Suomen Metsästäjäliitto ry

Nuoret Erasmus-metsästäjät kutsuvat toimittajia Riistailtaan

Jaa

Metsästäjäliitto on saanut ensimmäistä kertaa rahoituksen toteuttaa Erasmus+ -nuorisovaihto-ohjelma Varsinais-Suomen piirin nuorten metsästäjien kanssa. Ensimmäinen Erasmus+ vaihto on parhaillaan käynnissä Pöytyällä. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita osallistumaan nuorten järjestämään Riistailtaan.

Miten metsästäjäpiirit voisivat paremmin ottaa huomioon uuden sukupolven? Mitä nuorten mielestä voisi metsästyskulttuurissa muuttaa? Millaista on metsästää vieraassa maassa?Näihin ja moniin muihin kysymyksiin on mahdollisuus saada vastaus keskiviikkona 8. helmikuuta vaihto-ohjelman Riistaillassa.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita osallistumaan vaihto-ohjelman järjestämään Riistailtaan. Tervetuloa!

Aika: keskiviikkona 8. helmikuuta klo 12 alkaen
Paikka: Riihikosken Riistamaja, Kivimäentie, Pöytyä

Riihikosken Riistamajalla kansainvälinen nuorisoryhmä kokkaa riistaruokaa ammattikokin avustuksella. Toimittajilla on tällöin oiva tilaisuus päästä haastattelemaan metsästäjien nuorta sukupolvea ja kyselemään mm. riistaruuan merkityksestä nuorille. Toimittajilla on mahdollisuus myös haastatella kansainväliseen opiskelijavaihtoon osallistuvia nuoria ja saada tietoa metsästyksen eroista eri maiden välillä. Mukana on seitsemän nuorta metsästäjää sekä Suomesta, Virosta että Ruotsista. Vaihto-ohjelman keskittyy suomalaiseen metsästyskulttuuriin ja riistahoitoon sekä havainnollistaa luonnon monimuotoisuuden vaikuttavia tekijöitä. Vaihto-ohjelman tavoitteena on oppia monipuolisesti metsästykseen liittyviä asioita omien kokemusten kautta.

Metsästäjäliitossa nähdään, että tulevaisuudessa metsästäjäkunnan ikääntyessä nuorisotoiminnalla ja kansainvälisillä verkostoilla on entistä suurempi merkitys. Hankkeessa mukana olevat nuoret taas toivovat saavansa uusia kavereita, kokemuksia ja erilaista näkemystä metsästysharrastukseensa.

Seuraa vaihto-opiskelijoiden matkaa Instagramissa: @metsastajaliiton_nuoret

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Mari-Anna Hovi, Metsästäjäliiton Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja,
puh. 040 551 6266, mari-anna.hovi(at)metsastajaliitto.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Metsästäjäliitto ry
Suomen Metsästäjäliitto ry
Kinturinkuja 4
11101 Riihimäki

Suomen Metsästäjäliitto on valtakunnallinen metsästäjien etujärjestö, jonka jäseninä on noin 145 000 metsästäjää ja 2 700 metsästysseuraa. Viime vuonna tuli kuluneeksi tasan 100 vuotta Metsästäjäliiton perustamisesta. Lue lisää Metsästäjäliiton verkkosivuilta.

JAHTIMEDIA.FI on Suomen Metsästäjäliiton verkkolehti, jossa julkaistaan metsästysaiheisia artikkeleita, haastatteluja sekä videoita. Aihepiirejä ovat muun muassa metsästys, luonto, metsästyskoirat, riistaruoka jametsästysammunta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Metsästäjäliitto ry

Uuden luonnonsuojelulain metsästysmuistojen tuontikiellot perustuvat virheellisiin mielikuviin6.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Kesäkuussa 2023 voimaan astuva uusi luonnonsuojelulaki tuo muutoksia myös metsästysmuistojen, eli trofeiden tuontirajoituksiin. Yleisten antilooppien ja tavanomaisen muun riistan metsästysmuistoja saa jatkossakin tuoda edelleen asianmukaisin luvin esimerkiksi Afrikasta. EU:n CITES-asetuksen A-listaan kuuluvien uhanalaisten lajien ja erikseen mainittujen lajien, kuten leijonan, norsun ja virtahevon metsästysmuistoja ei sen sijaan saa tuoda lain voimaantulon jälkeen EU:n ulkopuolelta Suomeen, vaikka kyseisen maan kanta ja pyynti olisi kestävää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme