Vaasan kaupunki - Vasa stad

Nytt grilltak vid Molnträsket klart att ta emot friluftsfolket

Dela

Brasplatsen Närvänmutka vid Molnträsket genomgick en total förändring under sommaren. Det nya grilltaket är nu klart för att ta emot friluftsfolket.

Foto: Susanna Saari
Foto: Susanna Saari

Under grilltaket, som är byggt av Vasa stads grönområdesenhet och Vaasan Latu, finns två grillar och många fler sittplatser än tidigare omkring dem vid utkanten av taket.

– Den nya grillplatsen har redan visat sig vara verkligt populär och i synnerhet barnfamiljerna har hittat bra till området. Vi hoppas att det nya grilltaket ska vara i flitig användning och tas omhand på ett bra sätt, säger Vasa stads grönområdeshortonom Leila Roininen.

Samtidigt fick även vindskyddet vid Stenträsket ett litet ansiktslyft när de gamla stolarna och bordet från Närvänmutka flyttades dit. Vaasan Latu och stadens grönområdesenhet är nöjda med det smidiga samarbetet, som kommer att fortsätta i fråga om Molnträsket även i framtiden.

– Under arbete är för närvarande ca tre kilometer långa Marranpolku, varav största delen är anlagd så att den kan användas i år. Under vintern kommer även en brasplats att anläggas vid rutten, säger Roininen glatt.

Grilltaket vid Närvänmutka får användas fritt men gruppreserveringar ska göras på förhand per e-post till pekkauusi@suomi24.fi eller per telefon 040 520 0788. Det är förbjudet att låta djur simma i Molnträsket.

Bilder

Foto: Susanna Saari
Foto: Susanna Saari
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum