Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nuorisovaltuuston vaaleihin etsitään ehdokkaita

Jaa

Nuorisovaltuuston vaalit järjestetään Vaasassa marraskuussa. Ehdolle voivat nyt asettua kaikki 13–20-vuotiaat vaasalaiset. Ehdokkaiden etsintä on käynnissä perjantaihin 16.9.2022 saakka.

Ehdokkaaksi voi ilmoittautua verkossa osoitteessa: www.vaasa.fi/nuorisovaltuusto

Lisää tietoa saa myös Vaasan nuorisovaltuuston Instagram-tilin kautta. Tili löytyy Instagramista nimellä nuva.vaasa.

- Nuorisovaltuustoon kannattaa lähteä ehdolle, koska sitä kautta pääsee vaikuttamaan vaasalaisten nuorten asioihin, pääsee järjestämään tapahtumia ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Nuorisovaltuuston ansiosta kaupungin päättäjät kuulevat nuorten näkökulman, koska parhaiten nuorten asioista tietävät nuoret itse, sanoo nuorisovaltuuston puheenjohtaja Ella Filppula.

Nuorten ääni esiin päätöksenteossa

Nuorisovaltuustovaalien ehdokaslista julkistetaan lokakuun alussa, ja itse vaalit järjestetään 1.–2.11.2022. Äänioikeus on jokaisella 13–20-vuotiaalla Vaasassa kirjoilla olevalla.

Äänestys tapahtuu sähköisesti mukana olevien koulujen kautta sekä paikan päällä nuorisotalo Kultsalla ja Ristikalla.

Nuorisovaltuuston tavoitteena on tuoda nuorten näkökulmaa esiin päätöksenteossa. Nuorisovaltuuston edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus lautakuntien kokouksissa, ja jäsenten tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin, ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä tehdä aloitteita ja kannanottoja. Lisäksi nuorisovaltuustolla on myös oma vuosittainen budjetti, jonka avulla toteutetaan mielekästä toimintaa nuorille ja josta jaetaan vuosittain toiminta-avustuksia nuorten ryhmille.

Nuorisovaltuustoon valitaan 22 varsinaista jäsentä ja kymmenen varajäsentä. Vaalit järjestetään kahden vuoden välein.

Yhteyshenkilöt

nuorisoasiainkoordinaattori Ari Kupari, puh. 040 1730 745, ari.kupari@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa körfestival arrangeras 18-21.5.2023 – anmälan har öppnats för körerna8.12.2022 14:05:00 EET | Tiedote

Vårliga Vasa fylls igen med körmusik då Vasa Körfestival XXIX arrangeras för 29:e gången 18-21.5.2023. På huvudkonserterna får vi höra ett mångsidigt utbud på finländska toppkörer och därutöver får vi höra ett uruppförande av den svenska kompositören Jakob Mühlrads internationella beställningsverk. Även anmälan för körerna har öppnats och anmälningstiden pågår till 31.1.2023.

Vaasan kuorofestivaali järjestetään 18.–21.5.2023 – kuorojen ilmoittautuminen on alkanut8.12.2022 14:05:00 EET | Tiedote

Keväinen Vaasa täyttyy jälleen kuorolaulusta, kun Vaasan Kuorofestivaali XXIX järjestetään 29. kerran 18.–21.5.2023. Pääkonserteissa on monipuolisesti mukana suomalaisia huippukuoroja ja festivaalilla kuullaan myös ruotsalaisen säveltäjän Jacob Mühlradin kansainvälisen tilausteoksen kantaesitys. Kuorojen ilmoittautuminen on myös avattu ja ilmoittautumisaikaa on 31.1.2023 saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme