lisäksi NordLabista lähetetään 150 näytettä/vuorokausi analysoitavaksi SYNLABiin.

Oulun laboratoriossa on käytössä useita koronaviruksen testimenetelmiä. Uusi koronaviruksen testimenetelmä otetaan käyttöön testauskapasiteetin laajentamiseksi. Lähiviikkoina koronavirustestejä otetaan käyttöön Oulun ja Rovaniemen lisäksi Kajaanin, Kemin ja Kokkolan laboratorioissa. Testien käyttöönotto nopeuttaa keskussairaaloihin otettavien potilaiden hoitoketjua.

NordLab ottaa käyttöön COVID-19 vasta-ainetestit huhti-toukokuun aikana. Vasta-ainetesteillä voidaan selvittää, onko henkilö jo sairastanut koroviruksen aiheuttaman taudin.

Lisätietoja

Tuija Männistö, johtava lääkäri, NordLab, p. 040 635 6432, tuija.mannisto@nordlab.fi

Nordlab

NordLab (Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä) tuottaa terveydenhuollon laboratoriopalveluja Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Lapin, Länsi-Pohjan ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla yli 60 toimipisteessä.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme