Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

OAJ:n info ja lukuvuoden avaus ke 5.8. klo 9.00, Akavatalo

Jaa

Tervetuloa Opetusalan Ammattijärjestön uuden lukuvuoden avausinfoon keskiviikkona 5.8. klo 9.00 Akavataloon Valopihalle, os. Kellosilta 7, Itä-Pasila, Helsinki.

Julkistamme opetusalan uuden koronakyselyn tulokset. OAJ selvitti loppukeväästä 2020 peruskoulun ja lukion opettajien kokemuksia opetuksen poikkeusjärjestelyistä ja palaamisesta lähiopetukseen. Verkkokysely oli avoinna 25.5.–7.6., ja siihen vastasi 1 663 opettajaa ja rehtoria.

Puheenjohtaja Olli Luukkainen arvioi, missä merkeissä paluu syksyn koulutyöhön ja opiskeluun tapahtuu varhaiskasvatuksessa ja eri koulutusasteilla, ja mitä opetusjärjestelyissä pitää OAJ:n mielestä ottaa huomioon. Esillä ovat myös koulutuksen rahoitusnäkymät sekä kuntien lomautustilanne.

Työmarkkinaosuudessa Olli Luukkainen analysoi kevään työmarkkinakierrosta ja puntaroi, mitä kunta-alan kevään poikkeuksellisen kimurantti neuvottelukierros jätti jälkeensä. Kerromme myös, mitä muutoksia sopimukset toivat opetusalalle. Luukkainen toimii myös neuvottelujärjestö JUKOn puheenjohtajana.

Julkistamme lisäksi laajan koosteen alkavan koulu- ja opiskeluvuoden tilastoista ja tunnusluvuista.   

Tarjolla on aamiaisbrunssi klo 8.30 lähtien. Ilmoittaudu infoon 4.8. mennessä.

Toimittajat voivat osallistua infoon myös Teamsissa. Ilmoittaudu Teams-osallistujaksi 4.8. klo 14 mennessä, niin saat linkin sähköpostiisi. OAJ:n info lähetetään suorana videolähetyksenä myös somessa @oajry-tileiltä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
PL 20
00520 Helsinki

http://www.oaj.fi

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on maailman ainoa työmarkkinajärjestö, joka valvoo koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme