Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuoret haastavat aikuiset keskustelemaan koulujen seksuaalikasvatuksesta

Jaa

Helsingin nuorisoneuvosto järjestää Pride-viikolla paneelikeskustelun, joka tuo yhteen niin päättäjät, nuoret, opettajat, asiantuntijat kuin kustantajatkin. Paneelissa pureudutaan koulujen seksuaalikasvatuksen epäkohtiin ja etsitään konkreettisia keinoja siihen, miten sateenkaarivähemmistöjen yhdenvertainen asema seksuaalikasvatuksessa voitaisiin saavuttaa.

Helsingin nuorisoneuvosto järjestää Pride-viikolla paneelikeskustelun koulujen seksuaalikasvatuksesta
Helsingin nuorisoneuvosto järjestää Pride-viikolla paneelikeskustelun koulujen seksuaalikasvatuksesta

Miten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt pitäisi huomioida koulujen seksuaalikasvatuksessa? -paneelikeskustelu järjestetään Helsingin kaupungintalon aulassa torstaina 10.9. klo 16:30-17:30. Lisäksi tapahtuma live-streamataan Helsingin nuorisoneuvoston Instagram -kanavalle. Paneeli kuuluu Pride-viikon viralliseen ohjelmistoon.

Panelistit 

Eeva Lahdenmäki, Otavan lukio-liiketoiminnan kokonaisuus

Liisa Pohjolainen, Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja

Heidi Halkilahti, Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen yhdenvertaisuudesta ja osallisuudesta vastaava pedagoginen asiantuntija  

Anders Huldén, palvelupäällikkö, Väestöliiton Poikien puhelin

Lotta Suviranta, opettaja ja opetuskirjan tekijä

Jemina Sandell, Nuorisoneuvoston jäsen, opiskelija

Léon Ziegler, opiskelija

Kati Hottola, opiskelija

 

Tapahtuman COVID-19 -järjestelyt

Nuorisoneuvosto ja Helsingin kaupunki ottavat huomioon tapahtuman turvallisuusasiat seuraavasti: 
Kaupungintalolla on rajattu katsojamäärä 25 henkilöön turvavälien mahdollistamiseksi. Lisäksi tapahtuman yleisölle on varattu mahdollisuus käsien pesuun ja tapahtumassa on myös tarjolla käsidesiä. 

Paneeliin Kaupungintalolle voi ilmoittautua mukaan tästä linkistä viimeistään to 10.9. klo 16: https://link.webropolsurveys.com/S/F3383E18FF8739F4 

Tapahtumaan voi saapua myös ilman ennakkoilmoittautumista, mutta varauduthan siihen, että et mahdu sisään. Ethän tule paikalle, mikäli sinulla on minkäänlaisia flunssan oireita. 

Tapahtumaa voi katsoa myös streamina Nuorisoneuvoston Instagram-livestä @nuorisoneuvostohki -kanavalta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Krista Salama,
Helsingin nuorisoneuvoston ohjaaja
puh. 040 4866 520
krista.salama@hel.fi

Kuvat

Helsingin nuorisoneuvosto järjestää Pride-viikolla paneelikeskustelun koulujen seksuaalikasvatuksesta
Helsingin nuorisoneuvosto järjestää Pride-viikolla paneelikeskustelun koulujen seksuaalikasvatuksesta
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Digimedian palvelukonseptihanke vie kohti saumatonta ja tasa-arvoista pääsyä yleisten kirjastojen e-aineistoihin 18.9.2020 08:00:00 EESTTiedote

Suomalaisilla on tällä hetkellä asuinkunnasta riippuen eriarvoiset lähtökohdat saada yleisten kirjastojen kautta käyttöönsä digimediaa, kuten e-kirjoja, e-äänikirjoja ja e-lehtiä. Tätä yleisten kirjastojen merkittävää kansallista kysymystä ryhtyy nyt ratkomaan digitaalisen median palvelukonseptihanke. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa ja Helsingin kaupunginkirjaston vetämässä hankekokonaisuudessa selvitetään lähtökohtia digitaaliselle palvelukonseptille ja tehdään käyttäjälähtöisiä kokeiluja. Hanke kestää toukokuuhun 2021 asti.

Projektet om servicekoncept för digitala medier leder mot en smidig och jämlik åtkomst till de allmänna bibliotekens e-material 18.9.2020 07:59:00 EESTTiedote

För tillfället har finländare ojämlika utgångspunkter beroende på hemkommun vad gäller åtkomsten till digitala medier, till exempel e-böcker, digitala ljudböcker och digitala tidningar och tidskrifter, via de allmänna biblioteken. Nu tar projektet om servicekoncept för digitala medier itu med denna stora fråga som berör de allmänna biblioteken i hela landet. Inom projekthelheten, som finansieras av Undervisnings- och kulturministeriet och leds av Helsingfors stadsbibliotek, utreds utgångspunkterna för ett digitalt servicekoncept och genomförs användarorienterade försök. Projektet pågår fram till maj 2021.

The Digimedia service concept project aims for seamless and equal access to the e-materials of public libraries 18.9.2020 07:58:00 EESTPress release

Depending on their municipality of residence, Finns are currently not equal in terms of their access to the digital media, such as e-books, digital audio books and digital magazines, provided by public libraries. This significant national question for public libraries will now be tackled by a service concept project focusing on digital media. The project, which is funded by the Ministry of Education and Culture and led by Helsinki City Library, strives to determine starting points for a digital service concept and conduct user-oriented trials. The project will last until May 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme