Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

OAJ:n koulutuspolitiikan johtajaksi valittiin Nina Lahtinen

Jaa

Oikeustieteen maisteri ja kasvatustieteen maisteri Nina Lahtinen on valittu Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n uudeksi koulutuspolitiikan johtajaksi.

OAJ:n koulutuspolitiikan johtaja Nina Lahtinen. Kuva: Riikka Hurri
OAJ:n koulutuspolitiikan johtaja Nina Lahtinen. Kuva: Riikka Hurri

– Nina Lahtisen valinnassa painoi hänen vahva koulutuspolitiikan ja koulutuslainsäädännön substanssiosaamisensa. Hän on juridiikan tuntija, jolla on tiivis tuntuma myös koulutuksen arkeen sekä opetus- ja kasvatustyöhön. Hänellä on myös pitkä kokemus koulutuspolitiikasta ja vaikuttamistyöstä, OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto perustelee.

– Pidän tärkeänä jäsenten kuuntelemista ja että koulutuspolitiikka on jatkossakin jäsentemme näköistä. Koulutuspoliittisten muutosten vaikutuksia on ehdittävä arvioida rauhassa ennen kuin seuraavaa uudistusta aloitetaan. Se mitä tehdään, pitää pystyä tekemään riittävin resurssein. On tärkeää ymmärtää, että muutos yhdessä osassa koulutusketjua vaikuttaa aina seuraavaan, Lahtinen pohtii.

Nina Lahtinen on työskennellyt OAJ:ssa vuodesta 2008 lähtien. Viimeksi hän on toiminut koulutuspolitiikan päällikkönä ja helmikuusta 2022 lähtien väliaikaisena koulutusjohtajana. Tehtävä vapautui, kun Heljä Misukka erosi OAJ:n palveluksesta.

Lahtinen on aiemmin työskennellyt luokanopettajana, sivistystoimen tarkastajana sekä lakimiehenä Kuntaliitossa ja KT Kuntatyönantajilla. Hän on ollut tekemässä useita kirjoja varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen lainsäädännöstä. Lahtinen on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon ja kouluhallinnon tutkinnon.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

OAJ:n koulutuspolitiikan johtaja Nina Lahtinen. Kuva: Riikka Hurri
OAJ:n koulutuspolitiikan johtaja Nina Lahtinen. Kuva: Riikka Hurri
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
PL 20
00520 Helsinki

http://www.oaj.fi

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on maailman ainoa työmarkkinajärjestö, joka valvoo koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme