Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

NordLabin koronavirustestien kapasiteetti on jo 900 testiä vuorokaudessa

Jaa

NordLabin aluelaboratorioissa Kajaanissa, Kemissä, Kokkolassa ja Rovaniemellä tutkitaan kunkin alueen kiireelliset koronavirustestit. Oulun aluelaboratoriossa tutkitaan kiireellisten näytteiden lisäksi vähemmän kiireelliset näytteet Pohjois-Suomen alueelta. Koronavirustestien tutkimuspyyntöjä on 400-600 vuorokaudessa.

NordLabin tarjoama koronavirustestien kapasiteetti Pohjois-Suomen alueelle on 900 testiä vuorokaudessa. Kemin aluelaboratorion testien kapasiteetti on 70 testiä vuorokaudessa, Rovaniemen aluelaboratoriossa 50, Kajaanin aluelaboratoriossa 40 ja Kokkolan aluelaboratoriossa 40 testiä vuorokaudessa. Oulun aluelaboratorion koronavirustestien kapasiteetti on 700 testiä vuorokaudessa.

Testauskapasiteettia käytetään ensisijaisesti kiireellisten näytteiden testaamiseen Kajaanin, Kemin, Kokkolan ja Rovaniemen aluelaboratorioissa. NordLab Oulun aluelaboratoriossa testataan kiireellisten näytteiden lisäksi Pohjois-Suomen alueen vähemmän kiireellisiä näytteitä.

NordLabin laiteinvestoinnit Oulussa, Kajaanissa, Kemissä, Kokkolassa ja Rovaniemellä nostavat kokonaiskapasiteetin toukokuun lopussa 1100 testiin vuorokaudessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuija Männistö, NordLab, johtava lääkäri, p. 040 635 6432, tuija.mannisto@nordlab.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

NordLab (Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä) tuottaa terveydenhuollon laboratoriopalveluja Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Lapin, Länsi-Pohjan ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla yli 60 toimipisteessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Esko Systems hankkii suun terveydenhuollon ja sosiaalihuollon tietojärjestelmät kotimaiselta Mediconsultilta27.6.2022 13:14:37 EEST | Tiedote

Esko Systems Oy on kilpailuttanut sekä suun terveydenhuollon että sosiaalihuollon tietojärjestelmien hankinnan. Molempien osa-alueiden kilpailutukset voitti kotimainen Mediconsult Oy. Mediconsultista tulee suomalaisen Esko Systemsin kumppani, joka mahdollistaa Esko asiakas- ja potilastietojärjestelmäkokonaisuuden rakentamisen. Kahden erillisen kilpailutuksen vertailuarvioinneissa painotettiin laatua 60 % ja hintaa 40 %.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme