Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuoret suomalaiset puhuvat kulttuurierojen ristipaineista koulumaailmassa: ”Opon mielestä olisi pitänyt mennä amikseen”

Jaa

Sust tulee vielä jotain -kampanja on viiden videon sarja, jossa monikulttuuriset nuoret kertovat kokemuksistaan koulu- ja opiskelumaailmassa. Kampanjavideot julkaistaan Helsingin kaupungin Mun Stadi YouTube-kanavalla 28. heinäkuuta.

Kaikki nuoret tarvitsevat tukea tasapuolisesti, mutta erilainen nimi, kulttuuritausta tai ulkonäkö on osoittautunut monelle ongelmaksi. Opon mielestä olisi pitänyt mennä amikseen, vaikka keskiarvo oli hyvä. Vanhemmilla oli erilainen kuva, että pojastani tulee lääkäri”, kuvailee videolla uravalmentaja Mustafe Hirsi kouluaikaisia tunteitaan, Perheeltä tulee paineita, että pidä huoli omasta kulttuurista, kavereilta ja koulusta taas ihan erilaista. Jossain vaiheessa tuntui, että on hukassa ja jäänyt molempien kulttuurien väliin. Katso Mustafe Hirsin video

Kampanjan idea perustuu Opetus- ja kulttuuriministeriönkesäkuussa 2020 aloittamaan selvitykseen kulttuuritaustojen vaikutuksesta korkea-asteen koulutukseen. Ylen uutisoiman selvityksen mukaan Suomessa ainoastaan 27 prosentilla ulkomailla syntyneistä 30–34-vuotiaista on korkea-asteen koulutus, kun Suomessa syntyneillä luku on 47 prosenttia.

Helsingin Kontulasta kotoisin oleva räppäri, tubettaja ja yhteisövaikuttaja Hassan Maikal kertoo kampanjavideolla elävänsä suomalaisen ja somalialaisen kulttuurin välissä. Hän yhdistää molemmat kulttuurit positiiviseksi voimavarakseen. Katso Hassan Maikalin video

Perustuslain yhdenvertaisuuden periaate velvoittaa viranomaiset, työnantajat, koulutuksen järjestäjät ja oppilaitokset edistämään yhdenvertaisuutta ja muuttamaan olosuhteita, jotka estävät sen toteutumisen. Helsingin nuorisoasiainjohtaja Mikko Vatka toivoo videoiden välittävän koulujen opettajille ja opinto-ohjaajille, kuinka suuri merkitys heillä on nuorten identiteetin kehittäjinä ja monikulttuurisuuden rakentajina.

Sust tulee vielä jotain -videokampanja on tarkoitettu ensisijaisesti nuorille, koulujen ja oppilaitosten opettajille sekä opinto-ohjaajille. Ne ovat katsottavissa myös englanninkielisin tekstityksin Mun Stadi YouTube-kanavalla. Pääyhteistyökumppanina toimii Sitra, muut yhteistyökumppanit ovat Global Dignity FinlandDiakonissalaitosVantaaTHL ja Helsinki.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Venla Kivilahti

Helsingin kaupunki, viestintä- ja markkinointipalvelut
+358 40 1831 257
venla.kivilahti@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingin kaupungin nuorison palvelukokonaisuus lyhyesti:

Nuorten Helsinki on osa Helsingin kaupungin nuorison palvelukokonaisuutta, joka kuuluu kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Arts and culture belong also to children – Small Size Days bring Latin American children’s theatre to your home22.1.2021 14:30:00 EETPress release

The international Small Size Days event promotes the youngest children’s right to experience arts and culture. This year, Annantalo is participating in the event virtually. Via Annantalo’s website on 29–31 January, you can watch the PUENTE entity presenting Latin American children’s theatre from Brazil, Argentina and Mexico at the time of the coronavirus pandemic.

Konst och kultur tillhör också de minsta i familjen – evenemanget Small Size Days ger möjlighet att se på latinamerikansk barnteater hemma22.1.2021 14:30:00 EETTiedote

Det internationella evenemanget Small Size Days lyfter fram att också familjens minsta har rätt till konst och kultur. I år deltar Annegården virtuellt i evenemanget. PUENTE-helheten som presenterar latinamerikansk barnteater från coronatidens Brasilien, Argentina och Mexiko kan ses avgiftsfritt via Annegårdens webbplats 29–31.1.

Taide ja kulttuuri kuuluvat myös perheen pienimmille – Small Size Days -tapahtuma tuo Latinalaisen Amerikan lastenteatteria kotikatsomoihin22.1.2021 14:30:00 EETTiedote

Kansainvälinen Small Size Days -tapahtuma nostaa esiin perheen pienimpien oikeuden taiteeseen ja kulttuuriin. Tänä vuonna Annantalo osallistuu tapahtumaan virtuaalisesti. Annantalon verkkosivujen kautta on katsottavissa maksutta 29.–31.1. PUENTE-kokonaisuus, joka esittelee Latinalaisen Amerikan lastenteatteria korona-ajan Brasiliasta, Argentiinasta ja Meksikosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme