Nortal Oy

Nortal kasvatti liikevaihtoaan ja tulostaan kansainvälisesti vuonna 2018

Jaa

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortal julkisti tänään vuoden 2018 taloudellisen tuloksensa. Konsernin kansainvälinen liikevaihto oli 66,8 miljoonaa euroa, kasvua edellisvuoteen nähden kertyi 38%. Yhtiön tulos (EBITDA) kasvoi 39 %, ollen nyt 7,4 miljoonaa euroa.

Nortalin perustaja ja toimitusjohtaja Priit Alamäe.
Nortalin perustaja ja toimitusjohtaja Priit Alamäe.

Vuoden 2018 tilikaudella Nortal teki vahvan tuloksen sen kaikilla Euroopan markkinoilla, Yhdysvalloissa sekä Lähi-idässä.

”Viime vuoden erinomainen tuloskehitys jatkuu odotustemme mukaan myös tänä vuonna”, sanoo yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Priit Alamäe ja jatkaa: ”Saimme juuri päätökseen joukkovelkakirjalainan, jolla keräsimme 50 miljoonan euron lisärahoituksen kasvumme vauhdittamiseksi erityisesti Saksassa, Pohjoismaissa ja Yhdysvalloissa.”

Nortalin vuoden 2018 merkittävimpiin kehitysaskeliin kuuluivat tytäryhtiön perustaminen ja vahvan jalansijan rakentaminen Saksaan sekä yhdysvaltaisen pilviteknologiayhtiö Dev9:n yritysosto, jolla vahvistetaan yhtiön laajentumista ja täydennetään pilviteknologiaosaamista.

“Investoimme viime vuonna liiketoimintojemme kasvattamiseen Saksassa ja Yhdysvalloissa ja arvioimme näiden alueiden nousevan Pohjoismaiden ohella yhtiömme merkittävimmiksi kasvun tuojiksi tänä vuonna”, Alamäe sanoo.

Viime vuoden lopulla toteutetun maailman johtaviin pilviteknologiayrityksiin kuuluvan Dev9:n oston myötä Nortal laajentaa pilvipuolen tarjontaansa Euroopassa vuoden 2019 aikana ja perustaa Cloud Center of Excellence (CCoE) -osaamiskeskukset Helsinkiin ja Vilnaan. Osaamiskeskusten avulla Nortal tuo uudenlaiset prosessit, työkalut ja alustat ymmärtävän uuden ohjelmistokehityksen ympäristön lähemmäksi asiakkaitaan myös Euroopassa.

Uusia työntekijöitä ja asiakasavauksia

Tilikauden 2018 aikana yhtiö kasvatti myös henkilökuntamääräänsä merkittävästi ja vuoden lopulla Nortal työllisti yli 800 asiantuntijaa 10 maassa. Henkilökunnan kasvunäkymien vuoksi yhtiö investoi merkittävästi uusiin toimitiloihin Belgradissa, Vilnassa, Helsingissä, Oulussa, Tukholmassa ja Seattlessa.

”Parhaiden asiantuntijoiden rekrytoiminen on edelleen kaikissa maissa yksi keskeisimmistä haasteista koko alallemme. Uskon, että yhtiömme kasvunäkymät ja tarjoamamme ammatilliset haasteet ovat houkuttelevia hakemillemme rautaisille ammattilaisille”, Alamäe kommentoi.

Asiakaspuolella Nortalin keskeisimmät avaukset vuoden 2018 aikana liittyivät terveydenhuoltoalaan Suomessa ja Lähi-idässä, digitalisaatioprojekteihin Saksassa sekä sähköisen kaupan uusiin hankkeisiin Pohjoismaissa ja Yhdysvalloissa.

Kotimaassaan Virossa Nortal aloitti projektin, jossa rakentamaan sosiaaliturvavakuutuksiin liittyvää julkista järjestelmää, jonka kautta liikutetaan tulevaisuudessa yli 20 % koko maan budjetista eläkkeiden ja muiden etujen muodossa. Järjestelmästä on tarkoitus tulla seuraavan sukupolven asiakaslähtöinen koko kansan palvelu.

Suomessa Nortal sai vuoden 2018 aikana valmiiksi Suomen tähän asti suurimman verojärjestelmäuudistuksen. Omavero-projektissa luotiin koko Suomen kansaa koskettava henkilöverotuksen verotusohjelmisto lukuisilla tukitoiminnoilla. Nortal on myös yhdessä Digian ja Atostekin kanssa rakentamassa sosiaali- ja terveyssektorille UNA-järjestelmäuudistusta.

Lähi-idässä Nortal sai valmiiksi ensimmäisen vaiheen Omanin Valtionvarainministeriölle toteutettavasta järjestelmästä, jolla mahdollistetaan arvonlisäveron kerääminen. Maan Työvoimaministeriölle Nortal toimittaa järjestelmää, jolla automatisoidaan maahanmuuttoprosesseja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Harri Koponen, kaupallinen johtaja, Nortal AS ja toimitusjohtaja, Nortal Oy
harri.koponen@nortal.com
040 192 2464

press@nortal.com

Kuvat

Nortalin perustaja ja toimitusjohtaja Priit Alamäe.
Nortalin perustaja ja toimitusjohtaja Priit Alamäe.
Lataa
Harri Koponen, kaupallinen johtaja, Nortal AS ja toimitusjohtaja, Nortal Oy
Harri Koponen, kaupallinen johtaja, Nortal AS ja toimitusjohtaja, Nortal Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Nortal Oy
Nortal Oy
Mikonkatu 15 A 3. krs
00100 Helsinki

http://nortal.com

Tietoa Nortalista:

Nortal on monikansallinen informaatioteknologiayritys ja strateginen digitaalisen liiketoiminnan mahdollistaja. Ainutlaatuiseen asiakaskokemukseen tähdäten Nortal luo saumattomia datapohjaisia liiketoimintasovelluksia ja -prosesseja niin julkishallinnolle kuin yksityiselle sektorille Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa ja Pohjois-Amerikassa. Yhtiö työllistää 850 asiantuntijaa 10 maassa ja sen asiakaskuntaan kuuluu maailman johtavia telekommunikaatio-, rahoitus-, teollisuus-, logistiikka- ja terveydenhoitoalan yrityksiä sekä valtiohallinnon virastoja ja yksiköitä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nortal Oy

Nortal ostaa saksalaisen IT-konsulttiyhtiö Schützen10.9.2020 08:30:00 EESTTiedote

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortal on saanut päätökseen yrityskaupan, jossa se ostaa saksalaisen strategiakonsultti- ja ohjelmistoyhtiö Schützen. Kauppa vahvistaa Nortalin asemaa Euroopassa kasvattaen yhtiöstä yli 1000 ammattilaisen digitaalisen muutoksen maailmanlaajuiseksi konsulttitaloksi. Nortal tulee kehittämään laajentuvia Saksan toimintojaan myös suomalaisen osaamisen avulla.

Korjattu ingressi/ Nortal kasvatti liikevaihtoaan 86 miljoonaan euroon vuonna 201925.6.2020 13:13:15 EESTTiedote

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortalin kansainvälinen liikevaihto vuonna 2019 kasvoi 29 % edellisvuoteen verrattuna ollen nyt 86 miljoonaa euroa. /// Korjattu po. Käyttökate (EBITDA) oli 11,4 miljoonaa euroa. Myös Suomessa Nortalin toiminta oli tilikauden aikana kannattavaa ja yhtiö perusti uusia liiketoimintayksiköitä tulevaisuuden kasvua tukemaan.

Nortal keräsi 50 miljoonan euron lisärahoituksen joukkovelkakirjalainalla pääasiassa Pohjoismaista29.5.2019 10:00:00 EESTTiedote

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortal julkisti tänään, että se on saattanut päätökseen 50 miljoonan joukkovelkakirjalainan, jolla yhtiö rahoittaa vahvaa kasvuaan ja aikaisemman joukkovelkakirjalainan takaisinoston. Viiden vuoden ja 4,75 prosentin koron joukkovelkakirjalainaan osallistui nimekkäitä sijoittajia pääasiassa Pohjoismaista.

Nortal vahvistaa pilviteknologiaosaamistaan merkittävällä yritysostolla3.10.2018 09:01:00 EESTTiedote

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortal on ostanut yhdysvaltalaisen pilviteknologiaan keskittyvän ohjelmistoyhtiö Dev9:n. Yritysoston myötä 750 ammattilaista 14 maassa työllistävä Nortal vahvistaa entisestään pilviteknologiaosaamistaan ja pystyy näin paremmin palvelemaan yli 150 asiakastaan tiedon hyödyntämisessä ja liiketoimintojen pilveen siirtämisessä.

Nortalin Marek Helmistä ensimmäinen virolainen, jolle myönnetään Suomen Tullin ansioristi21.8.2018 12:00:00 EESTTiedote

Teknologiayhtiö Nortalin Lähi-Idän ja Afrikan alueen johtaja Marek Helm on ensimmäinen virolainen, jolle myönnetään Suomen Tullin ansioristi. Aikaisemmin Viron Vero- ja Tullihallinnon johtajana toiminut Helm saa Tullin ansioristin aktiivisuudestaan Suomen ja Viron tulliviranomaisten yhteistyön vahvistamisessa. Suomen Tullilaitoksen ansioristin myöntää Valtionvarainministeri Tullin pääjohtajan suosituksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme