Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Nurmijärven uusi akuuttiosasto avataan: Avoimet ovet -tilaisuus 26.4.

Jaa

Nurmijärven uudistettu akuuttiosasto avautuu toukokuun 2. päivä. Myös kotisairaalan toimisto ja poliklinikkatilat siirtyvät väistötiloista uusittuihin tiloihin toukokuun alussa. Ennen toiminnan käynnistymistä Nurmijärven akuuttiosastolla järjestetään kaikille avoin Avoimien ovien -tilaisuus tiistaina 26.4. klo 16–18. Uudistuneisiin ja moderneihin potilastiloihin ovat tervetulleita tutustumaan niin Keusoten alueen asukkaat, yhteistyökumppanit kuin henkilökuntakin.

Akuuttiosaston remontti käynnistyi tammikuussa 2021. Remontin aikana uusittiin kaikki akuuttiosaston tilat. Uudistettuihin tiloihin valmistui kahteen kerrokseen 38 potilaspaikkaa, jotka ovat yhden ja kahden hengen huoneissa. Kaikissa huoneissa on omat suihku- ja wc-tilat. Osa huoneista on toteutettu siten, että niissä voidaan turvallisesti hoitaa potilaita, joiden sairaus vaatii eristystä esimerkiksi helposti tarttuvissa infektiosairauksissa.

Henkilöstön tilat on suunniteltu tukemaan moniammatillista tiimityöskentelyä koko hoitotiimin työskennellessä samoissa työtiloissa. Kotisairaalan toimisto ja uudet poliklinikkatilat sijaitsevat osaston läheisyydessä mahdollistaen henkilöstön yhteistyön. Osalla kotisairaalan potilaista hoito voidaan lääkärin arvion mukaan toteuttaa kodin sijaan polikliinisesti uusissa tiloissa, esimerkiksi sairauden toipilasvaiheessa.

- Uudet tarkoituksenmukaiset tilat mahdollistavat osaltaan laadukkaan sairaalahoidon toteuttamisen, iloitsee hoitotyön koordinoiva esimies Nina Nikkinen.

Tuusulan akuuttiosasto sulkeutuu vaiheittain

Ennen Nurmijärven akuuttiosaston avautumista sulkeutuu Tuusulan akuuttiosastotoiminta vaiheittain 14.4. mennessä. Potilaat, joiden hoitojakso jatkuu vielä tämän jälkeen, siirretään Keusoten alueen muille akuuttiosastoille tai muualle jatkohoitoon.

Nurmijärven ja Tuusulan akuuttiosastojen muutokset perustuvat Keusoten yhtymähallituksen 18.11.2021 tekemään päätökseen palvelujen verkostosuunnitelmasta vuosille 2022–2024.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot medialle

30.3.-4.4.2022 välillä
Nina Nikkinen, sairaalapalveluiden koordinoiva hoitotyön esimies
050 497 0878
nina.nikkinen@keusote.fi

Katariina Korhonen, sairaalapalveluiden päällikkö
050 497 5567
katariiina.korhonen@keusote.fi

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)
Sandelininkatu 1
05800 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä muuttuu Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeksi 1.1.2023. Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä pelastuspalveluiden järjestämisestä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme