Kokkolan kaupunki

Nyt on aika näkyä liikenteessä

Jaa

Suomessa kansallista Heijastinpäivää vietetään joka vuosi 1.10. Heijastinpäivä muistuttaa heijastimen käytön tärkeydestä ja kannustaa käynnistämään heijastinkauden – viimeistään nyt. Kokkolan kaupunki toteuttaa tänä vuonna Heijastinpäivän kampanjan yhdessä kokkolalaisten urheiluseurojen kanssa. Kaupunki ja seurat haluavat muistuttaa heijastimen käytöstä niin kouluun kuin harrastuksiinkin mentäessä. Alakoululaisille jaettavat Kokkola-aiheiset heijastimet on helppo kiinnittää reppuun tai takkiin.

”Liikkumisen turvallisuus on yksi jokaisen arkipäivään kuuluvista oikeuksista”, muistuttaa kaupungin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Päivi Korpisalo. ”Turvallisuus on myös yksi teemoista, jotka toistuvasti nousevat esille kaupunkikuvatutkimuksissa ja kokkolalaisten arvoissa.”

Heijastimia jaetaan ensin alakouluille, mutta lokakuussa kampanja jatkuu myös yläkouluilla ja vanhempien opiskelijoiden parissa. Erityisen iloinen Korpisalo on siitä, että kaupungin yhteistyöseurojen urheilijat lähtivät mukaan tempaukseen: ”Meillä on sopivan kokoinen kaupunki, jossa lapset ja nuoret kulkevat kouluun ja harrastuksiin usein kävellen tai pyöräillen. Syksyn pimetessä näkyminen liikenteessä on tärkeää ihan jokaiselle.”

Kokkolalaisseurojen heijastinterveiset julkaistaan 1.10. Video löytyy Kokkolan kaupungin YouTube-kanavalta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Dags att synas i trafiken30.9.2021 15:15:00 EEST | Tiedote

I Finland firas nationella reflexdagen årligen den 1 oktober. Reflexdagen påminner om hur viktigt det är att använda reflex och uppmuntrar alla att inleda reflexsäsongen – senast nu. Karleby stad genomför i år en reflexdagskampanj tillsammans med lokala idrottsföreningar. Staden och föreningarna vill påminna alla att använda reflex på vägen till och från skolan och hobbyer. Till eleverna i årskurserna 1–6 delas reflexer ut som är lätta att fästa vid ryggsäcken eller rocken.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme