Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nyt haetaan uusia urheiluluokkalaisia!

Jaa

Vaasan seudun kuudesluokkalaiset voivat nyt hakea Onkilahden yhtenäiskoulun urheiluluokalle. Hakuaika on 9.1.-5.2.2023.

Onkilahden yhtenäiskoulu on mukana valtakunnallisessa Olympiakomitean urheiluyläkoulutoiminnassa, jossa oppilas saa valmiudet opintojen ja urheilun menestykselliseen yhdistämiseen.

- Urheiluluokan tavoitteena on mahdollistaa nuoren urheilijan hyvä päivä. Koulussa on omat urheiluluokat 7., 8. ja 9. luokkalaisille oppilaille. Urheiluluokalle otetaan 21 oppilasta, kertoo Onkilahden yhtenäiskoulun rehtori Jari Jaskari.

Urheiluluokalle haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake 9.1.-5.2. välisenä aikana.

Hakuvaiheen jälkeen oppilaat saavat kutsun soveltuvuuskokeeseen, joka järjestetään 16.2.2023 klo 8.30. Soveltuvuuskokeeseen tulee hakuajan jälkeen erillinen kutsu.Lue lisää: www.soveltuvuuskoe.fi.

Nuorelle apua urheilun ja koulunkäynnin yhdistämiseen

Urheiluakatemiaohjelman yläkoulutoiminnan tavoitteena on edistää urheilevan oppilaan kasvua tavoitteelliseksi urheilijaksi, kehittää taitoja ja osaamista eri osa-alueilla sekä tukea nuorta urheilun ja koulunkäynnin yhdistämisessä mm. ajankäytöllisesti.

- 7. luokalla on kuusi tuntia, 8. luokalla kahdeksan tuntia ja 9.luokalla yhdeksän tuntia liikuntaa viikossa koulupäivän yhteydessä. Myös kaikki oppilaan valinnaisaineet liittyvät urheiluun ja harjoitteluun, kertoo Onkilahden yhtenäiskoulun koordinaattori Kari Vedenjuoksu.

Yläkoulutoiminnan valmennuksen ja liikuntatuntien sisällöstä vastaavat Onkilahden yhtenäiskoulun liikunnanopettajat sekä Vaasan seudun urheiluakatemian valmentajat. Motoristen taitojen ja fyysisen ominaisuuksien harjoittelu on toiminnan ydin.

Vaasan seudun ruotsinkielisille oppilaille on tarjolla oma urheiluluokka Korsholms högstadiumissa.

Lue lisää urheiluyläkouluista Suomen Olympiakomitean sivuilta: www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/urheiluakatemiaohjelma/ylakoulutoiminta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Onkilahden yhtenäiskoulun rehtori Jari Jaskari, puh. 040 158 9640, jari.jaskari@edu.vaasa.fi

Onkilahden yhtenäiskoulu, koordinaattori Kari Vedenjuoksu, puh. 050 536 0158, kari.vedenjuoksu@edu.vaasa.fi

Vaasan seudun urheiluakatemian toiminnanjohtaja Jens Wallin, puh. 050 535 5499, jens.wallin@vsua.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme