VR-Yhtymä Oyj

Nuorisokonnarimalli jatkuu lähijunaliikenteessä – tavoitteena aito yhteys nuorten ja konduktöörien välillä

Jaa
Kaksi kertaa pilotoitu malli on vakiinnuttanut paikkansa lähijunaliikenteessä. 1.5. alkaen mukana yhteistyössä on myös HSL.

VR:n lähiliikennekonduktöörit ja Aseman Lapset ry:n sekä Nuorisotyö raiteilla -toiminnan nuorisotyöntekijät yhdistävät uudelleen voimansa, kun nuorisokonnarit palaavat toukokuussa taas lähijuniin ja asemille.

– Olemme saaneet nuorilta palautetta, että konnarit tuntuvat nykyään helpommin lähestyttäviltä ja että heiltä uskaltaa mennä kysymään apua, kertoo NTR:n toiminnasta vastaava Pekka Mäkelä Vantaan nuorisopalveluista.

Nuorisokonnarimalli saa jatkoa 1.5.2023. Toiminta laajenee myös HSL:n lähijuniin.

– On hieno juttu, että HSL lähtee myös mukaan yhteistyöhön. Sen ansiosta pystymme tavoittamaan nuoret matkustajat entistäkin laajemmin, VR:n lähiliikenteen palvelupäällikkö Mikael Punkki sanoo.

Nuorisokonduktöörit kiertävät osan työvuoroistaan nuorisotyöntekijöiden seurassa junissa ja asemilla. Reitti valitaan sen perusteella, missä nuoret liikkuvat.

Nuorisokonduktöörit avaavat aktiivisesti keskusteluja nuorten kanssa: kysyvät kuulumisia, kertovat työstään ja ovat avoinna nuorten ajatuksille. Tavoitteena on luoda mielekkäitä kohtaamisia ja lisätä vuorovaikutusta nuorten ja konduktöörien välillä. Aiempien pilottien kokemukset osoittivat, että siinä on myös onnistuttu.

– Nuorisotyön ammattilaisten näkökulmasta on erityisen hienoa, että nuoria kohtaavia turvallisia aikuisia on myös eri ammattiryhmistä läsnä nuorten arjessa, Aseman Lapset ry:n toimintavastaava Eliisa Ahlstedt sanoo.

Yhteyshenkilöt

VR:n media desk

Viestintäyksikkömme palvelee mediaa puhelinnumerossa 029 434 7123 ja sähköpostiosoitteessa viestinta@vr.fi. Olemme tavoitettavissa toimistoaikana. Arki-iltaisin klo 16 jälkeen, arkipyhinä ja viikonloppuisin palvelemme mediaa akuuteissa häiriötilanteissa.

Puh:029 434 7123viestinta@vr.fi

Tietoja julkaisijasta

VR-Yhtymä Oyj
VR-Yhtymä Oyj
Radiokatu 3
00240 Helsinki

029 4343https://www.vrgroup.fi

Me VR:llä vauhditamme tulevaisuuden vastuullista liikkumista. Olemme Suomen valtion omistama matkustuksen, logistiikan ja kunnossapidon palveluyritys, joka kasvattaa hiilineutraalin raide- ja kaupunkiliikenteen suosiota. Huolehdimme arjen sujuvista matkoista Suomessa ja Ruotsissa sekä toimimme teollisuuden tukijalkana kotimaan logistiikassa. Vuonna 2022 kyydissämme tehtiin 194,2 miljoonaa matkaa ja kuljetimme 34,4 miljoonaa tonnia tavaraa. Liikevaihtomme oli 1 107,0 miljoonaa euroa ja työllistimme noin 9 000 rautaista ammattilaista. Lisätietoja: https://www.vrgroup.fi/  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VR-Yhtymä Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme