Kokkolan kaupunki

Nuorisopassi-sovellus käyttöön seiskaluokkalaisille 11.4.

Jaa
Kokkolassa otetaan käyttöön Nuorisopassi, joka tarjoaa nuorille erilaisia vapaa-ajalla käytettäviä etuja. Käyttöönotto tapahtuu asteittain, ensimmäisessä vaiheessa passi on tarjolla seiskaluokkalaisille. Seuraavissa vaiheissa Nuorisopassi otetaan käyttöön myös peruskoulun 8.- ja 9.-luokkalaisille.

Kaupunki on valmistellut Nuorisopassin käyttöönottoa kuluneen talven aikana muun muassa keräämällä nuorten huoltajilta luvan passin käyttöönottoon. Tähän mennessä luvan on antanut noin 300 seiskaluokkalaisen huoltaja.

Nuorisopassi on maksuton mobiilisovellus, jonka avulla nuorille tarjotaan erilaisia vapaa-ajalle suunnattuja etuja. Etuudet voivat olla maksuttomia kokeilu- ja käyntikertoja tai alennuksia palveluiden käytöstä. Etuudella voi olla rajattu käyttökertojen määrä tai käyttöaikaa. Sovelluksessa kerrotaan myös nuorille suunnatuista tapahtumista ja harrastusmahdollisuuksista.

Nuorisopassi-sovellus löytyy puhelimen sovelluskaupasta. Kokkolalaiset seiskaluokkalaiset voivat kirjautua siihen 11.4.2023 alkaen. Pääsiäisen jälkeisellä viikolla käynnistyy myös Nuorisopassin markkinointikiertue yläkouluilla. Nuorisopassin edustajat ja kaupungin nuoriso-ohjaajat auttavat tarvittaessa passin lataamisessa ja neuvovat sen käytössä.

”Jo tässä vaiheessa Nuorisopassi sisältää mukavan määrän erilaisia etuja, joita löytyy niin kaupungin omista palveluista kuin yksityisiltä toimijoilta ja järjestöiltä. Lisää nuorille tarkoitettuja etuja otetaan mielellään mukaan”, toteaa nuorisotoimenjohtaja Pia Fraktman. Toiveena onkin, että mahdollisimman moni palveluntuottaja ja järjestö lähtee mukaan nuorisopassiin. Nuorisopassi on yksi keino saada nuoria kokeilemaan palveluita ja saada uusia harrastajia mukaan järjestöjen toimintaan.

Kokkolan kaupunki on mukana UNICEF:in Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyössä. Kokkolassa lasten ja nuorten itsensä valitsemana tavoitteena on harrastustoiminnan kehittäminen, jota Nuorisopassin käyttöönotto edistää.

"Kaupungin Liikuntapalvelut on innolla mukana Nuorisopassissa ja tarjoaa ensimmäisenä etuna uintikäynnin VesiVeijariin. Haluamme kannustaa nuoria liikkeelle ja toivomme, että tätä etua ja muitakin passin hyviä liikuntaetuja käytetään aktiivisesti”, kannustaa liikuntatoimenjohtaja Lotta Nyqvist.

Tietoja sovelluksesta

  • Nuorisopassin käyttöönottoa varten tarvittavat tiedot siirretään Wilmasta. Tähän tarvitaan huoltajan suostumus.
  • Kokkolan kaupungin nuorisopalvelut vastaa sovelluksen paikallisesta ylläpidosta (mm. käyttöönotto, etuudet). Vastuu tarjottujen etujen mukaisista toiminnoista on palveluntuottajalla.
  • Etujen ja käyttäjien tiedot tallennetaan tietoturvallisesti ja tietosuoja-asetuksia noudattaen pilvipalveluun. Helppokäyttöinen mobiilisovellus toimii myös verkkoyhteyden ulkopuolella.
  • Sovelluksen tarjoaa Otium Innovations Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Plug Power och dess partner planerar tre anläggningar för produktion av grön vätgas i Karleby, Borgå och Kristinestad30.5.2023 14:49:21 EEST | Tiedote

Det amerikanska företaget Plug Power Inc. planerar att utveckla tre produktionsanläggningar för grön vätgas i Finland. Plug är en ledande aktör inom den gröna vätgasekonomin och är noterat på New York-börsen. Företaget levererar nyckelfärdiga vätgaslösningar för den globala gröna vätgasekonomin. Plugs planerade produktionsanläggningar för grön vätgas förväntas skapa cirka 1 000 direkta arbetstillfällen och över 3 000 indirekta arbetstillfällen i Finland.

Plug Power suunnittelee kumppaneidensa kanssa kolmea vihreän vedyn tuotantolaitosta Kokkolaan, Porvooseen ja Kristiinankaupunkiin30.5.2023 14:40:37 EEST | Tiedote

Yhdysvaltalainen Plug Power Inc. suunnittelee rakentavansa Suomeen kolme vihreän vedyn tuotantolaitosta. Plug on johtava vihreän vetytalouden toimija, joka on noteerattu New Yorkin pörssissä. Yhtiö toimittaa vetyratkaisuja maailmanlaajuisesti avaimet käteen -periaatteella. Plugin suunnittelemien vihreän vedyn tuotantolaitosten odotetaan luovan Suomeen 1 000 suoraa työpaikkaa ja yli 3 000 välillistä työpaikkaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme