Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nuoria kannustetaan vaihtamaan mopot polkupyöriin Vaasassa

Jaa
Vaasa lähtee mukaan valtakunnalliseen Fiksusti kouluun -ohjelmaan. Fiksusti kouluun on Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiön ja Pyöräilykuntien verkoston yhteinen koulumatkaliikkumista edistävä ohjelma, joka toimii yhteistyössä Liikkuva koulu -ohjelman kanssa. Pyöräilyä ja kävelyä aktiivisesti edistävä Vaasa osallistuu valtakunnalliseen ohjelmaan 16 muun uuden kunnan kanssa.

Fiksusti kouluun ohjelman tavoitteena on lisätä aktiivista ja kestävää liikkumista koulumatkoilla. Ohjelmassa pyritään myös lisäämään koulumatkojen liikenneturvallisuutta sekä vahvistamaan aktiivisen ja kestävän liikkumisen toimintakulttuuria kouluissa ja opetuksessa. Ohjelmaan osallistuminen tukee kaupungin keskeisiä hiilineutraalisuustavoitteita sekä edesauttaa nuorten ja lasten hyvinvointia.

Useat vaasalaiset lapset ja nuoret kulkevat tällä hetkellä lyhyetkin koulumatkat moottoriajoneuvoilla. Ohjelman myötä Vaasan kaupunki saa tukea ja toimintamalleja, joilla voidaan lisätä aktiivista ja kestävää koulumatkaliikkumista.

-Vaasan sisäiset etäisyydet on lyhyitä ja koulumatkojen keskipituus on noin kolme kilometriä, jolloin kouluun pyöräily ja kävely on monille mahdollista, kertoo kävelystä ja pyöräilystä vastaava projekti-insinööri Samuli Huusko.

Fiksusti kouluun -ohjelman tavoitteet tukevat myös kaupungin muita kävelyn ja pyöräilyn edistämisen hankkeita kuten Hietasaarenkadun pyöräilybaanan toteuttamista.

-Tuleva laatukäytäväverkosto osuu myös monen oppilaan kulkureteille, minkä seurauksena koulumatkojen turvallisuus ja sujuvuus lisääntyvät huomattavasti, Huusko muistuttaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projekti-insinööri Samuli Huusko, puh. +358403545778, samuli.huusko@vaasa.fi


Liikkuva koulu -koordinaattori, liikunnanopettaja Sanna Laulaja, puh. 040 621 5325, sanna.laulaja@edu.vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme