NYAB Oyj

NYAB saneeraa KSS Verkon Kausalan sähköaseman

Jaa
NYAB on sopinut KSS Verkko Oy:n kanssa Kausalan 110/20 kV sähköaseman saneerausurakasta. Urakan toimituslaajuuteen sisältyvät kaikki tarvittava suunnittelu, materiaali- ja laitehankinnat, rakennus- ja asennustyöt, koestus ja käyttöönotto sekä loppudokumentointi. Suunnittelutyöt alkoivat heti ja Kausalan asema on käyttöönotettavissa vuoden 2023 lopussa. Koko urakka valmistuu toukokuun 2024 loppuun mennessä.
Kuva: KSS Verkko
Kuva: KSS Verkko

Uusi sähköasema parantaa alueen sähkön toimitusvarmuutta. Saneerausiän saavuttaneen Kausalan aseman hankintaprosessi hoidettiin huolella.

”Sähköasemaurakat ovat aina mittavia projekteja. Tämän kokoluokan urakoita tehdään yleensä noin yksi vuodessa. Täten on oleellista, että kumppanien valinta suoritetaan huolella. NYAB valikoitui urakan toteuttajaksi hankintaprosessin myötä. Prosessi varmistaa, että valitsemme parhaan mahdollisen toimijan huomioiden paitsi hinta myös erityisesti laatu ja ammattitaito”, toteaa Antti Kokko, rakennuttamispäällikkö, KSS Verkko Oy.

NYAB aloitti sähköverkkorakentamisen liiketoiminnan Suomessa alkuvuonna 2022 ja on vahvistanut valmiuksiaan vauhdilla. Kausalan sähköasemaurakka on uuden liiketoimintayksikön ensimmäinen suoraan verkkoyhtiölle toimitettava avaimet käteen -urakka. Käynnissä olevat sähköasematoimitukset tehdään tuulivoimatoimijoille.

”Olemme erittäin innoissamme Kausalan sähköaseman saneerausurakasta. Tämä on mahtava aloitus vuodelle 2023. KSS Verkko on minulle tuttu asiakas aiemmilta vuosilta ja on todella hieno lähteä tekemään yhdessä heidän kanssaan projektia”, iloitsee Petteri Luhtala, sähköasemien rakentamispäällikkö, NYAB.

KSS Verkko Oy on sähkönjakelu- ja verkkoyhtiö, joka palvelee yli 50 000 kotitalous-, yritys- ja yhteiskunnallista asiakasta Kouvolan seudulla ja Iitissä. KSS Verkko on osa KSS Energia konsernia. KSS Verkko huolehtii sähköverkon ja sähkön jakelun toimivuudesta ja uudistamisesta. Toiminnan lähtökohtana on laadukas ja häiriötön verkkopalvelu asiakkaille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: KSS Verkko
Kuva: KSS Verkko
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

NYAB on puhtaan tulevaisuuden rakentaja, jolla on vuosikymmenien kokemus vaativista rakennushankkeista. Olemme mahdollistamassa Pohjoismaiden vihreää siirtymää tarjoamalla uusiutuvaa energiaa ja kestävää infrastruktuuria koskevia suunnittelun, rakentamisen ja kunnossapidon palveluita julkisen ja yksityisen sektorin asiakkaille. NYABin pääkonttori sijaitsee Oulussa ja sillä on noin 350 työntekijää eri toimipisteissä Suomessa ja Ruotsissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta NYAB Oyj

Skarta Energyn Utajärvelle rakennettavalle aurinkopuistohankkeelle yli 13 miljoonaa euroa investointitukea20.2.2023 08:51:59 EET | Tiedote

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Skarta Energyn hankeyhtiölle, Utajärven Solarpark Oy:lle, 13,3 miljoonaa euroa investointitukea aurinkosähkövoimalaitoksen investointiin Utajärvelle. Aurinkopuisto rakennetaan käytöstä poistetulle turvesuoalueelle. Investointiin sisältyy myös sähkövarasto, jonka tarkoituksena on tasapainottaa puiston tuotannon vaihteluita. Ensimmäiseen vaiheen kokonaisinvestointi on noin 73,7 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme