Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nu kan du betala bussresan via mobilen 

Dela

Från och med 28.10.2019 kan du i Vasa betala bussresan via mobilen.

Mobilbiljetter för bussresan kan du köpa genom att ladda ner appen Waltti Mobiili i telefonen från Google Play eller App Store. Du kan välja mellan en engångsbiljett och en dygnsbiljett. Mobilbiljetten börjar gälla när biljetten har köpts. 

Med mobilbiljett kan du åka inom Vasa (förutom Lillkyro) på busslinjerna 1–5, 7–11 och 13–16, på skolelevs- och specialturerna E1–E5 samt på linje 6 mellan Vasa centrum och Stenhaga. Mobilbiljetten är inte i användning i servicebussarna.   

Mobilbiljetten avläses i bussen när du visar upp biljetten i telefonen för avläsaren i bussen. Biljetten måste köpas före resan.  

Engångsbiljett eller dygnsbiljett  

En engångsbiljett via mobilappen kostar 3 euro för vuxna och 1,50 euro för barn (6–18 år). Du kan också köpa flera biljetter till en och samma telefon, t.ex. för en gemensam resa för en vuxen och ett barn. Barn under 7 år får resa gratis tillsammans med en passagerare som betalat med mobilbiljett. 

En ny sak i bussarna i Vasa är dygnsbiljetten, som gäller 24 timmar från och med köpögonblicket. Priset på en dygnsbiljett för vuxna är 5,20 euro och för barn (6–18 år) 3 euro.   

För studerande beviljas ingen rabatt i fråga om mobilbiljetten.  

Närmare uppgifter och anvisningar om användningen av Waltti Mobiili på webbplatsen vaasa.fi/sv/walttimobil och Wasa Citybus och Medborgarinfos serviceställen.   

Kontakter

kollektivtrafikplanerare Anastassia Backlund 
anastassia.backlund@vasa.fi 
tfn 040 578 8499

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaskiluotoa kehitetään: uusilla katulinjauksilla erotetaan työpaikka- ja raskaan liikenteen reitit11.12.2019 11:00:00 EETTiedote

Vaskiluodossa Reininkadun alueelle on tulossa muutoksia uuden asemakaavan myötä. Asemakaavaehdotuksessa esitetään, että osa Teollisuuskatua suljetaan liikenteeltä, jotta Wärtsilän teknologiakeskuksen ja logistiikkakeskuksen väliin voidaan rakentaa yhdyskäytävä. Suomen sokerin alueelle osoitetaan uusi liikennereitti Reininkadulta Kaarlentien kautta Teollisuuskadulle.

Vasklot utvecklas: rutterna för trafiken till arbetsplatserna och den tunga trafiken skiljs åt från varandra med nya gatusträckningar11.12.2019 11:00:00 EETTiedote

I och med en ny detaljplan blir det ändringar på Reinsgatans område i Vasklot. I detaljplaneförslaget föreslås att en del av Industrigatan stängs för trafik, så att en förbindelsekorridor kan byggas mellan Wärtsiläs teknologicentrum och logistikcentrum. Till Finska Sockers område anvisas en ny trafikrutt från Reinsgatan via Karlavägen till Industrigatan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum