Suomen Punainen Risti SPR

Nuorten turvataloilta apua ja seuraa joulun jokaisena päivänä

Jaa

Punaisen Ristin Nuorten turvatalot tarjoavat apua nuorille ja heidän perheilleen myös jouluna. Turvataloilla nuori voi viettää joulua turvallisesti yhdessä muiden kanssa.

Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

Joulu herättää mielikuvia yhdessäolosta läheisten kanssa. Punaisen Ristin Nuorten turvatalot tarjoavat mahdollisuuden joulutunnelmaan ja -rauhaan myös niille nuorille, joille turvallisen joulun viettäminen ei ole muuten mahdollista.

Turvatalot ovat jouluna auki joka päivä. Pääkaupunkiseudulla yhteinen päivystys toimii Helsingin Nuorten turvatalolla.

– Mahdollisuus päästä turvatalolle jouluna on nuorille tärkeä myös siksi, että jouluna monet nuorten tukipalvelut ovat tauolla, kertoo Punaisen Ristin Nuorten turvatalotoiminnan johtaja Leena Suurpää. – Turvatalolle pääsee jouluna kuten muinakin vuoden päivinä.

Osa turvatalolle saapuvista nuorista kaipaa apua perheen ristiriitoihin tai yksinäisyyteen, osa tarvitsee turvallista yöpymispaikkaa erityisesti joulun ajaksi.

Yhdessäoloa joulupöydän ääressä

Yhdessäolo ja yhteinen ruokahetki ovat tärkeitä niin turvatalojen arjessa kuin juhlapyhinäkin. Istuminen yhteisen ruokapöydän ääreen on turvatalojen nuorille erityisen merkityksellistä, sillä turvatalon ruokapöytä tarjoaa hyvän kotiruuan lisäksi tilaisuuden jutella kuulumisistaan muiden nuorten, vapaaehtoisten ja työntekijöiden kanssa. Turvatalojen työntekijät ja vapaaehtoiset kuulevat keskusteluissa niin arjen yksinäisistä ruokailuista kuin ruuan puutteestakin.

Turvatalojen kriisi- ja perhetyöntekijät sekä koulutetut vapaaehtoiset ovat paikalla läpi joulun nuoria varten. Nuorten turvatalon joulutunnelman luovat ruoan ja yhdessäolon lisäksi kauniisti koristellut tilat ja pienet lahjat.

– Tärkeintä on, ettei kenenkään nuoren tarvitse jäädä jouluna yksin, Suurpää muistuttaa.

Turvatalot auki jouluna

Pääkaupunkiseudulla Helsingin turvatalo päivystää läpi joulun. Joulun jälkeen 27.12. alkaen Helsingin, Espoon ja Vantaan turvatalot ovat avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti.

Tampereen turvatalo on avoinna yhtäjaksoisesti 24.12. kello 15.00 – 26.12. kello 10.00. Sen jälkeen turvatalo on avoinna normaalisti.

Turun turvatalo päivystää koko joulun ympäri vuorokauden.

Lisäksi turvatalojen Sekasin-chat verkossa on auki koko joulun: www.sekasin247.fi.

Turvatalojen yhteystiedot https://www.punainenristi.fi/hae-tukea-ja-apua/nuorten-turvatalosta/turvatalojen-yhteystiedot

Punaisen Ristin Nuorten turvatalot auttavat nuoria ja perheitä arjen kriiseissä ja pulmissa. Turvatalot sijaitsevat Espoossa, Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Vantaalla. Lisäksi turvatalot auttavat nuoria valtakunnallisesti verkossa (www.sekasin247.fi). Turvataloilta saa keskusteluapua, ja nuori voi tarvittaessa yöpyä turvatalolla. Maksutonta apua saa ilman lähetettä tai ajanvarausta.

Lisätietoja:
Nuorten turvatalotoiminnan johtaja Leena Suurpää, p. 050 543 8251
Viestinnän asiantuntija Sari Häkkinen, p. 040 581 0346

Kuvat

Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Röda Korsets utmärkelse Humanitär handräckning tilldelas grundskolelärarna i Finland8.5.2020 07:17:00 EESTTiedote

Röda Korset beviljar den årliga utmärkelsen Humanitär handräckning till lärarna i Finlands grundskolor. Lärarna har utvecklat nya sätt att möta sina elever för att trygga deras rättigheter till inlärning även i undantagsförhållanden. Med utmärkelsen uppmuntrar Röda Korset också lärarna att lyfta fram epidemins långvariga inverkningar på barns och ungdomars välmående.

Punaisen Ristin Inhimillinen kädenojennus -tunnustus suomalaisen peruskoulun opettajille8.5.2020 07:17:00 EESTTiedote

Suomen Punainen Risti myöntää vuosittain jaettavan Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksen Suomen peruskoulujen opettajille. Opettajat ovat kehittäneet uusia tapoja kohdata oppilaansa kyetäkseen turvaamaan heidän oikeutensa oppia myös poikkeusoloissa. Tunnustuksella Punainen Risti myös rohkaisee opettajia tuomaan esiin epidemian pitkäkestoisia vaikutuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme