KIASMA

Norjassa laajaa yhteiskunnallista keskustelua herättänyt “Ways of Seeing” -esitys nähdään osana Kiasman ARS22-suurnäyttelyä

Jaa

Nykyhetken polttavia kysymyksiä, kuten äärioikeistolaista politiikkaa ja rasismia käsittelevä “Ways of Seeing” nähdään Kiasma-teatterin näyttämöllä lauantaina 18.6. Dokumentaarinen taideteos on osa ARS22-näyttelyn runsasta esittävän taiteen ohjelmistoa.

Hanan Benammar, Ways of Seeing, Black Box. Kuva: Leif Gabrielsen
Hanan Benammar, Ways of Seeing, Black Box. Kuva: Leif Gabrielsen
Vuonna 2018 Oslossa ensi-iltansa saanut Ways of Seeing sai runsaasti mediahuomiota ja laajensi rasismia koskevaa yhteiskunnallista keskustelua Norjassa. Tekijät Hanan Benammar, Sara Baban ja Pia Maria Roll kartoittavat teoksessa verkostoja, jotka voimistavat norjalaisen yhteiskunnan rasistisuutta. Nämä äärioikeistolaiset verkostot ulottuvat aina Norjan hallitukseen. Teoksen ja sitä seuranneiden tapahtumien käsittely jatkui maassa poliisitutkimuksiin asti.

Vaikka performanssin lähtökohta on Norjan tilanne, viittaa se myös maailman tapahtumiin kuten Ranskan äärioikeistolaiseen nykypolitiikkaan, Algerian itsenäisyystaisteluun, Kurdistanin konfliktiin sekä Rojavan itsehallintoalueen yhteiskunnallisiin kokeiluihin Syyriassa.

Esityksessä Hanan B. matkustaa Ranskasta Norjaan vain huomatakseen, että Jean-Marie Le Penin ja Kansallisen rintaman agenda on juurtunut syvälle myös pohjoiseen. Oslossa hän tapaa Sara B:n, joka 1980-luvulla pakeni Saddam Husseinin kurdeja vastaan käymää sotaa Norjaan.

Ways of Seeing on lainannut nimensä John Bergerin kirjasta ja siitä 1970-luvulla tehdystä televisiosarjasta.

ARS-LIVE Hanan Benammar, Pia Maria Roll, Sara Baban: Ways of Seeing
Kiasma-teatterissa 18.6.2022 klo 15–16.50. Liput: 25 € / 16 €. Liput Kiasman infosta. Lippu sisältää pääsyn näyttelyyn esityspäivänä. Esitys on englanninkielinen. 

ARS22 – Eläviä kohtaamisia -näyttely tarkastelee aikamme suuria kysymyksiä ja tarinoita, sekä antaa tilan yhteisille kokemuksille, elämyksille ja yhteisöllisyydelle. Mukana on teoksia 55 taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä 26 eri maasta. Osana näyttelyä nähdään poikkeuksellisen runsas elävän taiteen ohjelmisto.

ARS22 – Eläviä kohtaamisia Kiasmassa 8.4.-16.10.2022

LISÄTIETOA MEDIALLE

Lehdistökuvia median käyttöön

Kiasma-teatteri
Tuottaja Sanni Pajula, 040 725 3819, sanni.pajula@kiasma.fi

Kiasman viestintä
Tiedottaja Reetta Haarajoki, 0294 500 631, reetta.haarajoki@kiasma.fi
 
 
 
 
 
 
 
 

Avainsanat

Kuvat

Hanan Benammar, Ways of Seeing, Black Box. Kuva: Leif Gabrielsen
Hanan Benammar, Ways of Seeing, Black Box. Kuva: Leif Gabrielsen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

KIASMA
KIASMA
Mannerheiminaukio 2
00100 HELSINKI

0294 500 200, info@kiasma.fihttp://www.kiasma.fi

Nykytaiteen museo Kiasma on osa Kansallisgalleriaa yhdessä Ateneumin ja Sinebrychoffin taidemuseoiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KIASMA

ARS22-näyttelyn taiteilija Pia Camil kutsuu vaihtokauppaan16.2.2022 09:00:00 EET | Tiedote

Taiteilija Pia Camil toteuttaa huhtikuussa Kiasmassa avautuvaan ARS22-suurnäyttelyyn yleisöä osallistavan veistoksellisen installaation, jossa henkilökohtainen vaihtokauppa on vaihtoehto kaupalliselle kuluttamiselle. Kaikki halukkaat voivat osallistua teokseen tuomalla siihen itselleen merkityksellisen esineen. Ensimmäinen esineiden vaihtotapahtuma järjestetään jo ennen näyttelyn avautumista Itäkeskuksen Stoassa lauantaina 5.3.2022.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme