Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Nytt ledarskapsprogram för unga skall stärka det norsk-finska samarbetet

Dela

Kulturfonden för Finland och Norge har med anledning av sitt 40-årsjubileum 2019 startat ett nytt finskt-norskt ledarskapsprogram, Arctic Lead.

Programmet, som svarar på behovet av ett utökat norskt-finskt samarbete, riktar sig till unga professionella från Norge och Finland som redan har en ledarposition eller som förväntas få en dylik framöver.

”Norge och Finland har väldigt mycket gemensamt. Vi delar en över 700 kilometer lång gräns, vi är befolkningsmässigt och till ytan ungefär lika stora och vi står inför liknande utmaningar och möjligheter vad gäller välfärdsstatens framtid. Vi tror att ett nytt ledarskapsprogram kan skapa nya nätverk och kontakter samt bidra till kreativa tankar och idéer gällande hur vi tillsammans kan tackla framtida utmaningar”, säger Kulturfonden för Finland och Norges finska styrelseordförande Eero Hokkanen.

Det nya ledarskapsprogrammet startar år 2020. Målet är att ge 10 unga ledare från Norge och 10 från Finland insyn i norskt och finskt samhälls- och näringsliv. Tanken är att låta dom lära sig av varandra och av de föreläsare som gästar programmet.

”Vi tror att ett smart, bilateralt samarbete mellan Finland och Norge på olika plan kan bidra till att stärka båda länderna framöver. Unga ledare och samhällspåverkare spelar en central roll när det gäller att skapa nya nätverk och öka den ömsesidiga kännedomen och kunskapen om varandra”, konstaterar Kulturfonden för Finland och Norges norska styrelseordförande Christian Bjelland.

Utbildningsprogrammet Arctic Lead är ettårigt och innebär 2 studiehelheter som sträcker sig över två dagar per helhet. Den ena programhelheten äger rum i Norge och den andra i Finland. Av deltagarna förväntas intresse för internationella, bilaterala frågor och nordiskt samarbete.

Programmet Arctic Lead drivs av Hanaholmen i samarbete med Kulturfonden för Finland och Norge, Norges ambassad i Helsingfors och Finlands ambassad i Oslo.

För ytterligare information, vänligen kontakta projektchefen för Arctic Lead, Erik Lund:

tel.: +358 50 583 6541, e-post: erik.lund@hanaholmen.fi

Läs mera om Arctic Lead: https://www.hanaholmen.fi/en/culturalcentre/society-and-education/society-and-business/leadership-network/

Kulturfonden för Finland och Norge

Kulturfonden för Finland och Norge grundades år 1979. Fondens uppgift är att främja kontakterna och kulturutbytet mellan Finland och Norge samt öka den ömsesidiga kännedomen om respektive länder. Fonden delar ut stipendier och bidrag och arrangerar olika program. Fonden, som leds av generalsekreterare Gunvor Kronman, är också huvudman för det finsk-norska kulturinstitutet i Oslo.

Läs mera: https://www.hanaholmen.fi/sv/kulturcentrum/hanaholmen/fonderna/kulturfonden-finland-och-norge/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum