HUS

Nylands regionala samordningsgrupp föreslår för regionförvaltningsverket att evenemangsbegränsningar införs

Dela

Evenemangsbegränsningarna anses nödvändiga på grund av epidemiläget och hälso- och sjukvårdens bärkraft.

att begränsningar införs för antalet deltagare i allsångsevenemang som ordnas inomhus och antalet deltagare i offentliga tillställningar som ordnas inomhus i sådana delar av läktaren där det finns ståplatser. Antalet kunder ska begränsas till minst 50 procent av det normala antalet kunder. I fråga om ståplatser kan också en kraftigare begränsning vara motiverad för att risken ska kunna minskas. Det är inte nödvändigt att helt förbjuda allsångsevenemang eller användning av läktare med ståplatser vid offentliga tillställningar. Begränsningen ska gälla i en månad.

Om regionförvaltningsverket beslutar om begränsningar som gäller evenemang, har evenemangsarrangörerna möjlighet att befrias från begränsningarna genom att kräva coronapass av sina kunder.

”Enligt vår syn skulle de mer omfattande restaurangbegränsningarna som huvudstadsregionens samordningsgrupp föreslagit ha varit det primära och det mest effektiva sättet att stävja epidemin, men i avsaknad av skärpta restaurangbegränsningar anser vi att det är nödvändigt med begränsningar för evenemang i Nyland”, säger Jari Petäjä, ordförande för Nylands regionala samordningsgrupp och tf chefsöverläkare på HUS.

I största delen av kommunerna i Nyland är epidemin i spridningsfasen. Av Västra Nylands kommuner befinner sig endast Ingå, Karkkila, Kyrkslätt, Lojo och Sjundeå i accelerationsfasen.

På grund av att den specialiserade sjukvårdens och primärvårdens bärkraft äventyras, epidemiläget försämras och ökningen av vaccinationstäckningen saktar av, anser den regionala samordningsgruppen att det är nödvändigt att skärpa begränsningarna för att stävja epidemin.

Mera information för media:

Kontaktuppgifter till HUS medietjänst

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

Personer med sällsynta cancersjukdomar får stöd av det europeiska kompetensnätverket2.12.2021 09:11:02 EET | Tiedote

HUS Cancercentrum har godkänts som en del av det europeiska kompetensnätverket (European Reference Network ERN). Med hjälp av nätverket får Cancercentret bättre information om de nya behandlingsformerna för sällsynta cancerformer, eftersom nätverket omfattar experter på sällsynta cancerfall runtom i Europa. Allt fler personer som lider av sällsynt cancer har tillgång till specialkompetens.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum