Etelä-Savon ELY-keskus

Ohjaamo-viikko 15. - 19.2.2021

Jaa

Valtakunnallista Ohjaamo-viikkoa vietetään 15. - 19.2.2021. Tänä vuonna tapahtuman painopiste on verkossa, joten Ohjaamojen some-kanavissa tapahtuu kaikenlaista kiinnostavaa! Viikon tarkoitus on lisätä Ohjaamojen tunnettuutta nuorille. Materiaalit löytyvät päivittäin Etelä-Savon Ohjaamojen some-tileiltä.

Ohjaamot ovat Suomen nuorisotakuun toimista yksi konkreettisimmista tuloksista, sillä ne kokoavat alle 30-vuotiaiden nuorten palvelut saman katon alle ja niissä tiivistyy huikea monialainen verkostotyö nuorten parhaaksi. Jos et tiedä mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta! Vaikka vuosi 2020 oli nuorten kannalta hyvin erityinen, Ohjaamot onnistuivat työssään silti mainiosti, sillä nuoret antoivat Ohjaamon palveluista koko Suomessa arvioinniksi 9,2 eli saman kuin vuonna 2019.

Etelä-Savon kolme Ohjaamoa Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa osallistuu hyvin viikkoon, nyt kuitenkin erityisesti verkossa. Etelä-Savon Ohjaamot viestittävät viikon aikana niiden toiminnasta. Ohjaamot vastaavat mielellään juttupyyntöihin ja järjestävät viikon aikana ohjelmaa, jossa juttuja pääsee tekemään nuorten kanssa ja nuorista.

Etelä-Savon Ohjaamojen yhteyshenkilöt ja -tiedot Ohjaamo-viikolla

Ohjaamo Olkkari, Mikkeli: https://po1nt.fi/ohjaamo_mikkeli/olkkari/ ja @ohjaamoolkkari

Ohjaamo Pieksämäki: www.po1nt.fi/ohjaamo_pieksamaki/ohjaamo-pieksamaki ja @ohjaamopieksamaki

Ohjaamo Savonlinna: www.ohjaamosavonlinna.fi ja @ohjaamosavonlinna

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtava asiantuntija Tuija Toivakainen, Etelä-Savon ELY-keskus, tuija.toivakainen(at)ely-keskus.fi, p. 0295 024 220, Twitterissä @toivakainen

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Etelä-Savon ELY-keskus etsii perinnebiotooppien, lintuvesien ja lähteikköjen kunnostajia22.2.2021 08:00:00 EETTiedote

Etelä-Savon ELY-keskus etsii toimijoita kunnostamaan ja hoitamaan Etelä-Savon heikentyneitä luonnonympäristöjä. Kunnostukset ovat osa Helmi-elinympäristöohjelmaa ja kohteina ovat mm. perinnebiotoopit eli perinteisen karjatalouden pitkän ajan kuluessa muovaamat niityt, hakamaat ja metsälaitumet, sekä lintuvedet ja lähteiköt. Kunnostukset hankitaan ostopalveluina.

Etelä-Savon vesistöjen kunnostusta ja hoitoa vauhditetaan suunnitelmilla16.2.2021 10:39:27 EETTiedote

Vesienhoidon yleissuunnitelmien valmistelu on hyvässä vauhdissa Etelä-Savon kalatalousalueilla. Suunnitelmissa on nostettu esiin kunnostusta tarvitsevia kohteita ja esitetty toimenpiteitä, joilla vesien tilaa voidaan parantaa. Esille ovat nousseet muun muassa valuma-alueiden kuormituspaineet, muutokset vesistöissä sekä vaelluskalojen nousuesteet. Tavoitteena on aktivoida vesistöjen kunnostus- ja hoitotoimia alueilla. Suunnitelmia esitellään keväällä 2021 alueilla järjestettävissä tupailta-webinaareissa.

Etelä-Savoon uusia luonnonsuojelualueita 940 hehtaaria11.2.2021 11:09:25 EETTiedote

Etelä-Savon ELY-keskus toteutti vuonna 2020 luonnonsuojeluohjelmia yhteensä noin 940 hehtaaria. Valtiolle hankittiin luonnonsuojelutarkoituksiin 210 hehtaaria ja yksityismaan luonnonsuojelualueita perustettiin 730 hehtaaria. Suojelutoimet kohdistuivat yhteensä 57 kiinteistöille ja perustuivat maanomistajien kanssa tehtyihin sopimuksiin. Maanomistajille maksettuihin kauppahintoihin ja korvauksiin käytettiin yhteensä noin 5,96 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme