Suomen Punainen Risti SPR

Nuorten turvatalot auttavat kesälläkin

Jaa

Monille nuorille kesät voivat olla vaikeita, kun arjen rakenteet katoavat koulujen kesälomien ajaksi. Nyt tilanne on aiempia kesiä kuormittavampi, kun takana on koronan vuoksi eristyneisyydessä vietetty kevät. Vaikutukset näkyvät varsinkin niiden nuorten ja perheiden arjessa, jotka ovat jo valmiiksi olleet muita haavoittuvammassa asemassa.

Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti

– Yksinäisyys on korona-aikana kasvanut, mutta kynnys palata ihmisten pariin ja kesän jälkeen takaisin kouluun voi osalle nuorista olla suuri. Punaisen Ristin Nuorten turvataloilla tuetaan kesän aikana nuorten sosiaalisia voimavaroja ja voidaan helpottaa paluuta kannattelevaan arkeen, kertoo Nuorten turvatalotoiminnan johtaja Leena Suurpää.

Punaisen Ristin Nuorten turvatalot tarjoavat matalan kynnyksen kriisi- ja keskusteluapua nuorille ja heidän perheilleen. Tällä hetkellä turvataloilla panostetaan siihen, että nuoria voitaisiin tukea mahdollisimman monipuolisesti koronakevään jälkeisenä kesänä.

– Poikkeusoloissa huomasimme, että osalle nuorista avun hakeminen on helpompaa digitaalisesti kuin kasvokkain. On kuitenkin paljon myös niitä nuoria, joille tilanne on päinvastainen. Digitaalisia ja kasvokkaisia avunmuotoja tulisi nyt yhdistellä viisasti, jotta voimme taata nuorille tarjottavan tuen yhdenvertaisuuden ja saavutettavuuden, pohtii Suurpää.

Turvatalot päivystävät läpi kesän

Nuorten turvataloilta voi hakea apua ja tukea koko kesän ajan sekä etäyhteyksin että 1.6. alkaen myös tarvittaessa kasvokkain. Turvataloille voi soittaa tai tulla suoraan käymään.

– Kannustamme nyt nuoria ja perheitä olemaan yhteydessä mahdollisimman matalalla kynnyksellä. Olipa kyseessä itsenäisen arjen sujuvuus tai jokin elämän kriisitilanne, yksin ei tarvitse selvitä, painottaa Vantaan turvatalon johtaja Pekka Väänänen.

Nuorten turvatalot auttavat nuoria ja heidän perheitään niin pienissä kuin suurissakin pulmissa. Apu on maksutonta ja sitä saa nopeasti ilman lähetettä. Keskusteluavun lisäksi turvatalot tarjoavat nuorille tilapäistä majoitusta sekä tukea itsenäistymiseen ja säännöllisen päivärytmin löytämiseen. Tilapäiseen majoitukseen toivotamme tervetulleiksi kaikki turvallista yösijaa tarvitsevat nuoret, joilla ei ole koronavirukseen viittaavia oireita.Turvatalot auttavat myös valtakunnallisesti Sekasin-chatissä, joka tarjoaa apua nuorille joka päivä.

Pääkaupunkiseudun turvatalojen tilapäismajoitus palvelee koko alueen nuoria ja perheitä kesän ajan keskitetysti vuorotellen Helsingin, Espoon ja Vantaan taloilla. Tilapäinen majoitus on auki joka päivä kello 17-10. Pääkaupunkiseudun turvatalot päivystävät viisi viikkoa juhannuksesta alkaen seuraavasti:

Helsingin Nuorten turvatalolla 19.6.-28.6.2020, Espoon Nuorten turvatalolla 29.6.-12.7.2020 ja Vantaan Nuorten turvatalolla 13.7.-26.7.2020.

Itsenäistymisen tukitoiminnan työntekijät sekä Kotipolku-hankkeen työntekijät ovat tavoitettavissa koko kesän.

Helsingin, Espoon ja Vantaan turvatalot jatkavat toimintaansa normaalisti omissa taloissaan 27.7.2020 alkaen.

Tampereen Nuorten turvatalon tilapäinen majoitus on suljettu 18.6.-19.7. Tänä aikana työntekijä on tavoitettavissa maanantaista perjantaihin klo 9-16 välillä. 20.7. lähtien Tampereen turvatalo on auki normaalien aukioloaikojen mukaisesti.

Turun Nuorten turvatalo on avoinna ja työntekijä on tavoitettavissa koko kesän ympäri vuorokauden 31.8 asti.

Turvatalojen yhteystiedot löydät täältä: https://www.punainenristi.fi/hae-tukea-ja-apua/nuorten-turvatalosta/turvatalojen-yhteystiedot

Lisätietoja:

Nuorten turvatalotoiminnan johtaja Leena Suurpää, p. 050 543 8251 leena.suurpaa@punainenristi.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Kuva: Joonas Brandt / Suomen Punainen Risti
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Röda Korset öppnar en coronavårdcentral i Jemen21.9.2020 09:46:40 EESTTiedote

Internationella rödakorskommittén (ICRC), Finlands Röda Kors och Norges Röda Kors har den 20 september i samarbete med Röda Halvmånen i Jemen öppnat en coronavårdcentral som erbjuder avgiftsfri vård i staden Aden i Jemen. Med hjälp av centralen bereder man sig för en eventuell andra coronavåg i landet. I Jemen pågår världens allvarligaste humanitära kris och endast under hälften av landets hälsovårdstjänster är i funktion.

Punainen Risti avaa koronahoitokeskuksen Jemeniin 21.9.2020 09:46:39 EESTTiedote

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea (ICRC), Suomen Punainen Risti ja Norjan Punainen Risti on avannut yhteistyössä Jemenin Punaisen Puolikuun kanssa maksutonta hoitoa tarjoavan koronahoitokeskuksen Jemeniin, Adenin kaupunkiin, 20. syyskuuta. Keskuksen avulla varaudutaan mahdolliseen toiseen korona-aaltoon maassa. Jemenissä on käynnissä maailman vakavin humanitaarinen kriisi ja vain alle puolet maan terveyspalveluista on toiminnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme