Nortal Oy

Nortalin Marek Helmistä ensimmäinen virolainen, jolle myönnetään Suomen Tullin ansioristi

Jaa

Teknologiayhtiö Nortalin Lähi-Idän ja Afrikan alueen johtaja Marek Helm on ensimmäinen virolainen, jolle myönnetään Suomen Tullin ansioristi. Aikaisemmin Viron Vero- ja Tullihallinnon johtajana toiminut Helm saa Tullin ansioristin aktiivisuudestaan Suomen ja Viron tulliviranomaisten yhteistyön vahvistamisessa. Suomen Tullilaitoksen ansioristin myöntää Valtionvarainministeri Tullin pääjohtajan suosituksesta.

Jarkko Saksa ja Marek Helm.
Jarkko Saksa ja Marek Helm.

“Marek Helm on Suomen ja Viron tullien hyvien suhteiden ruumiillistuma”, kertoo Jarkko Saksa, Suomen Tullin varapääjohtaja ja jatkaa: “Helm on omilla toimillaan vaikuttanut merkittävästi maidemme viranomaisyhteistyön vahvistumiseen, erityisesti tullitoiminnassa. Hän on myös ensimmäinen virolainen, joka vastaanottaa Tullin ansioristin.”

“On suuri kunnia vastaanottaa näin korkea-arvoinen tunnustus”, Marek Helm sanoo ja jatkaa: “Olen hyvin kiitollinen vuosia kestäneestä yhteistyöstä Suomen Tullin henkilöstön kanssa. Tämä vahva yhteistyö on rakentunut useista hienoista henkilökohtaisista suhteista sekä yksilöiden panostuksesta tullien työhön. Maidemme tullien välinen yhteistyö oli hyvin tärkeässä roolissa jo 1990-luvun alussa, kun Viron Tullia perustettiin.”

Viron Vero- ja Tullihallinnon johtajana vuosina 2011-2017 Marek Helm johti Viron uuden, kansainvälisesti arvostetun, sähköisen verojärjestelmän kehittämistä. Helm oli erittäin aktiivinen Viron kansainvälisen yhteistyön rakentamisessa - myös Suomen kanssa. Helmin johtamana uudistettiin ja kehitettiin muun muassa Viron ja Suomen välisiä rajanylityspaikkoja, tiedonjakamista, säännöksien yhdenmukaistamista ja sähköisiä tietojärjestelmiä.

”Vuoden 2017 alussa aloitin uuden haastavan uran strategia- ja teknologiayhtiö Nortalissa, jossa voin hyödyntää taustaani innovatiivisten verojärjestelmien rakentamisessa ja niiden viemisessä Lähi-Itään ja Afrikkaan”, Helm jatkaa.

Yhteyshenkilöt

Harri Koponen, Kaupallinen johtaja, Nortal AS & Toimitusjohtaja, Nortal Oy
harri.koponen@nortal.com
040 192 2464

Kristiina Pauskar, Viestintäjohtaja, Nortal AS
Kristiina.Pauskar@nortal.com
+37 2505 1037

Kuvat

Jarkko Saksa ja Marek Helm.
Jarkko Saksa ja Marek Helm.
Lataa
Helm ja Saksa. Kuva: Arvo Vainionpää.
Helm ja Saksa. Kuva: Arvo Vainionpää.
Lataa
Helm ja Saksa. Kuva: Arvo Vainionpää.
Helm ja Saksa. Kuva: Arvo Vainionpää.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Nortal Oy
Nortal Oy
Mikonkatu 15 A 3. krs
00100 Helsinki

http://nortal.com

Suomessa jo 35-vuotisen historian omaava Nortal on monikansallinen informaatioteknologiayritys ja strateginen digitaalisen liiketoiminnan konsultti. Ainutlaatuiseen asiakaskokemukseen tähdäten Nortal luo datapohjaisia liiketoimintasovelluksia ja -prosesseja niin julkiselle kuin yksityiselle sektorille Euroopassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Amerikassa. Yhtiö työllistää yli 1 000 asiantuntijaa 8 maassa, ja sen asiakaskuntaan kuuluu maailman johtavia telekommunikaatio-, rahoitus-, teollisuus-, logistiikka-, energia- ja terveydenhuoltoalan yrityksiä sekä valtiohallinnon organisaatioita. Nortal-konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 86 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Nortal Oy

Nortal ostaa saksalaisen IT-konsulttiyhtiö Schützen10.9.2020 08:30:00 EESTTiedote

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortal on saanut päätökseen yrityskaupan, jossa se ostaa saksalaisen strategiakonsultti- ja ohjelmistoyhtiö Schützen. Kauppa vahvistaa Nortalin asemaa Euroopassa kasvattaen yhtiöstä yli 1000 ammattilaisen digitaalisen muutoksen maailmanlaajuiseksi konsulttitaloksi. Nortal tulee kehittämään laajentuvia Saksan toimintojaan myös suomalaisen osaamisen avulla.

Korjattu ingressi/ Nortal kasvatti liikevaihtoaan 86 miljoonaan euroon vuonna 201925.6.2020 13:13:15 EESTTiedote

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortalin kansainvälinen liikevaihto vuonna 2019 kasvoi 29 % edellisvuoteen verrattuna ollen nyt 86 miljoonaa euroa. /// Korjattu po. Käyttökate (EBITDA) oli 11,4 miljoonaa euroa. Myös Suomessa Nortalin toiminta oli tilikauden aikana kannattavaa ja yhtiö perusti uusia liiketoimintayksiköitä tulevaisuuden kasvua tukemaan.

Nortal keräsi 50 miljoonan euron lisärahoituksen joukkovelkakirjalainalla pääasiassa Pohjoismaista29.5.2019 10:00:00 EESTTiedote

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortal julkisti tänään, että se on saattanut päätökseen 50 miljoonan joukkovelkakirjalainan, jolla yhtiö rahoittaa vahvaa kasvuaan ja aikaisemman joukkovelkakirjalainan takaisinoston. Viiden vuoden ja 4,75 prosentin koron joukkovelkakirjalainaan osallistui nimekkäitä sijoittajia pääasiassa Pohjoismaista.

Nortal vahvistaa pilviteknologiaosaamistaan merkittävällä yritysostolla3.10.2018 09:01:00 EESTTiedote

Monikansallinen liiketoiminnan ja IT-alan konsultti ja ohjelmistotoimittaja Nortal on ostanut yhdysvaltalaisen pilviteknologiaan keskittyvän ohjelmistoyhtiö Dev9:n. Yritysoston myötä 750 ammattilaista 14 maassa työllistävä Nortal vahvistaa entisestään pilviteknologiaosaamistaan ja pystyy näin paremmin palvelemaan yli 150 asiakastaan tiedon hyödyntämisessä ja liiketoimintojen pilveen siirtämisessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme