Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorten Saarigallerian taidepajojen kesänäyttely avautuu Vartiosaaressa

Jaa

Itä-Helsingin luonnonkauniissa Vartiosaaressa aukeaa maanantaina ainutkertainen taide- ja luontoelämys, kun Nuorten Saarigallerian kesä huipentuu yleisölle avoimeen taidenäyttelyyn. Kahden kesäisen galleriaviikon aikana voi kokea mennyttä maailmaa, tätä päivää ja tulevia tekoja nuorten taidetyöpajateosten kautta. Näyttely on avoinna 20.–30.7.20 arkisin klo 10–15.

Perinteistä tulevaisuuteen

Kesän työpajoissa haettiin nuorten näkemyksiä mikä on tärkeää, kaunista ja hyvää nyt ja millaisia tekoja he haluavat tehdä tulevaisuudessa. Materiaaleina käytettiin perinteisiä talonpoikaisia välineitä ja luonnonmateriaaleja ja tulevaisuuteen kurkotettiin taiteen, kädentaitojen sekä luontotoiminnan keinoin.

Teoksillaan nuoret haluavat osoittaa katsojille, kuinka kaikki teot heijastuvat tulevaisuuteen ja millaisen maailmasta voi yhdessä tehdä. Heittämällä kiven veteen voi nähdä kuinka renkaat veden pinnassa laajenevat äärettömyyteen ja samalla tavoin menneisyydenkin väreet elävät tässä päivässä.

Osallistavaan yhteisteokseen Luonto puhuu näyttelyvieraat voivat merkitä ja kirjoittaa mitä luonnon kasvot heille kertovat ja viestittävät.

Saarigalleria ja saaristomiljöö

Nuorten teoksia on esillä maalauksina, piirustuksina, valokuvina ja installaatioina Saarigallerian idyllisessä latomaisemassa. Työpajalaiset toivovat, että yleisö oivaltaa ja löytää uutta, vanhaa, hiljaista, puhuttelevaa ja kaunista menneisyyden materiaaleista ja näyttelyteoksista.

Vartiosaari sijaitsee Itä-Helsingissä Laajasalon itäpuolella ja perille pääsee lauttakuljetuksin. Helsingin nuorisopalvelut järjestää arkipäivisin maksuttomia venekyytejä, jonka lisäksi saareen pääsee maksusta Suomen saaristokuljetuksella ja Callboats-yhteysveneellä. Suurimmaksi osaksi saari on kaikille avoimessa virkistyskäytössä ja siellä sijaitsee myös viitisenkymmentä kesäasuntoa ja vanhaa huvilaa. Saarigalleriassa vierailun lisäksi Vartiosaaressa voi myös kiertää hyvinvointipolkua, puuhailla pihan puutarhassa, syödä omia eväitä näköalakalliolla, taputella lampaita ja seikkailla upeissa maisemissa.

Nuorten saarigallerian yhteydessä toimii myös Nuorten Ekokahvila.

Lisätietoa Nuorten Saarigalleriasta 

Kesän työpajojen ohjaajina toimivat taidepedagogit ja ympäristökasvatukseen ja -taiteeseen erikoistuneet ohjaajat.

Kuvataide: Anu Hortanainen, Heidi Göransson, Julia jämiä, Sari Parviainen

Koru-/kivi-/puutyö ja –taide: Petri Malmberg, Outi Rantala, Laura Kolmonen

Ympäristotaide, eläimet ja luonto: Johanna Ahtinen, Kati Honkanen

Näyttelyn kuratointi: Ilona Anttila, Ulla Kajaluoto ja taideohjaajat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Venla Kivilahti
Viestinnän suunnittelija

Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika
Viestintä- ja markkinointipalvelut

venla.kivilahti@hel.fi
040 1831 257
Postiosoite: PL 51400, 00099 Helsingin kaupunki
Käyntiosoite: Fredriksberg, Konepajankuja 1, 00510 Helsinki

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuoret haluavat vaikuttaa häirinnän ja väkivallan ehkäisyyn – kampanjan taustalla Helsingissä tapahtunut hyväksikäyttötapaus13.8.2020 11:08:19 EESTTiedote

Syksyn 2020 aikana toteutettavan Nuorten omat rajat ja turvallisuus -kampanjan tavoitteena on antaa tietoa ja taitoja nuorten kokeman häirinnän sekä väkivallan ehkäisyyn. Kampanja on saanut alkunsa laajasalolaisten nuorten aloitteesta ja sen taustalla on vaikuttanut vuosi sitten Helsingissä paljastunut laajamittainen ja paljon julkisuutta saanut hyväksikäyttötapaus.

Proposal for Helsinki Art and Culture Vision 2030 published on 18 August live on the Helsinki Channel11.8.2020 09:02:00 EESTPress release

In spring 2019, the City of Helsinki appointed a committee to prepare a vision for arts and culture up to 2030 for the City. The vision will be published and handed over to Mayor Jan Vapaavuori on Tue 18 August at 13:00 in the premises of the Hanasaari Power Plant. The event is broadcast live on the Helsinki Channel and all residents of Helsinki are welcomed to join the event on the web.

Förslaget till Helsingfors konst- och kulturvision 2030 publiceras 18.8 i direktsändning på Helsingforskanalen11.8.2020 09:01:00 EESTTiedote

Helsingfors stad tillsatte på våren 2019 en självständig arbetsgrupp för att bereda en konst- och kulturvision för staden som sträcker sig fram till år 2030. Arbetsgruppens vision publiceras och överlämnas till borgmästare Jan Vapaavuori tis. 18.8 kl. 13 i lokalerna för Hanaholmens kraftverk. Evenemanget direktsänds på Helsingforskanalen och alla helsingforsare bjuds in att följa evenemanget på webben.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme