Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

OAJ edellyttää läpinäkyvää toimintakulttuuria

Jaa
Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n hallitus kävi maanantaina 20.6. perusteellisen keskustelun OAJ:n toimintakulttuurista sekä Akavan tulevan puheenjohtajan valintaprosessista.

– Pidän tärkeänä, että keskustelimme mahdollisimman pian OAJ:n uuden, toukokuussa valitun hallituksen kanssa OAJ:n toimintaperiaatteista. Hallitus korosti, että kaiken toiminnan tulee olla järjestön arvojen mukaista eli avointa, oikeudenmukaista ja vastuullista. Kulttuuria pitää muuttaa niin, että toiminnan läpinäkyvyys ja luottamus lisääntyvät, OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto sanoo. Myös Katarina Murto valittiin tehtäväänsä toukokuussa.

OAJ haluaa lisätä läpinäkyvyyttä ja luottamusta myös koko Akava-yhteisössä. Hallitus totesi, että keskusjärjestön puheenjohtajaa koskeva niin sanottu kassakaappisopimus ei vastaa avointa ja läpinäkyvää toimintatapaa.

OAJ:n hallitus edellyttää, että Akavan puheenjohtajan tuleva valintaprosessi on avoin ja oikeudenmukainen ja että se kohtelee kaikkia ehdokkaita tasapuolisesti ja kunnioittavasti.

– Toivomme, että kisaan lähtee useita ehdokkaita ja että valintaprosessin aikana keskustellaan laajasti Akavan merkityksestä sekä keskusjärjestön tulevasta suunnasta ja tehtävistä, Murto jatkaa.

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder ilmoitti eilen sunnuntaina luopuvansa puheenjohtajuudesta marraskuussa. Keskusjärjestön uusi puheenjohtaja valitaan marraskuussa Akavan liittokokouksessa.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
PL 20
00520 Helsinki

http://www.oaj.fi

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on maailman ainoa työmarkkinajärjestö, joka valvoo koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

EMBARGO 25.5. klo 7.00 Sasin päiväkoti Vuoden päiväkodiksi 2023 – ”Olemme saaneet rakentaa omanlaistamme pedagogiikkaa ja päiväkotia”25.5.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Sasin päiväkoti Hämeenkyröstä on voittanut Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti -kilpailun 2023. Päiväkodissa viihtyvät niin lapset kuin työntekijät. – Kisaan tuli runsaasti loistavia ehdotuksia erilaisista kouluista, oppilaitoksista ja päiväkodeista ja vertailu oli vaikeaa, OAJ:n erityisasiantuntija Katja Järvinen kiittelee aktiivisuutta. Kunniamaininnan sai Kappelimäen koulu Laitilasta.

Jättenedskärningar för utbildningen planeras i regeringsförhandlingarna – kan leda till att 100 läroanstalter stängs23.5.2023 14:25:09 EEST | Tiedote

Enligt uppgifter i offentligheten planerar regeringsförhandlarna, utgående från förslag från finansministeriet, nedskärningar på upp till 50 procent i finansieringen för den fria bildningen. Detta skulle få drastiska följder bland annat för sysselsättningen, det kontinuerliga lärandet, befolkningens välmående och den regionala jämlikheten. Som en följd av nedskärningarna skulle många läroanstalter få sätta lapp på luckan, konstaterar 14 aktörer i ett gemensamt ställningstagande.

Hallitusneuvotteluissa suunnitellaan jättileikkauksia koulutukseen – voisi johtaa yli 100 oppilaitoksen lakkauttamiseen23.5.2023 13:48:37 EEST | Tiedote

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan hallitusneuvottelijat suunnittelevat valtiovarainministeriön esityksen pohjalta jopa 50 prosentin leikkausta vapaan sivistystyön rahoituksesta. Tällä olisi rajuja seurauksia muun muassa työllisyydelle, jatkuvalle oppimiselle, kansan hyvinvoinnille ja alueelliselle tasa-arvolle. Leikkausten seurauksena moni oppilaitos joutuisi panemaan lapun luukulle, todetaan 14 tahon yhteisessä kannanotossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme