HelsinkiMissio

Nuorten yksinäisyys on kasvanut rajusti – Posti ja HelsinkiMissio laajentavat yhteistyötä yksinäisyyden vähentämiseksi kouluyhteisöissä

Jaa
HelsinkiMission teettämän School to Belong -yksinäisyyskyselyn (2022) tulosten perusteella, nuorten yksinäisyyden kokemukset ovat koronapandemian rajoitusten poistumisen jälkeenkin pysyneet korkealla. Kolmivuotisessa yhteistyössä tartutaan yhdessä vakavaan yhteiskunnalliseen ongelmaan, ja pyritään löytämään ratkaisuja lasten ja nuorten kasvavaan yksinäisyyteen.

Postin ja HelsinkiMission yhteistyötä toteutetaan School to Belong -ohjelmassa, jossa autetaan kouluyhteisöjä tunnistamaan ja lievittämään nuorten kokemaa yksinäisyyttä sekä tarjotaan työkaluja yksinäisyyteen puuttumiseen.KaksikielinenSchool to Belong on suunniteltu pitkäkestoiseksi toimintamalliksi Suomen kaikkiin oppilaitoksiin. Ohjelmaa toteutetaan valtakunnallisesti 46 oppilaitoksessa – yläkouluissa ja toisella asteella. Ensi lukuvuoden tavoitteena on käynnistää ohjelma sadassa oppilaitoksessa.

”Nuorten yksinäisyys on iso ja tunnistettu ongelma, ja haluamme osaltamme omalla toiminnallamme löytää ratkaisuja nuorten yksinäisyyteen. Tiivistämällä yhteistyötä HelsinkiMission kanssa, voimme tuoda iloa nuorten yksinäiseen arkeen yhdessä. Välitetään toisistamme pientenkin tekojen kautta, joilla voi olla suuri vaikutus”, sanoo Postin brändi- ja markkinointijohtaja Jenni Ihatsu.

”Nuorten yksinäisyyden kokemukset ovat olleet hälyttävällä tasolla jo pitkään, ja tähän on tärkeä löytää ratkaisuja.Yhteistyö Postin kanssa mahdollistaa työtämme nuorten yksinäisyyden vähentämiseksi kouluissa. Meillä kaikilla, myös yrityksillä, voi olla merkittävä rooli yksinäisyyden vähentämisessä”, sanoo HelsinkiMission toiminnanjohtaja Tuula Colliander.

Yksinäisyys on yhteiskunnallinen ongelma, joka koskettaa yhä useampaa nuorta. Yksinäisyyden kokeminen lisää nuoren todennäköisyyttä sairastua mielenterveysongelmiin, kuten ahdistukseen ja masennukseen. Heikentynyt koulumenestys ja -motivaatio sekä itsetunnon ongelmat ovat sidoksissa yksinäisyyden kokemukseen. Joka neljännellä nuorella ei ole porukkaa, johon kokisi kuuluvansa ja yhtä moni kertoo, ettei hänellä ole yhtään läheistä omaa ystävää.

Yhteistyö käynnistyy yhteisellä ystävänpäivän aktiviteetilla, jossa HelsinkiMissio ja Posti kutsuvat suomalaiset kirjoittamaan ystävänpäiväkortteja School to Belong -ohjelmassa mukana olevien oppilaitosten opiskelijoille.

Kampanjasta voi lukea lisää tietoa osoitteesta posti.fi/ystavanpaiva

Lisätietoja:

HelsinkiMission toiminnanjohtaja, Tuula Colliander, tuula.colliander(at)helsinkimissio.fi, puh. 040 575 3626

Postin brändi- ja markkinointijohtaja, Jenni Ihatsu, jenni.ihatsu(at)posti.fi, puh. 050 511 4194

School to Belong -ohjelmaa on Postin lisäksi mukana tukemassa yksityisiä tukijoita. Ohjelman suunnittelu ja toteutus käynnistettiin vuonna 2021 eduskunnan myöntämän joululahjarahan turvin ja se on jatkoa nuorten palveluiden kehityshankkeelle, jota tukivat perheyritys Berner Oy, perheyritys Veikko Laine Oy, Eva Ahlströmin säätiö, Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö ja August Ludvig Hartwallin säätiö.

Posti on yksi johtavista jakelu- ja logistiikkayhtiöistä Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa. Ydinliiketoimintaamme kuuluvat paketit, rahti, postipalvelut ja logistiikkaratkaisut. Tavoitteenamme on aidosti fossiilivapaat kuljetuspalvelut vuoteen 2030 mennessä. Meillä on toimintaa seitsemässä maassa. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli noin 1,6 miljardia euroa, ja työntekijöitä meillä on noin 21 000. www.posti.com


Lähteet: HelsinkiMission School to Belong -yksinäisyyskysely (2022)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristiina Backberg
Viestintäpäällikkö
HelsinkiMissio
kristiina.backberg@helsinkimissio.fi
puh. 044 733 1544

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HelsinkiMissio
HelsinkiMissio
Albertinkatu 33
00180 Helsinki

09 2312 0200https://www.helsinkimissio.fi/

HelsinkiMissio on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton sosiaalialan järjestö. Tehtävämme on vähentää yksinäisyyttä ja lisätä hyvinvointia. Olemme toimineet 140 vuoden ajan. Tunnemme yksinäisyyden ja tiedämme keinot sen voittamiseksi.

Toimimme lähes sadan ammattilaisen ja tuhannen vapaaehtoisen voimin. Kohtaamme, tuemme ja autamme vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä. Tarjoamme yksinäisyyttä lievittäviä palveluja valtakunnallisesti sekä mahdollisuuden osallistua vapaaehtoisena kohtaamaan muita.

Kutsumme kaikki tekoihin yksinäisyyttä vastaan. Tavoitteemme on, että kukaan ei jää yksin.

helsinkimissio.fi

#YhdessäYksinäisyysVoitetaan

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HelsinkiMissio

Senioreilta kysyttäessä yksinäisyys nousee yleisimmäksi ongelmaksi – Danonen ja HelsinkiMission yhteistyö vähentää ikäihmisten yksinäisyyttä28.2.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Danonen ja HelsinkiMission kolmivuotisessa yhteistyössä pyritään löytämään ratkaisuja senioreiden kasvavaan yksinäisyyteen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) toteuttamassa vanhuspalveluiden asiakastyytyväisyyskyselyssä yksinäisyys on noussut ikäihmisten yleisimmäksi ongelmaksi. Viidesosa vastanneista ikäihmisistä kärsii yksinäisyydestä usein tai koko ajan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme