Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra ÖsterbottenEtelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Nuori, tahdotko töitä? Olemme tukenasi!

Jaa

Eteläpohjalaiset työllisyyshankkeet toteuttavat viikolla 47 yhteisen viestintäviikon. Viikon mittaisella kampanjalla halutaan muistuttaa alueen nuoria ja heidän läheisiään siitä, että erilaisiin työelämään pääsyn tilanteisiin on saatavissa hankkeilta tukea.

Nuori saa tukea oman tulevaisuuden kirkastamiseksi silloin kun työtä, omaa alaa tai koulutuspaikkaa ei omin avuin löydy.

”Saat tueksesi asiantuntevan ja osaavan valmentajan, jonka kanssa etsitte yhdessä vaihtoehtoja ja jatkopolkuja tulevaisuuteen, ja joka kannustaa sekä opastaa sinua omien toiveidesi ja tarpeidesi mukaan. Tavoitteena on, että hankkeiden tarjoamaan valmennukseen pääsee mahdollisimman nopeasti ja helposti”, toteaa Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston työllisyyshankkeista vastaava asiantuntija Hannele Koivumäki.

Hankkeet ovat läsnä koko Etelä-Pohjanmaalla, ja palvelua onkin tarjolla joka kunnan alueella sekä erilaisille kohderyhmille. Osassa hankkeita tarjotaan työvalmennuksen lisäksi myös tukea ja neuvontaa mm. talous-, liikunta- ja elintapa-asioihin sekä etsitään ratkaisuja maahanmuuttajien työllistymisen tueksi.

Myös Suomen hallituksen kärkiteemoihin sisältyy nuorten työllisyyden edistäminen niin, että koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevien nuorten määrä on vähentyisi. Syyskuu 2020 työllisyyskatsauksesta huomion arvoista on se, että Etelä-Pohjanmaan työttömistä (6646 hlöä) on yhteensä 1634 henkilöä alle 30-vuotiasta nuorta. Tämä on 24.5 % kaikista työttömistä ja 11.7 % enemmän kuin syyskuussa 2019.

“Hankkeet (14 kpl) ovat merkittäviä toimijoita alueellamme. Viestintäviikon aikana tulemme käyttämään useita sosiaalisen median kanavia, jotta tavoittaisimme nuoret ja he saisivat tarvittavaa tietoa hankkeiden ja työvalmennuksen mahdollisuuksista. Mahdollisuuksia on paljon – ne on vain ensin löydettävä ja niihin on uskallettava tarttua”, kannustaa hankeasiantuntija Tiina Pulju Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.“ Hankkeet rahoitetaan ESR- tai työllisyyspoliittisella avustuksella.

Yhtenä viestintäviikolla näkyvistä toimenpiteistä on Santtu Koskiahon 21 v. editoima ja toteuttama TikTok video, jolla tavoitetaan erityisesti nuoria. Videolla esiintyy nuorien lisäksi viestintäviikolla mukana olevia hankkeita ja niiden työntekijöitä. Ajatuksena on kertoa nuorille, että jos he tarvitsevat apua työllistymisessä tai koulutuspaikan löytämisessä, hankkeet ovat olemassa heitä varten.

”Hankeviestinnän TikTok videon tekeminen on ollut mielenkiintoinen ja erilainen projekti mitä aiemmat tekemäni videot”, Santtu kertoo. Santtu itse on saanut Osaava-hankkeesta apua mm. työkokeilupaikan löytämisessä ja työsopimusasioissa.

Viestintäviikosta ja hankkeista lisää: te-palvelut.fi

Hankkeista lisätietoja: Asiantuntija Hannele Koivumäki Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto hannele.koivumaki@te-toimisto.fi p. 029 504 6565

Tietoa nuorten työttömyydestä: Työllisyyskatsaus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hankeviestintäviikosta lisätietoja:

Hankeasiantuntija Tiina Pulju

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
tiina.pulju@ely-keskus.fi

p. 029 502 7038

Santtu Koskiahon yhteystiedot:

Osaava-hanke

Alajärven 4H-yhdistys ry

Krista Savola alajarvi@4h.fi

p. 044 297 4606

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Kontoluoman peruskuivatushankkeen suunnittelu käynnistyi Alavudella27.11.2020 10:35:02 EETTiedote

Kontoluoma on osa Lapuanjoen vesistöaluetta ja virtaa Alavuden kaupungissa Kontolammen ja Kuivasjärven välisellä peltoaukealla. Kontoluoman varren pellot kärsivät ajoittain merkittäviä tulvahaittoja. Maanomistajat ovat aikoinaan hakeneet alueelle ojitustoimitusta Vaasan vesipiirin vesitoimistolta (nykyisin Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus) ja vastuu hankkeen suunnittelusta on jäänyt valtiolle. Kontoluoman peruskuivatushankkeen suunnittelu kilpailutettiin syksyllä ja hankkeen suunnittelijaksi valittiin Tomas Pått Ab Oy.

Utsikterna för vinterunderhållet av landsvägar26.11.2020 12:53:35 EETTiedote

Utgångspunkten för vinterunderhållet av landsvägarna är att säkerställa en säker och smidig trafik. Förändringar i väderleksförhållandena jämfört med tidigare årtionden har gjort att vintrarna har blivit en utmaning i fråga om vinterunderhåll och naturligtvis också ur väganvändarnas synvinkel. Det är svårt att förutspå hur den kommande vintern ser ut, men de senaste vintrarna har visat att vintrarna kan vara mycket olika varandra. Under de senaste vintrarna har plötsliga förändringar i väglaget med återkommande milda perioder mitt i vintern framhävts. När vädret blir varmare sköljer regnet bort saltet eller sanden från vägen och vattnet fryser till på vägytan

Maanteiden talvikunnossapidon näkymiä26.11.2020 12:53:35 EETTiedote

Maanteiden talvihoidon lähtökohtana on, että liikenteen turvallisuus ja sujuvuus saadaan varmistettua. Sääolosuhteiden muutokset aiemmista vuosikymmenistä ovat tehneet talvista haastavat maanteiden talvihoidon sekä tietysti myös tienkäyttäjien näkökulmasta katsottuna. Tulevaa talvea on vaikea ennakoida, mutta viime vuosien talvet ovat osoittaneet, että talvet voivat olla keskenään hyvinkin erilaiset. Viime talvina ovat korostuneet äkilliset kelimuutokset toistuvine leutoineen jaksoineen keskellä talvea. Sään lauhtuessa sade huuhtoo suolan tai hiekan tieltä ja vesi jäätyy tienpintaan.

HELMI-livsmiljöprogrammet är i full gång i NTM-centralen i Södra Österbottens område25.11.2020 09:50:59 EETTiedote

NTM-centralen i Södra Österbotten fick betydligt mer resurser år 2020 för att verkställa HELMI-livsmiljöprogrammet och tillhörande teman såsom METSO-programmet. Sammanlagt åtta personer rekryterades för att främja uppgifterna. Under innevarande år har teman myrmark, fågelvatten, vårdbiotoper samt vatten-, strand- och skogsteman startats upp. Utöver dessa har det satsats på att genomföra METSO-programmet, göra upp planer för Naturaområden och på att inventera art- och naturtyper.

HELMI-toimintaohjelma hyvässä vauhdissa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella25.11.2020 09:50:59 EETTiedote

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus sai vuodelle 2020 merkittävästi resursseja HELMI elinympäristöohjelman ja siihen liittyvien teemojen kuten METSO-ohjelman toteutukseen. Tehtäviä edistämään rekrytoitiin yhteensä kahdeksan henkilöä. Kuluneen vuoden aikana on käynnistetty suo-, lintuvesi-, perinnebiotooppi-, vesi- ja ranta- sekä metsä -teemat. Näiden lisäksi on panostettu METSO-ohjelman toteutukseen, Natura-alueiden suunnitteluun sekä laji- ja luontotyyppi-inventointeihin.

Kompletterande samråd om den uppdaterande inventeringen av nationellt värdefulla landskapsområden börjar24.11.2020 13:17:11 EETTiedote

Miljöministeriet lägger 24.11 - -31.12.2020 fram den uppdaterande inventeringen av nationellt värdefulla landskapsområden (2016) och kompletteringarna av den till påseende. Avsikten är att den uppdaterande inventeringen som är föremål för samrådet ska ersätta inventeringen av nationellt värdefulla landskapsområden, som statsrådet godkände genom principbeslut år 1995.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme