Software Finland ry

”Nyt ilmastonmuutoksen kimppuun” – Vuoden Ohjelmistoyrittäjä Sammeli Sammalkorpi luo hankinnoista väylän puhtaaseen bisnekseen

Jaa
Vuoden Ohjelmistoyrittäjä 2021 on Sievon perustajiin kuuluva Sammeli Sammalkorpi. ”Sammeli on rakentanut hankintojen analytiikalla upean yrittäjävetoisen kansainvälistyvän kasvutarinan”, kiittää valinnan tehneen Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Sievo on viidessä vuodessa kolminkertaistanut liikevaihtonsa jo lähes 20 miljoonaan euroon. ”Luomme datalla asiakkaille merkittävää lisäarvoa. Nyt analytiikkamme mittaa myös ostojen hiilijalanjäljen”, kertoo Sammalkorpi Sievon uudesta suunnasta.
Vuoden Ohjelmistoyrittäjä 2021 on Sammeli Sammalkorpi, kuvassa keskellä. Vasemmalla Ohjelmisto- ja e-business ry:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Walkama ja oikealla toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Kuva: Photomikke
Vuoden Ohjelmistoyrittäjä 2021 on Sammeli Sammalkorpi, kuvassa keskellä. Vasemmalla Ohjelmisto- ja e-business ry:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Walkama ja oikealla toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Kuva: Photomikke

Lehdistötiedote 9.12.2021

Vuoden Ohjelmistoyrittäjä 2021 on onnistunut erittäin harvinaisessa saavutuksessa.

”On todella poikkeuksellista, että SaaS-yrittäjä onnistuu kasvattamaan liikevaihdon 20 miljoonaan euroon kokonaan ilman ulkopuolista rahoitusta. Juuri tässä Sammeli Sammalkorpi on onnistunut puhtaasti tulorahoituksella, lähes 20 vuoden kovalla työllä. Raatimme halusi Sammelin valinnalla kunnioittaa tätä SaaS- (software as a service) kasvutarinaa, joka varmasti poikii lisää isoja uutisia”, avaa Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha palkinnon perusteita.

Voittaja itse kertookin yhä lupaavammista ja merkittävämmistä näköaloista.

”Tämä on tunnustus hyvästä työstä koko mahtavalle henkilöstöllemme, kiitos siitä! Siksi on hienoa voida ennakoida, että vielä mielenkiintoisemmat kasvun vuodet ovat edessä kuin takana. Tähän asti olemme menestyneet auttamalla kustannuksien ja riskien hallinnassa, nyt käymme ilmastonmuutoksen kimppuun”, linjaa Sievon perustajiin kuuluva toimitusjohtaja Sammalkorpi. 

Hankintadata ykkösaseeksi ilmastonmuutosta vastaan

Arvio vielä merkittävämmästä kasvusta on puhutteleva, koska Sammalkorpi on onnistunut jo yli kolminkertaistamaan Sievon liikevaihdon viimeisten viiden vuoden aikana. Nyt Sammalkorpi ja Sievo taikovat yritysten hankintoja koskevan datan ilmastonmuutosta taltuttavaksi voimaksi.

”Asiakkaamme ovat suuryrityksiä, joiden kustannuksista hankinnat muodostavat valtaosan. Siksi myöskin pääosa asiakkaidemme päästöistä muodostuu ostojen kautta. Kun maailma keskittyy torjumaan ilmastonmuutosta, niin siihen tähtäävät myös asiakkaamme. Nyt analytiikkamme mittaa myös ostojen hiilijalanjäljen, ja tälle osaamiselle on maailmassa valtavalla vauhdilla kasvava kysyntä”, analysoi Sammalkorpi tulevan kasvun perustaa.

Sammalkorpi on rakentanut Sievolle uuden ilmastotiimin kehittämään vain ilmastoanalytiikkaa. Suuryrityksistä tapaamisiin tuleekin hankintajohtajan lisäksi myös kestävän kehityksen johtaja.

”Meillä on ainutlaatuinen tarjooma ja jo valmiiksi ymmärrys ja pääsy asiakkaidemme dataan. Kasvamme siksi sekä nykyisille asiakkaillemme tarjotulla uudella ilmastopalvelulla että uusilla asiakkailla, jotka haluavat itselleen tehokkaimman mahdollisen aseen ilmastonmuutosta vastaan. 80 % päästöistä syntyy toimitusketjuissa, joten määritelmä ei ole liioittelua. Kuinka seurata päästöketjuja, kun voi olla 50 000 toimittajaa? Me tarjoamme tähän työkalun.”

Ohjelmisto- ja e-business ry:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Walkama pitää Sievon potentiaalia huikeana. Walkama puhuu kovan luokan ymmärryksellä, Valon ja Sinisen Meteoriitin rakentajana.

”Sievo on ponnistanut Pohjoismaiden markkinoilta merkittäväksi toimijaksi Länsi-Euroopassa ja USA:ssa, suomalaiselle SaaS-yritykselle todella kova suoritus. Ilmastonmuutoksen torjuminen hankinta-analytiikan avulla avaa valtavat näkymät kaikkialla maailmassa”, painottaa Walkama.

Lisätiedot

Sammeli Sammalkorpi, toimitusjohtaja, Sievo, 050 585 3253, sammeli.sammalkorpi@sievo.com

Rasmus Roiha, toimitusjohtaja, Ohjelmisto- ja e-business ry, 0400 180434, rasmus@ohjelmistoebusiness.fi

Avainsanat

Kuvat

Vuoden Ohjelmistoyrittäjä 2021 on Sammeli Sammalkorpi, kuvassa keskellä. Vasemmalla Ohjelmisto- ja e-business ry:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Walkama ja oikealla toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Kuva: Photomikke
Vuoden Ohjelmistoyrittäjä 2021 on Sammeli Sammalkorpi, kuvassa keskellä. Vasemmalla Ohjelmisto- ja e-business ry:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Walkama ja oikealla toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Kuva: Photomikke
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Software Finland ry
Software Finland ry
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://softwarefinland.fi

Software Finland ry on vuonna 1993 perustettu ainutlaatuinen yritysjohdon yhteisö ja ohjelmistoalan vaikuttaja. Toimintamme tärkein tavoite on jäsenyritystemme ja koko ohjelmistoalan kukoistus. Suomessa nimittäin tehdään huippulaadukasta ja kansainvälisesti kilpailukykyistä softaa, ja me uskomme, että sen avulla ratkaistaan maailman isotkin ongelmat. Mukana alaa koskevaan päätöksentekoon vaikuttamassa, tutkimusta ja koulutusta tukemassa sekä liiketoimintaansa kehittämässä on yli 600 softayritystä Suomesta. Software Finland ry tunnettiin vuoden 2023 alkuun asti nimellä Ohjelmisto- ja e-business ry ja vuoteen 2018 nimellä Ohjelmistoyrittäjät ry.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Software Finland ry

”Inhouse-hankinnat kyseenalaistava KKV-päätös erittäin tervetullut”: Yli 90 % softafirmoista haluaa myydä suoraan julkisasiakkaille29.5.2023 09:00:40 EEST | Tiedote

Ohjelmistoyritykset näkevät julkisyhteisöjen omistamat inhouse-yhtiöt enimmäkseen ”pakollisena pahana”, kertoo ohjelmistoalan kattojärjestön Software Finland ry:n uunituore Sykemittari-tutkimus. ”Viesti ohjelmistoyrityksiltä ei voisi olla selvempi: 91% tekisi mieluiten kauppaa suoraan julkisasiakkaiden kanssa. Kilpailu- ja kuluttajaviraston inhouse-hankinnat kyseenalaistava päätös on erittäin tervetullut ja ainakin satojen miljoonien mahdollisuus”, iloitsee Software Finlandin toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

”Tämä nainen on rakentanut urapolun sadoille naisille” – Mimmit koodaa -palkinto 2023 Ursula Koskelle21.4.2023 12:24:38 EEST | Tiedote

Mimmit koodaa -palkinnon 2023 on voittanut Ursula Koski IT-alalle pyrkivien naisten osaamisen edistämiseksi tehdystä työstä. “On ollut ilo nähdä, miten yksittäisen henkilön liikkeellepaneva voima voi muuttaa ihmisten elämiä. Ursulan ja hänen mukanaan tuomansa tiimin panostus konkreettisten taitojen lisäämiseksi yhteisömme naisten keskuudessa ei ole jäänyt huomaamatta”, kiittää Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi.

”Iskun paikka Suomelle”, arvioi K3:n Romakkaniemi: Ohjelmistoalan uusi nimi ”Software Finland” kertoo uudesta panostuksesta vientiin24.3.2023 09:15:00 EET | Tiedote

Ohjelmistoalan tärkein äänenkannattaja, Ohjelmisto- ja e-business ry on valinnut itselleen uuden nimen ”Software Finland ry” edistämään alan vientiä. ”Yritystemme huipputason osaaminen, luotettavuus ja vastuullisuus ovat jo vientivaltteja. Tässä on iskun paikka Suomelle”, arvioi Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. ”Vienti on meille prioriteetti ja odotamme innolla entistä laajempaa kansallista yhteistyötä viennin edistämiseksi”, ennakoi Software Finlandin hallituksen puheenjohtaja Pekka Walkama.

Paremmat työllistymismahdollisuudet jo 100 koodarinaiselle – kiitos Mimmit koodaa -ohjelman ja Amazon Web Servicesin (AWS) yhteistyön15.3.2023 12:05:58 EET | Tiedote

Mimmit koodaa tuottaa yhä konkreettisempia hyötyjä. Jo 100 naista on suorittanut ohjelman kautta AWS Cloud Practitioner -sertifikaatin. Mimmit koodaa -ohjelman ja Amazon Web Servicesin yhteistyössä yhteisölle maksutta tarjoama pilvikoulutus pyrkii korjaamaan ohjelmistoalan sukupuolittuneisuutta sekä vastaamaan osaajapulaan.

”Ohjelmistoalalle erityisen lupaavaa, että palkkatoiveet ovat realistisia” – Juniorirekryssä ennätykselliset lähes 1200 osallistujaa, 75 % naisia14.2.2023 12:10:27 EET | Tiedote

Ohjelmistoalan paraikaa järjestämä Juniorirekry-tapahtuma on murskannut aiemman ennätyksen osallistujamäärällään. ”1200 osallistujaa, joista 900 on naisia kertoo siitä, miten kova imu alallamme on. Ja junnuille todella on tilausta”, iloitsee Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. ”Merkillepantavaa on, että ohjelmistoalalle hakevien työntekijöiden palkkatoiveet osuvat todella hyvin kohdalleen”, kertoo osallistujille tehdyn kyselyn analysoinut rekrytointiekspertti Anna Alppinen Academic Work’istä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme