Suomen 4H-liitto

Nuoret oppivat 4H:n ja Nordean työelämään tutustumisjaksolla rahataitoja ja yrittäjyyttä 

Jaa

Nordea ja 4H-järjestö järjestävät etänä toteutettavan TET-harjoittelun kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisille ympäri Suomea. Nordea ja 4H haluavat TET-harjoittelun avulla tukea nuorten yrittäjyyttä ja sitä, kuinka nuoret voivat tunnistaa omat taitonsa.

4H:n ja Nordean järjestämällä TET-jaksolla nuori oppii taloustaitoja ja saa valmiudet perustaa oman 4H-yrityksen.
4H:n ja Nordean järjestämällä TET-jaksolla nuori oppii taloustaitoja ja saa valmiudet perustaa oman 4H-yrityksen.

4H-järjestö ja Nordea järjestävät lokakuussa etänä toteutettavan TET-harjoittelun, jonka teemana on rahataidot ja yrittäjyys. 4H:n ja Nordean yhteisenä tavoitteena on edistää harjoittelun kautta nuorten talousosaamista ja yrittäjyystaitoja. 

Harjoitteluviikkoja järjestetään yhteensä kaksi kahdelle eri oppilasryhmälle. 15-vuotias Rasmus Tuusulasta osallistui TET-harjoittelun ensimmäiselle viikolle. Hän kertoo oppineensa harjoittelussa finanssialaan liittyvistä asioista sekä oman yrityksen perustamisesta. 

”Olen kiinnostunut sekä yrittäjyydestä että raha-asioista, joten niistä on ollut mielenkiintoista oppia lisää. TET on opettanut myös ryhmätyötaitoja sekä sitä, millaista työelämä on käytännössä yrittäjänä tai pankissa”, hän sanoo. 

TET-harjoittelu toteutetaan Teams-sovelluksen välityksellä, joten nuorilla ympäri Suomea on mahdollisuus osallistua jaksolle ja oppia työelämätaitoja. Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistyksen 4H-yrityskoordinaattori Joni Nissilä kertoo, että TET-harjoittelu on ensimmäisellä viikolla sujunut oikein mukavasti. 

”Osallistujat ovat olleet aktiivisia ja kehitelleet yhdessä kekseliäitä yritysideoita. Moni on oivaltanut harjoittelun aikana, että yrittäjyyttä todella voi kokeilla jo näin nuorena myös itse. Viikon aikana opiskellaan käytännönläheisesti muun muassa markkinointia, kannattavuutta ja kirjanpitoa. Samalla harjoittelu antaa valmiudet oman 4H-yrityksen perustamiseen.” 

TET-harjoittelu koostuu työpajoista ja nuorille annettavista tehtävistä, joiden parissa he työskentelevät tiimeissä läpi koko viikon. Työharjoittelujaksolla opitaan rahataitoja ja kuullaan erilaisia uratarinoita. Lisäksi kartoitetaan omaa osaamista ja vahvuuksia sekä pohditaan yritysideoita 

4H:lla ja Nordealla on yhteinen tavoite tukea nuorten talousosaamista. 4H yhtenä Suomen suurimmista nuorisojärjestöistä tuntee nuorten näkökulman ja Nordean vahvuutena on tuoda harjoitteluun käytännön työelämä- ja talousosaamista.  

Työelämään tutustumispäivissä toivotamme nuoret tervetulleeksi tutustumaan finanssialaan ja miten vahvoilla rahataidoilla voi vaikuttaa maapallon kestävän kehityksen edistämiseen. Nuoret ovat olleet todella aktiivisia, ja onkin upeaa, miten jo toteutuneen ryhmän osallistuminen on ollut vuorovaikutteista läpi koko TET-viikon, toteaa Pirjo Kuusela, Nordean yhteiskuntavastuujohtaja.  

Toimittajat ovat lämpimästi tervetulleita saapumaan linjoille ja seuraamaan TET-harjoittelua viikolla 43. Otathan yhteyttä mikäli haluat kuulla lisää TET-harjoittelusta tai tulla seuraamaan etänä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirjo Kuusela, 
yhteiskuntavastuujohtaja, Nordea 
p. + 358 40 8262 032 

Aino Heininen
viestinnän asiantuntija, Suomen 4H-liitto
p. +358 44 783 0323

Kuvat

4H:n ja Nordean järjestämällä TET-jaksolla nuori oppii taloustaitoja ja saa valmiudet perustaa oman 4H-yrityksen.
4H:n ja Nordean järjestämällä TET-jaksolla nuori oppii taloustaitoja ja saa valmiudet perustaa oman 4H-yrityksen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen 4H-liitto
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2 A
00520 Helsinki

https://www.4h.fi

4H on valtakunnallisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorisojärjestö. 

Annamme lapsille ja nuorille mahdollisuuden löytää omat vahvuutensa tekemällä oppien. Luomme harrastuksen kautta turvallisen ja vastuullisen polun aktiiviseen ja kestävään elämäntapaan, työelämään ja yrittäjyyteen. Toimimme sen puolesta, ettei yksikään lapsi tai nuori jäisi syrjään yhteiskunnasta.

4H-järjestö muodostuu Suomen 4H-liitosta ja eri puolella Suomea sijaitsevista yli 200 paikallisesta 4H-yhdistyksestä. Toiminnassamme on mukana 45 000 jäsentä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen 4H-liitto

Reilu Teko -säkkikeräys alkaa taas: yli 40 miljoonaa kiloa maatalousmuovia on saanut uuden elämän4.5.2022 08:39:24 EEST | Tiedote

Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H ja paikalliset 4H-yhdistykset järjestävät perinteisen Reilu Teko -säkkikeräyksen yhdessä pääyhteistyökumppaninsa Yara Suomen kanssa. Kiertotaloutta ja nuorten työllistämistä edistävä Reilu Teko on Suomen mittakaavassa merkittävä ympäristöteko. Reilu Teossa on saatu vuosikymmenten aikana talteen yli 40 miljoonaa kiloa muovia.

Suomen 4H-liiton valtuuskunnan puheenjohtajana jatkaa Lasse Hautala21.4.2022 13:58:30 EEST | Tiedote

Kolmen vuoden välein kokoontuva Suomen 4H-liiton edustajakokous valitsi torstaina 21. huhtikuuta valtuuskunnan puheenjohtajaksi agrologi Lasse Hautalan, joka toimi tehtävässä myös kahdella edellisellä strategiakaudella. Varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Niina Malm. Lisäksi edustajakokous valitsi valtuuskuntaan 21 muuta jäsentä. Edustajakokouksessa hyväksyttiin myös Suomen 4H-liiton strategia Kestävää kasvua tekemällä oppien vuosille 2023–2025. Päivän avasi eduskunnan puhemies Matti Vanhanen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme