Amos RexAmos Rex

”Nyt jos koskaan on aika, jolloin tarvitsemme keskustelua” – maailmaa kiertänyt Muse Conversations saapuu Suomeen

Jaa

Amos Rex ja Stina Krookin säätiö kutsuvat osallistujia ennakkoluulottomaan ja rohkeaan vuoropuheluun. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä Muse Conversations tuo erilaisia ihmisiä yhteen uuden keskustelutavan avulla. Konseptin perustaja Theodore Zeldinin puheenvuoro on perjantaina 13.9. klo 13. Maanantaina 16.9. on luvassa yksi koululaisten keskustelu ja kaksi kaikille avointa maksutonta keskustelutapahtumaa. Ilmoittautuminen on auki 14.8.–1.9. Amos Rexin nettisivuilla.

Salvo Toscano, courtesy  of "Reading on Thames Festival, 2018”
Salvo Toscano, courtesy of "Reading on Thames Festival, 2018”

Oxfordin yliopiston maineikkaan filosofin, historiantutkijan ja kirjailijan Theodore Zeldinin kehittämä keskustelukonsepti tuo saman pöydän ääreen eri sukupuolien, -polvien ja maailmankatsomuksen edustajia. Syntyy kiehtova kohtaaminen ja mieleenpainuva elämys, joka mullistaa keskusteluun osallistuneiden maailman – ainakin hetkellisesti.

Jo yli 12 000 henkilöä 20 maassa eri puolilla maailmaa on osallistunut Muse Conversations -konseptin keskustelutilaisuuksiin. Osallistujille annetaan illallisen kulkua mukaileva keskustelun menu, joka ohjaa pareittain käytävää keskustelua. Listalla olevat kysymykset johdattelevat osapuolet pohtimaan omaa elämäntapaansa ja tekemään uusia johtopäätöksiä omista kokemuksistaan. Samalla keskustelijoiden ymmärrys toisistaan lisääntyy.

”Keskustelu on kohtaaminen, jossa erilaisten muistojen ja tapojen muovaamat mielet ovat vuorovaikutuksessa. Mielipiteiden vaihto muokkaa tosiasioita ja ajatuksia. Keskustelu sekoittaa pakan ja antaa käyttöön uusia kortteja. Nyt jos koskaan on aika, jolloin tarvitsemme keskustelua. Se on kriittisen kiireellistä”, Theodore Zeldin toteaa.

”Stina Krookin säätiö haluaa taidetta hyödyntäen tukea ja innostaa ihmisiä rakentamaan keskinäistä luottamusta. Muse Conversations toimii parhaimmillaan voimakkaana ja voimaannuttavana muutoksen liikkeellelaskijana. Tavoitteena on laajentaa ja avartaa osallistujien näkemyksiä sekä lisätä empatian tunnetta toisiamme kohtaan”, säätiön hallituksen puheenjohtaja Susanne Homén-Lindberg sanoo.

”Amos Rex ei ole ainoastaan taidemuseo, vaan myös tapahtumapaikka. Bio Rexin ainutlaatuiset tilat, elokuvasali lämpiöineen muodostavat hyvät puitteet erilaisten ihmisten kohtaamisille. On tärkeää, että ihmiset kokevat asioita yhdessä, oppivat uutta ja saavat unohtumattomia elämyksiä. Muse Conversations on yksi juonne museon moninaisessa ihmisläheisessä toiminnassa”, kertoo ohjelmajohtaja Kaj Martin.

Tapahtuma on osa Stina Krookin säätiön juhlavuotta.

Muse Conversations -tapahtuman yhteistyökumppanit ovat: Theodore Zeldin & Oxford Muse, MiklagardArts, Stina Krookin säätiö ja Amos Rex.

Theodore Zeldin: Muse Conversations -alustus
13.9. klo 13-14
Bio Rex, Amos Rex

”Yksi maailman neljästäkymmenestä henkilöstä, jonka ajatuksilla on pysyvää arvoa uudella vuosituhannella.” (The Independent)

Filosofi ja historioitsija Theodore Zeldin kertoo Muse Conversations -konseptin taustalla olevista ajatuksista sekä miten keskustelu voi muuttaa maailmaa. Yleisölle avoin tapahtuma on maksuton. Lehdistöllä on mahdollisuus tavata ja haastatella Zeldiniä tapahtumassa.

Muse Conversations 16.9.
Bio Rex, Amos Rex

Klo 10–11 koululaistapahtuma, ei avointa ilmoittautumista
Klo 13–15 kaikille avoin, ilmainen tapahtuma, ennakkoilmoittautuminen
Klo 19–21 kaikille avoin, ilmainen tapahtuma, ennakkoilmoittautuminen

Ilmoittautumiset 14.8.–1.9: https://amosrex.fi/tapahtumat/muse-conversations/

Keskusteluihin voi osallistua suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Pressikuvat: https://amosrex.fi/lehdisto/

Video: https://www.youtube.com/watch?v=CIDFXwKRctk

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt:

Viestintätoimisto Creatika,
press@creatika.fi, 040 5378407, 044 5661903

Lisätiedot tapahtumasta:

Vastaava tuottaja, Ceyda Berk-Söderblom, MiklagårdArts
info@miklagardarts.com, 050 4002571

Iia Palovaara, tiedottaja, Amos Rex
iia.palovaara@amosrex.fi, +358 (0) 50 544 3331

Kuvat

Salvo Toscano, courtesy  of "Reading on Thames Festival, 2018”
Salvo Toscano, courtesy of "Reading on Thames Festival, 2018”
Lataa
Theodore Zeldin, the Oxford scholar, historian and academic, at the Edinburgh International Book Festival 2015.Edinburgh. 31st August 2015
Theodore Zeldin, the Oxford scholar, historian and academic, at the Edinburgh International Book Festival 2015.Edinburgh. 31st August 2015
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Amos Rex
Amos Rex
Mannerheimintie 22-24
00100 HELSINKI

museum@amosrex.fihttp://www.amosrex.fi

Historioitsija ja ajattelija Theodore Zeldin on Oxfordin yliopiston kasvatti. Historian tutkijana hän on uraa uurtavalla tavalla selvittänyt, kuinka suhteet ja tunteet, kuten rakkaus, pelko, yksinäisyys, ystävyys ja kunnianhimo, ovat kehittyneet eri sivilisaatioissa aikojen saatossa. Erityisesti hän on pohtinut, miten näihin tekijöihin voidaan tänä päivänä vaikuttaa käyttämällä uudenlaista keskustelukulttuuria, joka synnyttää luottamusta muukalaisten kesken Viimeisten 30 vuoden aikana Theodore Zeldin on kehittänyt empiirisesti keskustelukonseptia, jonka avulla ihmiset voivat vaihtaa kokemuksiaan ja käsitellä omia pyrkimyksiään ja siten lisätä keskinäistä ymmärrystä ja luottamusta. Konsepti tunnetaan nimellä Muse Conversations. Zeldin on toiminut Ranskan presidentin neuvonantajana, ja hänelle on myönnetty Ranskan kunnialegioonan komentajan arvonimi. Hän on myös saanut brittiläisen Wolfsonin historiapalkinnon teoksestaan, joka käsittelee Ranskan historiaa.
www.oxfordmuse.com

Stina Krookin säätiö tukee ja edistää kuva- ja näyttämötaidetta vuosittaisilla stipendeillä, huomioiden erityisesti Suomen ruotsinkielisen väestön. Stipendeillä halutaan tukea nuoria, uransa alkuvaiheessa olevia taiteilijoita sekä edesauttaa jo asemansa vakiintuneiden taiteilijoiden pitkäjänteistä työskentelyä. Stina Nicolaisen (o.s. Krook) perusti säätiön joulukuussa 1976 ja ensimmäiset stipendit jaettiin 1978. Vuoteen 2019 mennessä on jaettu yli 500 stipendiä ja palkintoa yli kahden miljoonan euron arvosta. Stipendejä ei voi hakea, vaan säätiö myöntää palkinnot kuvataiteen ja esittävän taiteen edustajista koostuvan asiantuntijaraadin lausuntojen perusteella.
www.stinakrook.fi

Amos Rex on taidemuseo, jossa menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus kohtaavat. Funkkishelmi Lasipalatsi ja sen kumpuilevan aukion alla sijaitsevat taidemuseotilat tarjoavat 10 000 neliötä ainutkertaisille elämyksille maan alla, päällä ja Bio Rexin valkokankaalla. Amos Rexin näyttelyohjelma koostuu uusimmasta, usein teknisesti kokeilevasta nykytaiteesta, 1900-luvun modernismista ja muinaisista kulttuureista.
www.amosrex.fi #amosrex

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amos Rex

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme