Espoon kaupunki - Esbo stad

Nuori Espoo kutsuu kaikki espoolaiset nuoret kulttuurin ja taiteen harrastajat osallistumaan Nuori Kulttuuri On Air -taidetapahtumaan: videohaku auki 1.-18.2.2022, pääkaupunkiseudun livetapahtuma Suvilahden Tiivistämöllä lauantaina 7.5.2022

Jaa

Nuori Kulttuuri On Air on monipaikkainen nuorten taidetapahtuma. Tapahtuma käynnistyy videokatselmuksella, jonka hakuaika on 1.-18.2.2022. Kaikki hakuajan puitteissa lähetetyt teokset pääsevät Digistagelle Nuori Kulttuuri -alustalle. Tapahtuma huipentuu On Air -päivänä 7.5.2022, joka koostuu kuudesta eri puolilla Suomea järjestettävästä satelliittitapahtumasta. On Air -päivän iltana nuoret ympäri Suomen yhdistyvät livestriimillä omista tapahtumistaan yhdeksi juhlivaksi kokonaisuudeksi parin tunnin ajaksi.

Tapahtumaan voi osallistua millä tahansa taiteenlajilla tai näiden yhdistelmällä. Nuoret kutsutaan videoimaan omat teoksensa ja lähettämään ne videokatselmukseen hakuajan puitteissa. Videon on oltava sääntöjen mukainen, tärkeintä on sisältö, ei laatu. Videokatselmukseen pääsee 300 ensimmäistä, jotka myös saavat asiantuntijaraadilta palautetta teoksestaan - kannattaa siis olla nopea. Kaikki teokset, myös ne, jotka eivät mahtuneet videokatselmukseen, pääsevät helmikuun lopussa aukeavalle Digistagelle.

”Nuori Kulttuuri On Air -tapahtuma on loistava tilaisuus kaikille taidetta ja kulttuuria harrastaville ja esiintymisestä nauttiville 13–20-vuotiaille nuorille. Tämä matalan kynnyksen monitaiteinen katselmus edustaa kulttuurista nuorisotyötä tässä hetkessä parhaimmillaan”, kertoo Nils Nordling, Espoon kaupungin nuorisotyön koordinaattori. ”Toivon nuorten tarttuvan rohkeasti tähän tilaisuuteen, videoimaan omat taideteoksensa ja osallistuvan Nuori Kulttuuri On Air -tapahtumaan”.

On Air -päivänä 7.5.2022 kulttuurista nuorisotyötä juhlitaan sekä livenä että livestriimattuna ympäri Suomen

On Air -juhlaviikonlopun aikana tuodaan esiin nuorten taideharrastusten tämänhetkisiä ilmiöitä. Varsinaisena On Air -päivänä lauantaina 7.5.2022 järjestetään kuusi livenä tapahtuvaa satelliittitapahtumaa eri puolilla Suomea: Helsingissä (Espoo osana pääkaupunkiseutua), Tampereella, Mikkelissä, Oulussa, Rovaniemellä ja Inarissa. Pääkaupunkiseudun livetapahtuma pidetään Suvilahden Tiivistämöllä Helsingissä.

Päivä huipentuu parituntiseen live-lähetykseen Tampereelta. Lähetys koostuu nuorten esityksistä sekä vuoden aikana erilaisista taideharrastuksista ja taideilmiöistä kuvatuista inserteistä. Suorassa lähetyksestä vieraillaan satelliittitapahtumissa, joissa voi kokoontua seuraamaan illan lähetystä yhdessä.

Videokatselmukseen lähetetyistä teoksista osa valitaan esiintymään yleisölle livenä Nuori Kulttuuri On Air -päivänä 7.5.2022. Lisäksi kaikki hakuaikana lähetetyt teokset pääsevät haun jälkeen avautuvalle Digistagelle, jossa yleisö saa kevään aikana äänestää suosikkiaan. Yleisön suosikki palkitaan suorassa lähetyksessä Tampereella.             

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Nuorisotyön koordinaattori, kulttuurinen nuorisotyö, Nils Nordling, p. 043 825 7239, nils.nordling@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan nuorisoasiainjaoston kokouksesta 12.5.202212.5.2022 20:02:31 EEST | Tiedote

Nuorisoasiainjaoston kokouksessa esiteltiin Espoon kaupungin koordinoimaa Future Mentors -ohjelmaa, joka on osa Espoon kesäkuussa järjestämää Eurocities-vuosikonferenssia. Ohjelman tavoitteena on saada nuorten ääni paremmin kuuluviin kestävän kehityksen kysymyksissä. Lisäksi kuultiin esittely Vamos Espoon monipuolisesta palvelukokonaisuudesta ja tavoitteellisesta toiminnasta.

Invitation to the media: Eurocities annual conference brings leaders of Europe’s major cities to Espoo on 8-10/06/2022 to tackle climate change6.5.2022 07:10:00 EEST | Press Invitation

Media representatives are warmly welcome to the annual conference of the Eurocities network organised by the City of Espoo on 8-10/06/2022. The conference is the network’s most important annual event, bringing hundreds of European urban actors, EU decision-makers and officials to Espoo. The meeting will be looking at particularly solutions for large and medium-sized cities to combat climate change. The conference is also a boost for Espoo’s business community.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme