Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorten järjestämä You X -tapahtuma siirtyy verkkoon

Jaa

Nuorten järjestämä uusi kaupunkitapahtuma You X oli määrä järjestää ensimmäistä kertaa Helsingin Suvilahdessa lauantaina 18.9.2021. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi tapahtuma on päätetty siirtää verkkoon. Tapahtuman ohjelma striimataan kokonaisuudessaan Helsinki-kanavalla 18.9.

Helsingin kaupungin ja Flow Festivalin lokakuussa 2020 käynnistämä Helsinki Flow School –työpajakokonaisuus huipentuu 18.9. nuorten ideoimaan ja tuottamaan You X -tapahtumaan. Tapahtuma oli alun perin määrä järjestää Suvilahden Tiivistämöllä helmikuussa 2021, mutta koronarajoitusten vuoksi sitä on jouduttu toistuvasti siirtämään. Epävarman koronatilanteen vuoksi tapahtuma on päätetty siirtää verkkoon. Tapahtuman ohjelma striimataan Helsinki-kanavalla lauantaina 18.9. klo 16-21.

”You X by Helsinki Flow School on ollut unohtumaton ja ainutlaatuinen tilaisuus oppia tapahtumatuotannosta sekä julkisen että yksityisen puolen näkökulmista. Olemme saaneet oppia tekemällä, kokeilemalla ja ehdottamalla omia ideoita, jotka on otettu positiivisesti vastaan. On jännittävää nähdä, miten työmme huipentuu 18.9. järjestettävässä streamissa”, kertoo Helsinki Flow School –työpajakokonaisuuteen osallistunut ja You X -tapahtumaa tuottamassa ollut Hanna Einmann.

Tilaa uusille kyvyille

Tapahtuman takana olevat nuoret ovat luoneet tapahtumakonseptin, jossa keskipisteenä ovat isojen nimien sijaan nuoret tekijät taiteen eri aloilta. Mahdollisuus esiintyä tapahtumassa haluttiin antaa myös uusille nimille, jonka vuoksi esiintyjiä etsittiin avoimella DJ-kilpailulla sekä avoimella artistihaulla.

Tapahtumakokonaisuuden käynnisti toukokuussa järjestetty avoin DJ-kilpailu, jossa nuoria kykyjä rohkaistiin kilpailemaan esiintymispaikasta You X -päätapahtumassa. Kilpailun finalistit ottivat toisistaan mittaa You X Premiere –livestreamissa kesäkuussa ja voittajat Ipalipa ja Katvyl lunastivat paikkansa päätapahtumassa.

Uusia kykyjä ja tuoreita artistitulokkaita etsittiin myös avoimella artistihaulla, jossa halukkaat lähettivät demon ja esittelytekstin You X –tapahtuman ohjelmaryhmälle. Kahdestakymmenestä ehdokkaasta paikkansa tapahtuman ohjelmistossa lunastivat Aaromikael, Nea, LEEVIEEMELI ja Airi’s.

Tarkoin kuratoitu ohjelmakattaus nuorilta nuorille

Voittajat pääsevät osaksi tarkoin kuratoitua ohjelmakattausta, jossa yhdistyy musiikki, visuaalisuus ja esittävä taide. Illan ohjelmistossa nähdään pop-vaikutteita punkiin yhdistävä Block of Flats, tämän hetken kiinnostavimpiin artisteihin kuuluva F, suomenkielistä poppia esittävä musiikkikentän lupaus Kuumaa, uuden polven rap-sukupolvea ja amerikkalaista trap-soundia edustava NCO sekä brittirockista inspiraatiota ammentava kitarapop-yhtye Roan. DJ-kilpailun voittajien lisäksi levyjä pyörittävät illan aikana DJ’t Hilla Liila ja Orion. Tapahtumassa nähdään lisäksi sirkustaidetta heikunKEIKUN -kollektiivilta, drag-artisti Baby Barbianan näyttävä lavashow ja VJ Indigon visuaalinen taideteos. Tapahtuman juontaa muusikko ja tuottaja Johanna von Hertzen.

Lokakuussa 2020 yksi Suomen suurimmista festivaaleista, Flow Festival ja Suomen suurin työnantaja, Helsingin kaupunki perustivat 15–29-vuotiaille suunnatun Helsinki Flow School -työpajakokonaisuuden, jonka tavoitteena oli tuoda nuoret tapahtuma-alan tuotantopuolelle. Helsingin kaupungin ja Flow Festivalin mentorit antoivat nuorille työkalut ja välineet omien näkemystensä toteuttamiseksi. Yhteistyön kautta syntyi nuorten visioima tulvaisuuden tapahtuma – You X by Helsinki Flow School.

You X by Helsinki Flow School
La 18.9.2021 klo 16-21
helsinkikanava.fi

You X Facebook-tapahtuma
You X verkkosivut

Yhteyshenkilöt:

Flow Festival:
Vilja Grotenfelt
Myynti- ja markkinointipäällikkö
vilja@flowfestival.com
040 709 1612

Helsingin kaupunki:
Rozza Dragoz
Nuoriso-ohjaaja, tapahtumayksikkö
rozza.dragoz@hel.fi
0406815947

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Herttoniemienrannan kentälle suunnitellaan tekonurmea14.9.2021 11:11:57 EEST | Tiedote

Herttoniemenrannan liikuntapuiston kivituhkakenttä halutaan uudistaa monikäyttöiseksi harjoitus- ja pelikentäksi. Hankkeen takana on urheiluseura Puotinkylän Valtti, joka ehdottaa, että seura vuokraa alueen Helsingin kaupungilta ja asentaa kentälle jalkapalloilun tarpeisiin sopivan tekonurmimaton keväällä 2022. Kaupunkilaiset voivat tutustua ja kommentoida suunnitelmaa kerrokantasi.fi-alustalla. Helsingin kaupungin liikuntapalvelut järjestää aiheesta myös keskustelutilaisuuden asukkaille ja muille sidosryhmille ke 29.9. klo 17–18.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme