Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

OAJ julkistaa eduskuntavaalitavoitteensa 5.10. Oodissa

Jaa

Opetusalan Ammattijärjestö julkistaa eduskuntavaalitavoitteensa Maailman opettajien päivän tilaisuudessaan keskiviikkona 5.10. klo 9.15 keskustakirjasto Oodin Maijansalissa Helsingissä.

Suomalainen koulutus on vedenjakajalla. Maatamme on rakennettu tasa-arvoisella ja laadukkaalla koulutuksella, mutta koulutuksen tulokset ovat heikentyneet, eivätkä kaikki oppijat saavuta edes riittäviä perustaitoja. Myös oppimisen tuki kangertelee. Koulutuksen ongelmista on keskustelu vilkkaasti pitkin syksyä.

Eduskuntavaalitavoitteet esittelee OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto. Media voi seurata julkistuksen myös Teamsista klo 9.15 alkaen. Mahdollisuus haastatteluihin paikalla tämän jälkeen.

Maailman opettajien päivän kutsuvierastilaisuuteen Oodissa osallistuu kansanedustajia, koulutuspolitiikan vaikuttajia sekä pääkaupunkiseudun kaupunkien ja sivistystoimen johtoa.

Tilaisuus alkaa klo 8.30, ja tarjolla on aamiaista. OAJ:n tavoitteita esitellään pitkin aamua, pääesittely on klo 9.15-9.30.

OAJ:n vaalisivusto avataan samana aamuna osoitteessa oaj.fi/vaalit2023.    

Maailman opettajien päivää vietetään 5.10. myös kymmenissä OAJ:n alueellisissa ja paikallisissa tapahtumissa. Lisätietoa alueellisista tapahtumista saa OAJ:n alueyhdistysten sivuilta.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tai Teams-seuraajaksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
PL 20
00520 Helsinki

http://www.oaj.fi

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on maailman ainoa työmarkkinajärjestö, joka valvoo koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

OAJ on pettynyt budjettiriihen tuloksiin ja tyrmistynyt hallituksen haluttomuudesta löytää kasvavaan opettajapulaan ratkaisuja1.9.2022 14:18:55 EEST | Tiedote

OAJ on pettynyt, että hallitus ei budjettiriihessä saanut aikaan päätöstä varhaiskasvatuksen opettajien koulutusmäärien nostosta. Sen sijaan varhaiskasvatusmaksuja alennetaan pysyvästi ja kotihoidontukeen tehdään korotus. Tämä osoittaa, että hallitus ei ollut valmis tekemään ratkaisuja kasvatuksen ja koulutuksen laadun parantamiseksi.

OAJ och JHL demonstrerar för att kräva att Helsingfors löser sin lönehärva – ”Det här är en nödsituation”24.8.2022 07:45:00 EEST | Tiedote

Helsingfors stads lönebetalningsproblem har pågått i månader, men lösningar och ansvarstagande saknas fortfarande. Förfallodagen för att lösa problemen och ersätta skadorna är nu, påminner fackförbunden OAJ och JHL på sin demonstration idag. I värsta fall kommer samma problem att upprepa sig på annat håll när Vanda och välfärdsområdena tar i bruk Sarastias lönebetalningssystem.

OAJ ja JHL vaativat mielenilmauksella Helsingin palkkasotkun korjaamista – ”Tämä on hätätapaus”24.8.2022 07:45:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin ongelmat palkanmaksussa ovat jatkuneet jo kuukausia, mutta ratkaisut ja vastuunkanto puuttuvat edelleen. Ratkaisujen ja vahinkojen korvaamisen eräpäivä on nyt, muistuttavat ammattiliitot OAJ ja JHL tänään järjestämässään mielenilmauksessa. Pahimmassa tapauksessa samat ongelmat ovat edessä muualla, kun Vantaa ja hyvinvointialueet ottavat käyttöön Sarastian järjestelmän.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme