Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorten suunnittelema kiusaamisen vastainen #Sydän-kampanja starttaa 31.8.

Jaa

Pohjoishelsinkiläiset nuoret käynnistävät elokuussa uuden kampanjan kiusaamista vastaan. Nuorten kokemusten mukaan kiusaaminen on kouluissa edelleen yleistä, eikä siihen osata puuttua tehokkaasti.

Aleksi Ruutuvaara,16, on ollut mukana #sydän-kampanjan suunnittelussa alusta asti.
Aleksi Ruutuvaara,16, on ollut mukana #sydän-kampanjan suunnittelussa alusta asti.

Koillis-Helsingin, Malmin ja Maunulan alueen nuoret pyrkivät #sydän-kampanjalla vaikuttamaan asenteisiin ja tekemään avun saamisen helpommaksi nuorille, jotka kärsivät kiusaamisesta ja yksinäisyydestä.

Koko syksyn kestävä kampanjan lanseerataan Malmitalolla #sydän-tapahtumassa lauantaina 31.8. klo 1619. Kevään aikana nuoret ovat käsikirjoittaneet ja kuvanneet tositapahtumiin perustuvan lyhytelokuvan Maailman onnellisin maa, jonka ensiesitys nähdään Malmitalolla. Elokuva kertoo kahden nuoren tarinan kiusaamisen seurauksista ja selviytymiskeinoista. Tilaisuuden ohjelmaan kuuluu myös toiminnallisia työpajoja ja paneelikeskustelu kiusaamisesta. Tapahtumassa esiintyvät suosittu räppäri PastoriPike ja tubettaja Deata.

”Kiusaamisen vastainen kampanjamme lähti käyntiin keskustelusta, kuinka nuorten turvallisuutta ja hyvinvointia voitaisiin parantaa. Mielestämme koulun pitäisi olla paikka, jossa nuorella on hyvä olla, koska nuoret viettävät siellä ison osan ajastaan ja osa kaveriporukoista muodostuu juuri koulussa. #sydän -kampanja pyrkii saamaan nuorille parempia mahdollisuuksia puhua ongelmistaan, joko koulun henkilöstölle tai edes yhdelle luotetulle ihmiselle,” kertoo Puistolassa asuva Aleksi Ruutuvaara,16, joka on ollut mukana kampanjassa alusta asti.

”Projektissa mukana oleminen on luonut minulle uuden kaveripiirin ja auttanut minua myös käsittämään ongelman laajuuden. Se on vahvistanut haluani vähentää nuorten kiusaamista ja syrjäytymistä.” Aleksi kertoo.

Maunulan, Malmin ja Koillisen alueen nuoret ideoivat syksyllä Ruuti-työpajoissa kolme toimenpide-ehdotusta kiusaamisen vähentämiseksi. Toimenpide-ehdotukset yhdistettiin yhdeksi #sydän-nimiseksi kampanjaksi, jolle myönnettiin RuutiBudjetista rahoitus vuodelle 2019. Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden RuutiBudjetti on nuorten osallisuus- ja vaikuttamistoimintaa, jota toteutetaan läpi vuoden.

Kampanja on suunnattu erityisesti 13-17 -vuotiaille nuorille, vanhemmille ja koulujen henkilökunnalle. Syksyn aikana nuoret järjestävät toimintaa alueen kouluilla.

#sydän #kaikkimukaan #loppukiusaamiselle #ruuti

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Nuoriso-ohjaajat
Soile Koskinen,
soile.koskinen@hel.fi,
040 631 2026
ja
Joosua Juntunen,
joosua.juntunen@hel.fi,
040 546 0637

Nettisivut: munstadi.fi/sydan
Instagram: @sydan2019
Tapahtuma Facebookissa: facebook.com/events/490320861535045/

#sydän #kaikkimukaan #loppukiusaamiselle #ruuti

Kuvat

Aleksi Ruutuvaara,16, on ollut mukana #sydän-kampanjan suunnittelussa alusta asti.
Aleksi Ruutuvaara,16, on ollut mukana #sydän-kampanjan suunnittelussa alusta asti.
Lataa
Suosittu tubettaja Deata esiintyy #sydän-kampanjan lanseereustilaisuudessa Malmitalolla 31.8.
Suosittu tubettaja Deata esiintyy #sydän-kampanjan lanseereustilaisuudessa Malmitalolla 31.8.
Lataa
Suosittu räppäri PastoriPike esiintyy #sydän-kampanjan lanseereustilaisuudessa Malmitalolla 31.8.
Suosittu räppäri PastoriPike esiintyy #sydän-kampanjan lanseereustilaisuudessa Malmitalolla 31.8.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

    

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki tukee varhaisnuoriso- ja nuorisoyhdistyksiä yli 1,9 miljoonalla eurolla28.5.2020 17:42:16 EESTTiedote

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan nuorisojaosto päätti tänään torstaina 28.5.2020 myöntää toiminta- ja palkkausavustuksia yhteensä 1 905 000 euroa helsinkiläisille varhaisnuoriso- ja nuorisoyhdistyksille. Helsingin kaupunki pyrkii avustuksin mm. kehittämään kansalaisyhteiskuntaa ja lisäämään asukkaiden, tässä tapauksessa erityisesti nuorten, elämänlaatua, toimintakykyä ja oman elämän hallintaa. Samalla tuetaan toimintaa, joka monipuolistaa kaupungin omaa palvelutarjontaa.

Helsingin kaupunginkirjaston palvelut normalisoituvat 1.6. alkaen – kesällä pääsee myös viikonloppuisin kirjastoon28.5.2020 12:00:00 EESTTiedote

Helsingin kaupunginkirjaston palvelut saadaan 1. kesäkuuta alkaen käyttöön miltei normaalisti. Kirjastoissa voi jälleen peruspalvelujen eli lainaamisen, palauttamisen ja varausten noudon lisäksi käyttää asiakastietokoneita, tulostaa, kopioida ja skannata, lukea lehtiä, tehdä töitä, opiskella sekä varata osoitteesta varaamo.hel.fi käyttöönsä erilaisia kokous- ja ryhmätyötiloja ja laitteita. Kesäaukioloajat ovat voimassa Helsingin kirjastoissa 1.6.–9.8. Aiempaa useammassa kirjastossa eri puolilla Helsinkiä voi asioida myös kesäviikonloppuisin.

Helsingfors stadsbiblioteks tjänster normaliseras från 1 juni – på sommaren kan man besöka biblioteken till och med under veckosluten28.5.2020 11:59:00 EESTTiedote

Helsingfors stadsbibliotek börjar betjäna nästan som vanligt från 1 juni. I biblioteken kan man igen använda bastjänsterna, det vill säga låna och återlämna material och hämta reserverat material. Dessutom kan man använda kunddatorer, printa, kopiera, skanna, läsa tidningar, arbeta och studera på biblioteken. På varaamo.hel.fi kan man boka olika mötesrum, grupparbetsrum och apparater. Sommartidtabellerna är i kraft på Helsingfors bibliotek 1 juni till 9 augusti. Under sommarveckosluten är fler bibliotek än förr öppna på olika håll i Helsingfors.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme