Nortal Oy

Nortal ostaa saksalaisen IT-konsulttiyhtiö Schützen

Jaa

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortal on saanut päätökseen yrityskaupan, jossa se ostaa saksalaisen strategiakonsultti- ja ohjelmistoyhtiö Schützen. Kauppa vahvistaa Nortalin asemaa Euroopassa kasvattaen yhtiöstä yli 1000 ammattilaisen digitaalisen muutoksen maailmanlaajuiseksi konsulttitaloksi. Nortal tulee kehittämään laajentuvia Saksan toimintojaan myös suomalaisen osaamisen avulla.

Nortal on kunnianhimoinen, nopeasti kasvava kansainvälinen yhtiö, joka tunnetaan roolistaan Viron julkisen digitalisoitumisen yhtenä pääarkkitehtina. Vuonna 2011 Nortalista tuli Baltian suurin ohjelmistoyhtiö sen edeltäjän Webmedian ostettua suomalaisen CCC Corporation Oy:n. Nortalin missiona on mahdollistaa saumaton yhteiskunta yksinkertaistamalla ja optimoimalla monimutkaisia tietoteknisiä prosesseja yrityksille, julkishallinnolle ja terveysalan toimijoille Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Lähi-idässä.

Schützellä puolestaan on 20 vuoden kokemus innovatiivisesta teknologiakonsultoinnista, ohjelmistotoimittamisesta ja projektien hallinnasta. Yhtiö auttaa Saksassa lukuisia pitkäaikaisia asiakkaitaan organisaatioiden ja palveluiden digitalisoimisessa. Schütze tunnetaan muun muassa maan valtionhallinnon luotettuna kumppanina sähköisten laskujärjestelmien rakentamisessa ja digitaalisten terveyspalveluiden kehittäjänä.

”Schütze ja Nortal jakavat samanlaisen dna:n ja arvot niin liiketoiminnassa kuin henkilöstökulttuurissakin”, kertoo Nortalin perustaja ja toimitusjohtaja Priit Alamäe ja jatkaa: ”Molempia yhdistää myös intohimo luoda palveluita, jotka tuottavat ainutlaatuisen asiakaskokemuksen. Sen varmistamme yhdistämällä strategisen konsultoinnin, datapohjaiset teknologiat ja korkealaatuisen ohjelmisto-osaamisen. Monimutkaisten prosessien yksinkertaistaminen ja optimointi on molempien yhtiöiden toiminnan punainen lanka.”

Nortal on toiminut Saksassa vuodesta 2018 alkaen. Toiminnan merkkipaaluihin kuuluu muun muassa palkitun digitaalisten reseptien hallintajärjestelmän rakentaminen ja lanseeraaminen Hessenin maakunnassa yhdessä Optica-yhtiön ja muiden kumppaneiden kanssa.

“Olemme kasvattaneet Saksan liiketoimintaamme yhteistyössä terveydenhuollon sekä yksityisen ja julkisen sektorin asiakkaidemme kanssa. Olen erittäin iloinen, että olemme nyt löytäneet vahvan paikallisen kumppanin, jonka kanssa voimme jatkaa tällä kasvun tiellä”, Alamäe jatkaa.

Nortalin Saksan liiketoimintojen johtajaksi on nimitetty Schützen toimitusjohtaja Ole Behrens-Carlsson.

“Yhdistämällä oman 20-vuotisen kokemuksemme Nortalin pitkäaikaiseen kansainväliseen osaamiseen ja kokemukseen saavutamme maailmanluokan tietotaidon niin julkisen sektorin, terveydenhuollon kuin teollisuudenkin aloilla”, kertoo välittömästi työssään aloittava Ole Behrens-Carlsson.

Suomalaista IT-osaamista Saksaan

Nortalin ja Schützen yhdistymisen myötä tavoitteena on investoida pitkäaikaisten asiakkuuksien kehittämiseen, rakentaa yhteistä tarjoomaa sekä löytää yhtiölle kokonaan uusia liiketoiminta-alueita Saksassa. Nortalilla on Suomessa vahvaa terveydenhuollon ja teollisuuden osaamista ja tätä kokemustaan yhtiö haluaa hyödyntää myös Saksan kasvavilla markkinoilla.

”Nortal on jo 35 vuoden ajan ollut Suomessa erittäin vahva teollisuuden ja terveydenhuollon prosessien digitalisoinnissa. Aiomme hyödyntää tätä kokemustamme myös Saksan kasvavalla markkinalla”, kertoo Nortal-konsernin kaupallinen johtaja ja Nortalin Suomen toimitusjohtaja Harri Koponen ja jatkaa: ”Meillä on Saksassa nyt jo hyviä terveydenhuoltopuolen asiakasreferenssejä, mutta näen, että erityisesti perinteisen teollisuuden digitalisaatioprosesseissa meille löytyy sieltä erittäin suuria mahdollisuuksia. Niitä tulemme hyödyntämään Nortalin Suomen tiimin osaamisen avulla.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Harri Koponen, kaupallinen johtaja, Nortal AS ja toimitusjohtaja, Nortal Oy
harri.koponen@nortal.com
040 192 2464

Kristiina Pauskar, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Nortal AS
press@nortal.com
+37 2505 1037

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Nortal Oy
Nortal Oy
Mikonkatu 15 A 3. krs
00100 Helsinki

http://nortal.com

Suomessa jo 35-vuotisen historian omaava Nortal on monikansallinen informaatioteknologiayritys ja strateginen digitaalisen liiketoiminnan mahdollistaja. Ainutlaatuiseen asiakaskokemukseen tähdäten Nortal luo datapohjaisia liiketoimintasovelluksia ja -prosesseja niin julkiselle kuin yksityiselle sektorille Euroopassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa. Yhtiö työllistää yli 800 asiantuntijaa 10 maassa ja sen asiakaskuntaan kuuluu maailman johtavia telekommunikaatio-, rahoitus-, teollisuus-, logistiikka-, energia- ja terveydenhoitoalan yrityksiä sekä valtiohallinnon organisaatioita. www.nortal.com/fi

Tietoa Schützestä:

Yli 20 vuoden ajan Schützen asiantuntijat ovat tehneet digitalisaation pioneerityötä Saksassa. Yhtiö työllistää 170 konsulttia, kehittäjää ja IT-osaajaa, jotka kehittävät digitaalisia ratkaisuja hallintoon, järjestöille, PK-yrityksille ja terveydenhuoltoon. Schütze AG:n liikevaihtoarvio vuodelle 2020 on 18 miljoonaa euroa. https://www.schuetze.ag/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nortal Oy

Korjattu ingressi/ Nortal kasvatti liikevaihtoaan 86 miljoonaan euroon vuonna 201925.6.2020 13:13:15 EESTTiedote

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortalin kansainvälinen liikevaihto vuonna 2019 kasvoi 29 % edellisvuoteen verrattuna ollen nyt 86 miljoonaa euroa. /// Korjattu po. Käyttökate (EBITDA) oli 11,4 miljoonaa euroa. Myös Suomessa Nortalin toiminta oli tilikauden aikana kannattavaa ja yhtiö perusti uusia liiketoimintayksiköitä tulevaisuuden kasvua tukemaan.

Nortal keräsi 50 miljoonan euron lisärahoituksen joukkovelkakirjalainalla pääasiassa Pohjoismaista29.5.2019 10:00:00 EESTTiedote

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortal julkisti tänään, että se on saattanut päätökseen 50 miljoonan joukkovelkakirjalainan, jolla yhtiö rahoittaa vahvaa kasvuaan ja aikaisemman joukkovelkakirjalainan takaisinoston. Viiden vuoden ja 4,75 prosentin koron joukkovelkakirjalainaan osallistui nimekkäitä sijoittajia pääasiassa Pohjoismaista.

Nortal vahvistaa pilviteknologiaosaamistaan merkittävällä yritysostolla3.10.2018 09:01:00 EESTTiedote

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortal on ostanut yhdysvaltalaisen pilviteknologiaan keskittyvän ohjelmistoyhtiö Dev9:n. Yritysoston myötä 750 ammattilaista 14 maassa työllistävä Nortal vahvistaa entisestään pilviteknologiaosaamistaan ja pystyy näin paremmin palvelemaan yli 150 asiakastaan tiedon hyödyntämisessä ja liiketoimintojen pilveen siirtämisessä.

Nortalin Marek Helmistä ensimmäinen virolainen, jolle myönnetään Suomen Tullin ansioristi21.8.2018 12:00:00 EESTTiedote

Teknologiayhtiö Nortalin Lähi-Idän ja Afrikan alueen johtaja Marek Helm on ensimmäinen virolainen, jolle myönnetään Suomen Tullin ansioristi. Aikaisemmin Viron Vero- ja Tullihallinnon johtajana toiminut Helm saa Tullin ansioristin aktiivisuudestaan Suomen ja Viron tulliviranomaisten yhteistyön vahvistamisessa. Suomen Tullilaitoksen ansioristin myöntää Valtionvarainministeri Tullin pääjohtajan suosituksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme