Nortal Oy

Nortal toimittaa Rikosseuraamuslaitoksen asiakastietojärjestelmän ylläpidon ja kehityksen

Jaa

IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortal on voittanut Oikeusrekisterikeskuksen Roti-järjestelmän ylläpito- ja jatkokehityspalveluiden kilpailutuksen. Nortal ottaa vastuun kehitteillä olevan Roti-järjestelmän ylläpidosta ja jatkokehityksestä. Uusi järjestelmä otetaan käyttöön keväällä 2021.

Nortal vastaa keväästä 2021 alkaen Oikeusrekisterikeskuksen Roti-järjestelmän ylläpito- ja jatkokehityspalveluista.
Nortal vastaa keväästä 2021 alkaen Oikeusrekisterikeskuksen Roti-järjestelmän ylläpito- ja jatkokehityspalveluista.

Roti-hankkeen taustalla ovat vuoden 2006 vankeuslakiuudistus ja vuonna 2010 tapahtunut Vankeinhoitolaitoksen, Kriminaalihuoltolaitoksen ja Rikosseuraamusviraston yhdistyminen Rikosseuraamuslaitokseksi. Vankeinhoitolaitoksen ja Kriminaalihuoltolaitoksen erilliset asiakastietojärjestelmät korvataan yhdellä yhteisellä Roti-tietojärjestelmällä, joka siirretään hallitusti tuotantoon ja ylläpidon piiriin. Yhden toimittajan malli tukee myös asianhallintajärjestelmien jatkokehitystarpeita. Sopimuskauden alkaessa Nortal ottaa kokonaisvastuun Roti-järjestelmän ylläpidosta ja kehityksestä. Uuden tietojärjestelmän elinkaaritavoitteeksi on asetettu 15–20 vuotta.

Hankkeen tehtävänä on kehittää Rikosseuraamuslaitoksen toimintaa yhtenäistämällä yhdyskuntaseuraamusten ja vankeuksien työprosesseja ja poistamalla päällekkäistä työtä. Roti-järjestelmän myötä rikoksista epäiltyjen ja tuomittujen kanssa työskentely muodostaa jatkumon, jossa tieto kulkee saumattomasti työntekijältä toiselle. Asiakastyön ytimenä Rotissa on jatkuva arviointi, jotta työtä kohdennetaan oikeisiin riskeihin ja tarpeisiin. Asiakastietojen hallinnan ja toiminnanohjauksen tietojärjestelmäkokonaisuus on kaikille Rikosseuraamuslaitoksen virkamiehille yhteiskäyttöinen ja täysin sähköinen.

Oikeusrekisterikeskus toimii IT-palvelukeskuksena, jonka keskeisenä tehtävänä on kehittää ja ylläpitää moderneja ja käyttäjäystävällisiä tietojärjestelmiä oikeushallinnon tarpeisiin.

"Kaikessa toiminnassamme pyrimme korkeaan laatuun ja kustannustehokkuuteen. Olemme kehittäneet systemaattisesti tietojärjestelmien ylläpitoon liittyviä prosessejamme. Hienoa, että saimme Nortalista uuden toimittajan laadukkaiden palveluiden tuottamiseksi", toteaa Oikeusrekisterikeskuksen toimialajohtaja Mika Nordman.

Monikansallinen Nortal on julkisen sektorin digitaalisten ratkaisujen ja palveluiden käyttöönotossa edelläkävijöiden joukossa. Yhtiöllä on 35-vuotinen kokemus julkisten palveluiden modernisoinnista Suomessa ja se tunnetaan myös roolistaan Viron julkisen digitalisoitumisen yhtenä pääarkkitehtina. Nortal toimii useissa EU-maissa ja se tuottaa parhaillaan esimerkiksi Saksassa julkisia terveydenhuollon palveluita ja järjestelmäuudistuksia.

”Rikosseuraamuslaitoksen uuden järjestelmän ylläpito- ja jatkokehityssopimus on Nortalille luontevaa jatkoa vankalle asemallemme ja osaamisellemme valtiohallinnon järjestelmäuudistusten toimittajana. Rotin ylläpito- ja jatkokehityspalveluiden kilpailutuksen voittaminen vahvistaa entisestään paikkaamme julkisen sektorin digitaalisten palveluiden asiantuntijana”, kertoo Nortal Oy:n toimitusjohtaja Harri Koponen ja jatkaa:

”Tavoitteenamme on tuottaa ensiluokkainen ja luotettava palvelukokemus Rikosseuraamuslaitoksen työntekijöille. Roti-järjestelmä yhtenäistää ja yksinkertaistaa prosesseja, jotta päällekkäinen työ vähenee ja monimutkaiset prosessit selkeytyvät. Uusi järjestelmä vastaa kaikkia tiedonkäsittelylle asetettuja vaatimuksia ja siihen kirjataan ja siinä käsitellään vain sellaista tietoa, joka kuuluu Rikosseuraamuslaitoksen tehtäviin. Tällaisten järjestelmien ylläpito ja kehitys ovat kasvava osa Nortalin liiketoiminnan Jatkuvat palvelut -palvelukokonaisuutta.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Harri Koponen, kaupallinen johtaja, Nortal AS, toimitusjohtaja, Nortal Oy, harri.koponen@nortal.com, 040 192 2464

Kuvat

Nortal vastaa keväästä 2021 alkaen Oikeusrekisterikeskuksen Roti-järjestelmän ylläpito- ja jatkokehityspalveluista.
Nortal vastaa keväästä 2021 alkaen Oikeusrekisterikeskuksen Roti-järjestelmän ylläpito- ja jatkokehityspalveluista.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Nortal Oy
Nortal Oy
Mikonkatu 15 A 3. krs
00100 Helsinki

http://nortal.com

Suomessa jo 36-vuotisen historian omaava Nortal on monikansallinen informaatioteknologiayritys ja strategisen digitaalisen liiketoiminnan konsultti. Ainutlaatuiseen asiakaskokemukseen tähdäten Nortal luo datapohjaisia liiketoimintasovelluksia ja -prosesseja niin julkiselle kuin yksityiselle sektorille Euroopassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa. Yhtiö työllistää yli 1 000 asiantuntijaa 8 maassa, ja sen asiakaskuntaan kuuluu maailman johtavia telekommunikaatio-, rahoitus-, teollisuus-, logistiikka-, energia- ja terveydenhuoltoalan yrityksiä sekä valtionhallinnon organisaatioita. Nortal-konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 100 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nortal Oy

Tilojen hallinnasta apua terveydenhoidon kustannuksiin22.9.2021 08:00:23 EEST | Tiedote

Informaatioteknologiayritys Nortal on sopinut suomalaisen julkisomisteisen sosiaali- ja terveydenhuollon ICT-yhtiön 2M-IT:n kanssa hankkeesta, jolla tuotetaan sairaanhoitopiirien tilaresurssien hallintajärjestelmä. Asiakas- ja potilastietojärjestelmistä riippumattomaksi tuotannonohjausjärjestelmäksi rakennettava ratkaisu tulee aluksi tukemaan Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien toimintaa ja asiakaspalvelua. Tilojen hallinnan tarkoitus on optimoida sairaaloiden ja terveyskeskusten olemassa olevat tilat ja resurssit siten, että terveydenhoidon asiakkaat saisivat kaikki tarvitsemansa hoidot ja palvelut mahdollisimman sujuvasti ja tilojen käyttöastetta saataisiin nostettua.

Suomalainen verotusjärjestelmä ehdolla maailman parhaiten toteutetuksi jättihankkeeksi8.9.2021 10:16:12 EEST | Tiedote

Projektijohtamisen kansainvälinen kattojärjestö International Project Management Association (IPMA) on nimennyt Verohallinnon Valmis-hankkeen ehdolle vuoden 2021 parhaiten toteutetuksi megaluokan IT-projektiksi. Paikan kolmen parhaan joukossa jo varmistaneen Verohallinnon järjestelmäuudistuksessa oli mukana strategisen digitaalisen liiketoiminnan konsultti Nortal yhdessä FAST Enterprisen kanssa vuosien 2013–2020 aikana. Suomalaisprojekti kilpailee maailman parhaan projektin tittelistä yhdessä iranilaisen öljykenttäohjelmiston ja intialaisen sähkönsiirtojärjestelmän kanssa.

Nortal uudistaa johtoaan Suomessa31.5.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Monikansallisen it-alan palvelu- ja konsultointiyritys Nortalin hallitus on nimittänyt Nortal Oy:n toimitusjohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi BBA Harri Vepsäläisen, 46. Digia Oyj:n Intelligent Solutions -palvelualueen liiketoimintajohtajana ja konsernin johtoryhmän jäsenenä toiminut Harri Vepsäläinen aloittaa uudessa työssään syyskuun alussa. Siihen saakka Nortalin väliaikaisena toimitusjohtajana toimii konsernin johtoryhmän jäsen Andre Krull.

Virossa testattiin kansainvälistä koronaturvallisen matkustamisen sovellusta3.2.2021 10:02:00 EET | Tiedote

Virolaisen IT-talo Nortalin ja kansainvälisen asiantuntijaverkoston yhdessä kehittämälle SimplyGo-matkustussovellukselle toteutettiin onnistunut testi mannertenvälisessä lentoliikenteessä. Digitaalista potilastietojärjestelmää hyödyntävää sovellusta testattiin lentomatkustajien negatiivisen COVID-19-tuloksen ja muiden maahantulovaatimusten täyttämisen osoittamisessa. Testi tehtiin yhteistyössä kansainvälisen ilmailualan teknologiatoimittajan SITA:n kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme