Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nya gästbåtplatser i Inre hamnen

Dela

I Inre hamnen i Vasa finns nu fem bojplatser för gästande båtar. Utöver med röda bojar har platserna märkts ut med en skylt. På en gästbåtplats får man hålla sin båt högst 12 timmar under dagtid och platserna är inte avsedda för övernattning.

De nya gästbåtplatserna önskades till Inre hamnen, eftersom det är kort avstånd därifrån till servicen både i centrum och vid stranden. På gästbryggan finns åtta länkar som kan användas om ankare används bakom båten. Sidledes förtöjning i länkarna rekommenderas inte.

– Staden fick ett förslag om att ordna avgiftsbelagda gästbåtsplatser. Saken utreddes och vi gick in för en lätt lösning utan bruksavgift, eftersom betalningsarrangemangen i sig hade medfört kostnader och vi bedömde att inkomsterna skulle bli ganska små, berättar Kommunteknikens direktör Jukka Talvi.

En officiell gästbåthamn för vistelse över natten och längre tid finns i Vasklot och den upprätthålls av Wasa Segelförening.

På kartan anges var gästbåtplatserna finns

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum