Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorisotiloissa 1.10. alkaen rentoa ajanviettoa ja tapahtumia – uusia tiloja avattu korona-aikana

Jaa

Helsingin kaupungin nuorisotilat jatkavat toimintaansa lähes normaalisti kokoontumisrajoitusten poistuessa 30.9.2021. Korona-aikana uusia nuorisotaloja on avattu useampia eri puolille Helsinkiä. Uudet harrastus- ja kokoontumistilat tarjoavat nuorille entistä laajemmin ja monipuolisemmin ryhmätoimintaa ja harrastusmahdollisuuksia pitkän koronakurimuksen jälkeen. Toiminnalla edistetään nuorten hyvinvointia, yhteisöllisyyttä sekä yhteiskunnallista osallistumista.

Kuluneen puolentoistavuoden aikana Helsinkiin on avattu viisi uutta nuorisotilaa. Kaiken kaikkiaan nuorisotiloja on Helsingissä nykyisin yli 60 uudet tilat mukaan lukien. Uusia nuorisotiloja ovat Hertsin nuorisotila, Jakomäen nuorisotalo, Oodin nuorisotila sekä Malminkartanon nuorisotalo ja Malminkartanon harrastushalli. Tilat tarjoavat nuorille turvallisen tilan muun muassa harrastaa, hengailla sekä vaikuttaa siihen, mitä nuorisotalolla tehdään. Nuorisopalveluissa tekemistä ja tiloja suunnitellaan nuorten tarpeita ja toiveita kuunnellen.

Nuoret ovat olleet mukana suunnittelemassa uusien nuorisotilojen ohjelmaa. Esimerkiksi Jakomäen nuorisotalolla voi osallistua liikuntakerhoon, käyttää musiikkistudiota tai lepäillä koulupäivän jälkeen. Herttoniemen Hertsi-kauppakeskuksessa sijaitsevasta nuorisotilasta löytyvät monipuoliset studiotilat ja erityisesti tanssi- ja teatteritoimintaan soveltuva sali. Malminkartanon nuorisotalo on pelipainotteinen, 9–18-vuotiaille suunnattu esteetön nuorisotila, josta löytyy monipuolisesti digitaalisia, liikunnallisia ja perinteisiä pelivälineitä. Malminkartanon harrastushalli taas on kokonaan harrastamiseen tarkoitettu tila, jonka tavoitteena on luoda uudenlaista monipuolista harrastuskulttuuria. Oodin nuorisotila on kaikille alle 29-vuotiaille nuorille suunnattu tila, jossa voi esimerkiksi hengailla, tehdä läksyjä tai osallistua nuorten ideoimiin ryhmiin.

“Korona-aika on koetellut erityisesti nuoria ja siksi haluamme tehdä kaikkemme, jotta jokainen nuori löytäisi jälleen harrastusten pariin eikä kukaan jäisi yksin. Nuorisotalojen toiminta vilkastuu loppuvuodesta ja mielekästä tekemistä suunnitellaan yhdessä nuorten kanssa”, kertoo Helsingin kaupungin nuorisoasiainjohtaja Mikko Vatka.

Rajoituksia puretaan – tietyin ehdoin ja suosituksin

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä päätti, että kuntien loput omat rajoitukset liikuntatilojen käyttöön ja harrastustoimintaan liittyen puretaan 1.10.2021 alkaen. Avoimen toiminnan tiloissa ei ole asiakasmäärärajoituksia, mutta jatkossakin suositellaan muun muassa välttämään tarpeetonta fyysistä kontaktia ja noudattamaan yleisiä ohjeita käsi- ja yskimishygieniasta. Jokaisella nuorisotilan toimipisteellä on oma terveysturvallisuussuunnitelma, jota pidetään näkyvillä tiloissa. Hygieniavaatimukset ovat voimassa ilman erillisiä viranomaispäätöksiä koko Suomessa erilaisissa asiakastiloissa tällä hetkellä vuoden 2021 loppuun asti. Lisäksi 12 vuotta täyttäneiden suositellaan käyttävän kasvomaskia sisätiloissa, mikäli terveydelliset syyt eivät estä sen käyttöä. Liikuntasuoritusten aikana maskia ei kuitenkaan tarvitse käyttää.

Lisätiedot: 
Helsingin kaupungin uudet verkkosivut nuorille: 
https://nuorten.helsinki  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Vatka
nuorisoasiainjohtaja
nuoriso, kulttuuri ja vapaa-aika
Helsingin kaupunki
+358 9 310 71 252
mikko.vatka@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Under höstlovet erbjuder Helsingfors gott om gratis evenemang och aktiviteter för barn och unga8.10.2021 10:36:38 EEST | Tiedote

Under höstlovsveckan ordnas över 80 evenemang för barn och unga i Helsingfors. Största delen av stadens evenemang under höstlovet är avgiftsfria och även avgiftsbelagda upplevelser är förmånliga. Hela utbudet för höstlovet har nu samlats ihop för första gången på webbplatsen tapahtumat.hel.fi/sv/. I Helsingfors börjar de svenska skolornas höstlov torsdagen 21 oktober och slutar söndagen 24 oktober.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme