IBM Suomi

Norjalaisen lohen alkuperä varmistuu lohkoketjuteknologialla

Jaa

Lohenkasvattaja mukaan IBM Food Trust -verkostoon.

ARMONK, NY JA KVARØY-SAARI, NORJA – 10.6.2020: Norjalainen lohenkasvattaja Kvarøy Arctic liittyy mukaan IBM Food Trust ™ -yhteistyöverkostoon, joka parantaa näkyvyyttä ja vastuullisuutta elintarviketuotannon kaikissa vaiheissa. IBM Blockchain -alustalla toimiva IBM Food Trust ™ yhdistää lohkoketjun eri toimijoiden tiedot esimerkiksi elintarvikkeiden alkuperään, prosessitietoihin ja toimitusketjuun.

Viimeisen kolmen kuukauden aikana Kvarøy Arctic kertoo tuoreiden merenelävien kysynnän kasvaneen dramaattisesti Yhdysvalloissa. Toimitusmäärät ovat olleet kaksinkertaiset arvioituun nähden. Esimerkiksi edellisenä vuonna lohen kysyntä kasvoi jopa nopeammin kuin naudanlihan tai siipikarjan kysyntä kuluttajien etsiessä vaihtoehtoisia proteiinilähteitä. Lohkoketjuteknologia vahvistaa jalansijaa kalaelintarviketuotannossa kun Kvarøy Arctic liittyy mukaan IBM Food Trust ™ -yhteistyöverkostoon vastatakseen kasvaneeseen lohen kysyntään ja edistääkseen läpinäkyvyydellä kalanjalostusteollisuuden tuotannon turvallisuutta.

Lohkoketju avaa näkymän koko toimitusketjuun estäen väärinkäytökset

”Lohkoketjuteknologia on paras keino kalanjalostusteollisuuteen kohdistuvien väärinkäytösten hillitsemiseksi. Teknologian tarjoama läpinäkyvyys vahvistaa mielikuvaa meistä halustamme olla parhaita omalla osaamisalueellamme”, sanoo Kvarøy Arctic -yhtiön toimitusjohtaja Alf-Gøran Knutsen. "Lohkoketjuteknologia auttaa myös vähentämään hävikkiä, ja näin parantaa kykyämme tuottaa elintarvikkeita kuluttajille.”, Knutsen jatkaa.

Kvarøy Arctic varustaa tuotteensa QR-koodilla, jonka avulla sisäänostajat ja valikoidut Whole Foods Market -kaupat Yhdysvalloissa ja Kanadassa voivat jäljittää esimerkiksi ostamansa lohen alkuperän, kasvatuspopulaation, iän ja keruupäivän. He voivat myös selvittää kasvatusolosuhteet ja varmistua kasvatuksessa käytettyjen hyvinvointistandardien täyttymisestä muun muassa videoiden ja kuvien avulla. Kvarøy Arctic aloittaa lisäksi yhteistyön rehualan toimittajansa BioMarin kanssa kasvatuksessa käytetyn rehun tietojen tarjoamisesta asiakkailleen. Näin syntyy läpinäkyvä ja katkeamaton näkymä itse tuotteesta ja koko jakeluketjusta ostajille. Yhtiö suunnittelee myös esittelevänsä kuluttajasovelluksen myöhemmässä vaiheessa. Projektin järjestelmäintegraattorina toimii Atea.

IBM Food Trust ™ on lohkoketjuteknologialla toteutettu tuottajien, jalostajien, tukkukauppiaiden, jakelijoiden, vähittäiskauppiaiden ja muiden yhteistyökumppaneiden muodostama verkosto. Jokainen ketjun toimija pystyy tallentamaan omalta osaltaan tietoa, jota muut ketjun toimijat pystyvät hyödyntämään. Lohkoketjun tarjoaman jäljitettävyyden luotettavuus perustuu siihen, että siihen kerran syötettyä tietoa ei voida enää muuttaa.

Laajempi englanninkielinen tiedote osoitteessa:
https://newsroom.ibm.com/2020-06-04-Kvar-y-Arctic-Using-IBM-Blockchain-to-Trace-Norwegian-Farmed-Salmon-to-North-American-Stores


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

IBM Viestintäosasto
puh. (09) 459 5900
ibmficom@fi.ibm.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

IBM Suomi
IBM Suomi
Laajalahdentie 23
00330 Helsinki

(09) 4591http://www.ibm.fi

IBM on pilvialustoihin erikoistunut ja tekoälyä hyödyntävä teknologiayritys. Tuemme asiakkaitamme  kognitiivisen tietojenkäsittelyn, pilvialustojen ja kvanttilaskennan hyödyntämisessä. Vahvan toimiala- ja teknologiaosaamisemme ansiosta pystymme vastaamaan asiakkaidemme nopeasti muuttuviin tarpeisiin ja pysymään ketterinä jatkuvan teknologisen muutoksen edessä. IBM toimii luotettavana kumppanina yli 170 maassa. www.ibm.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta IBM Suomi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme