Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nu söks nya idrottsklassare!

Dela

Sjätteklassare i Vasaregionen kan nu söka till idrottsklassen vid Onkilahden yhtenäiskoulu. Ansökningstiden är 10.1–13.2.2022

Onkilahden yhtenäiskoulu har sedan hösten 2017 varit med i Olympiska kommitténs riksomfattande verksamhet för åk 7–9, där eleverna får färdigheter för att på ett framgångsrikt sätt kombinera studier och idrott.

- Idrottsklassens mål är att möjliggöra en bra dag för den unga idrottaren. I skolan finns egna idrottsklasser för elever i åk 7, 8 och 9. Till idrottsklassen tas 21 elever, berättar Onkilahden yhtenäiskoulus tf. rektor Elise Hytönen.

Till idrottsklassen ansöker man genom att fylla i en elektronisk blankett, som är öppen under tiden 10.1–13.2.

Efter ansökningsskedet får eleverna en kallelse till ett lämplighetstest som ordnas 24.2.2022 kl. 8.30. Läs mer: www.soveltuvuuskoe.fi.

Unga får hjälp i att kombinera idrott och skolgång

Målet med idrottsakademins program är att främja elevernas tillväxt till målinriktade idrottare, utveckla färdigheterna och kompetensen inom olika delområden samt stöda ungdomarna i att kombinera idrott och skolgång bl.a. i fråga om tidsanvändningen.

- På sjunde klassen är det sex timmar, på åttonde klassen åtta timmar och på nionde klassen nio timmar gymnastik i veckan i samband med skoldagen. Även alla elevens tillvalsämnen anknyter till idrott och träning, berättar Onkilahden yhtenäiskoulus idrottskoordinator Kari Vedenjuoksu.

För innehållet i träningen och gymnastiktimmarna i åk 7–9 svarar Onkilahden yhtenäiskoulus gymnastiklärare samt tränarna vid Vasaregionens idrottsakademi. Kärnan i verksamheten är att träna sina motoriska färdigheter och fysiska egenskaper.

För Vasaregionens svenskspråkiga elever erbjuds en egen idrottsklass i Korsholms högstadium.

Läs mera om idrotten i åk 7–9 på Finlands Olympiska kommittés webbplats: www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/urheiluakatemiaohjelma/ylakoulutoiminta/

Kontakter

Elise Hytönen
Onkilahden yhtenäiskoulu / rektor
Tfn 040 822 8803, elise.hytonen@edu.vaasa.fi

Kari Vedenjuoksu
Onkilahden yhtenäiskoulu / idrottskoordinator
Tfn 050 536 0158, kari.vedenjuoksu@edu.vaasa.fi

Jens Wallin
Vasaregionens idrottsakademi / verksamhetsledare
Tfn 050 535 5499, jens.wallin@vsua.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I Gamla Hamnen har försvarsmaktens övningsmaterial hittats – vilken verkan det har på byggandet på småhusområdet reds ut20.1.2022 09:12:18 EET | Tiedote

I Gamla Hamnens område har hittats gammalt övningsmaterial från försvarsmakten, såsom rökgranater och övningsammunition. Gamla Hamnen har planlagts som småhusområde och syftet är att anläggandet av infrastruktur i området ska inledas i början av detta år. Vasa stad reder tillsammans med polisen och försvarsmakten ut vilka verkningar fynden har på byggtidtabellerna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum