Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nuorisoasema Klaaraan enemmän vastaanottoaikoja

Jaa

Nuorisoasema Klaarassa voi jatkossa asioida ilman ajanvarausta arkisin klo 9-12. Muutoksen kautta voidaan tarjota entistä enemmän vastaanottoaikoja ajanvarauksella, ja näin vastata suureen kysyntään. Samalla päivitetään Klaaran aukioloajat.

Nuorisoasema Klaaran asiakasmäärät ovat olleet koko ajan kasvussa. Vuoden 2020 loppuun mennessä arvioidaan noin 1000 nuoren olleen asiakkaana Klaarassa.

– Tarvitsemme ajanvaraukseen lisää vastaanottoaikoja. Siksi jatkossa Klaaraan voi tulla ilman ajanvarausta vain aamupäivisin ja iltapäivät käytämme ennalta varattuihin asiakastapaamisiin, vahvistaa mielenterveys- ja riippuvuuskeskus Horisontin johtava ohjaaja Jaana Kurki, joka siirtyy 1.1.2021 määräaikaisesti myös Klaaran lähiesimieheksi.

Nuorten ohjaus sekä ajanvaraus- ja neuvontapalvelut keskitetään aamupäiviin, arkisin klo 9-12.

– Nuoret tai nuorten huoltajat voivat ottaa meihin yhteyttä sähköisen yhteydenottolomakkeen kautta ympäri vuorokauden, arkisin numerosta 06 325 2850 tai asioimalla toimipisteellä ilman ajanvarausta ma-pe klo 9-12. Käsittelemme henkilökuntamme kanssa saapuneet yhteydenotot kahdesti viikossa, jonka jälkeen nimetty vastuutyöntekijä ottaa nuoreen yhteyttä, kertoo Nuorisoasema Klaaran ohjaaja Pia-Maria Snåre.

Uudet aukioloajat 4.1.2020 lähtien

Klaara päivittää vuoden alusta myös aukioloaikojaan. Uudet aukioloajat ovat:

  • Ma klo 9-17 (ryhmätoiminta klo 17 jälkeen)
  • Ti-to klo 9-16
  • Pe klo 9-15

Apua nuorille ja nuorille aikuisille erilaisiin elämäntilanteisiin

– Nykyään nuorten ongelmien taustalla on useita eri syitä, kuten päihderiippuvuus, koko perheen vointi, somen eli sosiaalisen median ja sen luoman somemaailman vaikutus. Myös koronatilanne ja etäkoulu alkavat näkyä nuorten ongelmien taustalla. Monet nuoret hakevat apua ahdistukseen ja uupumukseen, kuvailee Snåre.

Nuorisoasema Klaara tarjoaa 13-24-vuotiaille vaasalaisille sekä sopimuskuntien asukkaille apua mielenterveys-, riippuvuus- ja elämänhallinnan ongelmien ennaltaehkäisyyn sekä hoitoon. Palvelut ovat luottamuksellisia, vapaaehtoisia ja asiakkaille maksuttomia. Henkilökuntaa sitoo vaitiolovelvollisuus. Palveluun ei tarvita lähetettä.

Sopimuskuntia ovat Isokyrö, Jurva, Kokkola, Laihia, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Uusikaarlepyy, Vähäkyrö ja Vöyri.

Klaaran verkkosivut: www.vaasa.fi/nuorisoasema-klaara/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mielenterveys- ja riippuvuuskeskus Horisontin johtava ohjaaja ja 1.1.2021 alkaen myös Nuorisoasema Klaaran palveluyksikköjohtaja Jaana Kurki, puh. 040 658 1042, jaana.kurki@vaasa.fi
Nuorisoasema Klaaran johtava ohjaaja (31.12.2020 saakka) Pia-Maria Snåre, puh. 040-558 2809, pia-maria.snare@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme