Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

OAJ:n info 7.10. klo 11.00, Raahe

Jaa

Tervetuloa Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n infoon torstaina 7.10. klo 11.00 Langin Kauppahuoneelle Raaheen, os. Kirkkokatu 19.

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen kertoo, mitä koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten opetushenkilöstölle kuuluu poikkeusaikojen jäljiltä. Kuinka oppimiskuilua kurotaan kiinni, miksi oppimisen tuki kangertelee ja miten oppivelvollisuusuudistus on lähtenyt liikkeelle? Esillä ovat myös työmarkkinanäkymät, sillä Luukkainen on yksi kunta-alan pääneuvottelijoista. Mukana ovat myös OAJ:n Pohjois-Pohjanmaan alueyhdistyksen puheenjohtaja Ari-Pekka Sirviö, alueasiantuntija Ville Tertsunen ja OAJ Raahen puheenjohtaja Olli Kaisto.

Olli Luukkainen vierailee Raahessa OAJ on the Road -maakuntakierroksella. Kuopiosta Karjaalle ja Raahen kautta Rovaniemelle etenevän kiertueen aikana OAJ:n edustajat tapaavat kaupunkien johtoa ja kuntapäättäjiä sekä opettajia työpaikoillaan. Raahessa yksi vierailukohteista on uusi Saloisten koulu.

OAJ kehottaa kiertueellaan kuntapäättäjiä kiinnittämään enemmän huomiota koulutukseen ja sen resursseihin sekä opettajien ja esihenkilöiden työssä jaksamiseen. OAJ:n tänä syksynä tekemän kyselyn mukaan yli puolet opettajista on korona-aikana pohtinut alanvaihtoa. Luukkainen uskoo sen kertovan työn lisääntyneestä kuormituksesta sekä opetukseen ja ohjaukseen varattujen resurssien riittämättömyydestä. Opetuksesta ja varhaiskasvatuksesta tulee kunnan suurin ja tärkein toimiala, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät kunnilta hyvinvointialueille.

Kiertuepäivän päätteeksi alueen opettajat viettävät yhteistä Opettajien iltaa, johon voi osallistua myös etänä.

Ilmoittaudu infoon viimeistään 6.10.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
PL 20
00520 Helsinki

http://www.oaj.fi

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on maailman ainoa työmarkkinajärjestö, joka valvoo koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme