Schibsted Suomi Oy

Nyt tehdään pieniä ja keskisuuria remontteja – ja haetaan energiansäästöä

Jaa
Rakentaja.fi selvitti kuluttajien rakennus- ja remontointisuunnitelmia. Rakennus- ja remontointibuumi ei vieläkään taitu. Eniten suunnitellaan pintaremontteja koteihin ja vapaa-ajanasuntoihin. Rahaa ollaan valmiita laittamaan pintojen lisäksi energiansäästökorjauksiin ja energiamuodon muutoksiin.

“Remontti- tai varsinkaan rakennussuunnitelmia ei tehdä hetken mielijohteesta. Siksi suunnitelmia ei myöskään haudata heti, vaikka energian tai raaka-aineiden hinta koettelisikin”, sanoo Rakentaja-tuoteperheen liiketoimintajohta Henri Härmä.

Rakentaja selvitti kuluttajien rakennus- ja remonttisuunnitelmia vuoden 2022 lopulla Omakoti-messujen yhteydessä tehdyllä kyselyllä, johon vastasi vajaat 200 kuluttajaa. Samansuuntaisia tuloksia remontointisuunnitelmista antavat Rakentaja-tuoteperheen saittien kävijäluvut. Rakentaja.fi-sivustolla kulutettiin rakentamiseen ja remontointiin liittyviä sisältöjä viime vuonna keskimäärin yli miljoonan kuukausittaisen sivulatauksen verran.

“Viime vuoden loppupuolella kuluttajat hakivat ja lukivat selvästi enemmän energiansäästöön ja energiamuodon muutoksiin liittyviä sisältöjä kuin koskaan aiemmin”, Härmä sanoo.

Yli 30 prosenttia viime vuoden messututkimukseen vastanneista oli tekemässä pintaremonttia. Noin neljäsosalla meneillään oli rakennusprojekti. Viidesosa suunnitteli energiaremonttia. 

33 prosenttia vastaajista aikoi käyttää remonttiin tai rakennusprojektiin 5 000 – 10 000 euroa. 25 prosenttia vastaajista arvioi rakentamiseen käyttämänsä summan olevan 10 000 – 30 000 euroa.

Rakenna & Remontoi -messut tammikuun viimeisenä viikonloppuna

“Tähän kysyntään lähdemme vastaamaan tulevillakin messuilla. Sekä näytteilleasettajien että ohjelman kattaus on suunniteltu niin, että remontoijat, rakentajat ja sisustajat löytävät asiantuntevaa palvelua, kiinnostavia tuotteita ja tarvitsemaansa tietoa”, sanoo Rakenna & Remontoi -messujen projektipäällikkö Jennica Ranta.

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna 27.-291. Vantaan Myyrmäki-hallissa on mukana lähes 150 näytteilleasettajaa.

“Olipa kyse älytermostaateista, keittiötrendeistä, kattoremontista, ledivaloista tai maalämmöstä, niin messuilta löytyy ammattilaisia opastamaan innokkaita rakentajia ja remontoijia”, sanoo Ranta.

Rakenna & Remontoi -messuilla pyörii koko viikonlopun ajan runsas ohjelmatarjonta paneelikeskusteluista työnäytöksiin. Perjantain käsitellään taloyhtiöasukkaita kiinnostavia aiheita kuten vastikkeiden nousun vaikutusta asunnon myyntiin, energiansäästöä sekä ihmisläheisen kaupunkisuunnittelun periaatteita. Lauantaina ja sunnuntaina tutustuaan muun muassa huippukokin keittiöremonttiin, pihasuunnittelun ensi kevään trendeihin ja pientalorakentamisen kustannuslaskelmiin.

Mukana messuilla nähdään ja kuullaan muun muassa arkkitehti Samppa Lappalaista, remonttipiiskuri Perttu Sirviötä, pihasuunnittelija Kati Jukaraista, bloggaaja ja asuntosijoittaja Natalia Salmelaa sekä huippukokki Harri Syrjästä.

“Yleisön kiinnostuksen voi  jakaa oikeastaan kolmeen näkökulmaan: mitkä asiat on syytä tietää tuotteen tai palvelun hankintavaiheessa, miten asennus ja toimitus hoituu sekä millä tavoin hankittujen laitteiden käyttö, ylläpito ja huolto hoituu. Näihin kysymyksiin meillä on messuilla ammattilaiset vastaamassa, aiheesta kuin aiheesta”, Ranta jatkaa. 

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja median akkreditointi:

Jennica Ranta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Schibsted Suomi Oy
Schibsted Suomi Oy
PL 18
00271 Helsinki

Rakenna & Remontoi -messut järjestää suomen tunnetuin rakentamisen kuluttajasivusto Rakentaja.fi, joka on tarjonnut tietoa ja palveluita rakentajille ja remontoijille jo yli 20 vuoden ajan. Aktiivisista kuluttajista eli rakentajista ja remontoijista yli 70 prosenttia tuntee Rakentaja.fi-sivuston. 

Rakentaja-tuoteperheeseen kuuluvat myös taloyhtiöpäättäjien Omataloyhtiö.fi, pihan ja puutarhan harrastajien Puutarha.net, rakentamisen ammattilaisten Rakentaja.fi/Pro sekä talopakettien vertailusivusto Talovertailu.fi. Rakentaja-tuoteperheen sivustoilla vieraillaan lähes miljoona kertaa kuukausittain. 

Rakentajan tuoteperhe on osa Schibsted-konsernia, johon Suomessa kuuluvat myös Oikotie ja Tori.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schibsted Suomi Oy

Lampaanvilla on ongelmallista jätettä – puutarhanhoitoon kehitetty tuote ratkaisee ylijäämävillan kierrätysongelman10.1.2023 08:15:00 EET | Tiedote

Suomessa poltetaan joka vuosi säkeittäin lampaanvillaa polttokelpoisen jätteen mukana, sillä lampureilla ei ole ollut muuta vaihtoehtoa hävittää ylijäänyttä likaista tai sekalaatuista villaa. Esbaun kehittämä BioProffa Pihavilla on ekologinen ratkaisu ongelmallisen jätteen kierrätykseen. Ylijäämälampaanvillasta valmistettu BioProffa Pihavilla on vuoden 2023 puutarhatuote.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme