Vihreät - De Gröna

Ohisalo: ”Emme aio vain välttää koulutusleikkauksia, aiomme estää ne!”

Jaa
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo ilmoitti koulutuksen rahoituksen kynnyskysymykseksi seuraavan hallituksen muodostamisen osalta. Ohisalo esitteli puolueen vaaliteemoja ja tavoitteita Vihreiden puoluevaltuuston kokouksessa Kouvolassa lauantaina 11.2.
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo

Ennen vuoden 2015 vaaleja puolueet osallistuivat koulutuslupaus-kampanjaan, jossa luvattiin ettei koulutuksesta leikata. Sen jälkeen oikeistokonservatiivihallitus petti antamansa lupauksen. Ohisalo pelkää, että kokoomuksen kohdalla voi käydä sama uudestaan.

– Kokoomus sanoi ensin, että ei tule koulutusleikkauksia. Sitten se julisti koulutuksen “erityissuojelun” alaiseksi. Nyt kokoomuksen vaaliohjelmassa sanotaan, että säästöjä koulutuksesta “vältetään”. Vihreät ei aio vain välttää koulutusleikkauksia, me aiomme estää ne! Tämä on kynnyskysymys. Me vihreät emme lähde mihinkään sellaiseen hallitukseen, jossa koulutuksesta leikataan euroakaan, Ohisalo ilmoittaa. 

Ohisalo korosti, että kun päiväkodit, koulut, lukiot, amikset yliopistot ja ammattikorkeakoulut menestyvät, myös Suomi menestyy. 

– Haluamme, että opin tie on avoinna kaikille eikä koulutuspolku pysähdy perhetaustaan. Suomi on palautettava osaamisen kärkimaaksi, jossa uteliaisuus, radikaali luovuus ja palo muuttaa maailmaa kukoistavat, Ohisalo sanoo. 

Ohisalo korosti puheessaan myös metsien merkitystä hiilinielujen ja luonnon monimuotoisuuden suhteen.

– Jos haluat tietää mikä puolue ottaa ilmaston ja ympäristön tosissaan, kysy: “onko Suomen metsissä asiat kunnossa?” Saamasi vastaukset ovat aika erilaisia. Joitakin kiinnostaa enemmän metsäteollisuuden pikavoitot kuin metsän eläimet ja luonnon monimuotoisuus. Suhtautuminen metsiin onkin asia, joka ratkaisee sen, ovatko puolueet tosissaan luonnon ja ilmaston suhteen, Ohisalo korostaa.

Ohisalo esitti luonnonsuojelun rahoituksen tuplaamista, vanhojen ja luonnontilaisten metsien suojelemista ja hiilinielujen pelastuspaketin toteuttamista.

– Kuten jo aikaa sitten olen paaluttanut, Vihreät ei istu sellaisessa hallituksessa, jossa ilmastotoimia lähdetään jarruttamaan tai peruuttamaan. Pidämme kiinni siitä, että Suomi on hiilineutraali vuonna 2035, Ohisalo muistuttaa.


Ohisalon puhe kokonaisuudessaan Vihreiden nettisivuilla: https://www.vihreat.fi/ajankohtaista/maria-ohisalon-puhe-puoluevaltuuston-kokouksessa-11-2-2023-kouvolassa/

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreät julkaisivat tiedepoliittisen ohjelman: Korkeakoulujen perusrahoitusta on vahvistettava ja tutkijoiden vakituisia työsuhteita lisättävä 15.5.2023 13:04:34 EEST | Tiedote

Vihreät esittää korkeakoulujen perusrahoituksen vahvistamista, tutkijoiden vakituisten työsuhteiden määrän kasvattamista 30 prosentista 70 prosenttiin ja automaattista pysyvää oleskelulupaa tutkinnon suorittaneille ulkomaalaisille. Vihreät hyväksyivät tiedepoliittisen ohjelman puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä sunnuntaina 14.5.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme