Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorten Saarigallerian taidepajojen kesänäyttely avautuu Vartiosaaressa

Jaa

Itä-Helsingin luonnonkauniissa Vartiosaaressa aukeaa maanantaina ainutkertainen taide- ja luontoelämys, kun Nuorten Saarigallerian kesä huipentuu yleisölle avoimeen taidenäyttelyyn. Kahden kesäisen galleriaviikon aikana voi kokea mennyttä maailmaa, tätä päivää ja tulevia tekoja nuorten taidetyöpajateosten kautta. Näyttely on avoinna 20.–30.7.20 arkisin klo 10–15.

Perinteistä tulevaisuuteen

Kesän työpajoissa haettiin nuorten näkemyksiä mikä on tärkeää, kaunista ja hyvää nyt ja millaisia tekoja he haluavat tehdä tulevaisuudessa. Materiaaleina käytettiin perinteisiä talonpoikaisia välineitä ja luonnonmateriaaleja ja tulevaisuuteen kurkotettiin taiteen, kädentaitojen sekä luontotoiminnan keinoin.

Teoksillaan nuoret haluavat osoittaa katsojille, kuinka kaikki teot heijastuvat tulevaisuuteen ja millaisen maailmasta voi yhdessä tehdä. Heittämällä kiven veteen voi nähdä kuinka renkaat veden pinnassa laajenevat äärettömyyteen ja samalla tavoin menneisyydenkin väreet elävät tässä päivässä.

Osallistavaan yhteisteokseen Luonto puhuu näyttelyvieraat voivat merkitä ja kirjoittaa mitä luonnon kasvot heille kertovat ja viestittävät.

Saarigalleria ja saaristomiljöö

Nuorten teoksia on esillä maalauksina, piirustuksina, valokuvina ja installaatioina Saarigallerian idyllisessä latomaisemassa. Työpajalaiset toivovat, että yleisö oivaltaa ja löytää uutta, vanhaa, hiljaista, puhuttelevaa ja kaunista menneisyyden materiaaleista ja näyttelyteoksista.

Vartiosaari sijaitsee Itä-Helsingissä Laajasalon itäpuolella ja perille pääsee lauttakuljetuksin. Helsingin nuorisopalvelut järjestää arkipäivisin maksuttomia venekyytejä, jonka lisäksi saareen pääsee maksusta Suomen saaristokuljetuksella ja Callboats-yhteysveneellä. Suurimmaksi osaksi saari on kaikille avoimessa virkistyskäytössä ja siellä sijaitsee myös viitisenkymmentä kesäasuntoa ja vanhaa huvilaa. Saarigalleriassa vierailun lisäksi Vartiosaaressa voi myös kiertää hyvinvointipolkua, puuhailla pihan puutarhassa, syödä omia eväitä näköalakalliolla, taputella lampaita ja seikkailla upeissa maisemissa.

Nuorten saarigallerian yhteydessä toimii myös Nuorten Ekokahvila.

Lisätietoa Nuorten Saarigalleriasta 

Kesän työpajojen ohjaajina toimivat taidepedagogit ja ympäristökasvatukseen ja -taiteeseen erikoistuneet ohjaajat.

Kuvataide: Anu Hortanainen, Heidi Göransson, Julia jämiä, Sari Parviainen

Koru-/kivi-/puutyö ja –taide: Petri Malmberg, Outi Rantala, Laura Kolmonen

Ympäristotaide, eläimet ja luonto: Johanna Ahtinen, Kati Honkanen

Näyttelyn kuratointi: Ilona Anttila, Ulla Kajaluoto ja taideohjaajat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Venla Kivilahti
Viestinnän suunnittelija

Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika
Viestintä- ja markkinointipalvelut

venla.kivilahti@hel.fi
040 1831 257
Postiosoite: PL 51400, 00099 Helsingin kaupunki
Käyntiosoite: Fredriksberg, Konepajankuja 1, 00510 Helsinki

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Odes app Obotti använder artificiell intelligens för att hjälpa sina kunder att hitta något att läsa16.6.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

I Helsingfors centrumbibliotek Ode har man tagit i bruk en bokrekommendationsrobot, som hjälper en att hitta intressanta saker att läsa. Obotti rekommenderar litteratur ur Odes hyllor som motsvarar användarens egna unika smak. Obotti är ett exempel på försöken med artificiell intelligens som Helsingfors stad utför, genom vilka man vill förbättra servicen.

Lotta Kemppinen vuoden helsinkiläisurheilija12.6.2021 17:35:00 EEST | Tiedote

Juoksija Lotta Kemppinen on valittu vuoden helsinkiläisurheilijaksi. Kemppinen saavutti EM-hallikilpailuissa Puolan Torunissa hopeaa naisten 60 metrillä 7. maaliskuuta 2021. Kemppinen paransi talven aikana 60 metrin Suomen ennätystä kahdesti, ja matkan SE kirjataan tällä hetkellä lukemiin 7,16, jonka Kemppinen juoksi 20. helmikuuta 2021. Kauden tulosten perusteella Kemppinen sai myös kisapaikan Tokion olympialaisiin. Hänen edustamansa seura on helsinkiläinen HIFK-Friidrott rf.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme