DNA Oyj

Oikeanlaisen opiskelukoneen hankkiminen saattaa olla hankalaa – DNA listaa kesän suosituimmat opiskeluläppärit

Jaa

Kesän taittuessa kohti syksyä monella opiskelijalla on ollut edessä uuden koneen hankinta. DNA toi kannettavat tietokoneet tuotevalikoimiinsa syyskuussa 2018 ja erityisesti tämän kesän aikana läppäreiden myynnissä on nähty jopa kymmenien prosenttien kasvua kuukausittain.

”Nettikauppamme läppärimyynnissä on näkynyt selkeää kasvua kesän aikana. Kesä on usein aikaa, kun hankitaan läppäreitä syksyn opiskeluja varten, ja valtaosa myydyimmistä läppärimalleistamme on ollut opiskelukoneiksi sopivia”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

DNA:n kesän myydyimmät opiskeluläppärit

  • DNA:n kesän myydyin tuoteperhe on ollut Acerin Chromebook 314- ja 315-mallit. Koneet sopivat erityisesti keveytensä, tietoturvallisuutensa sekä helppokäyttöisyytensä perusteella kaikille opiskelijoille iästä riippumatta. Chromebookit ovatkin laajasti käytössä myös peruskouluissa.

  • Myydyimmät yksittäiset tuotteet olivat Asuksen E407MA ja M509DA. Molemmat mallit myytiin kesällä loppuun, mutta kummallekin on tulossa korvaavat mallit syksyn aikana.

  • Myydyimpien kärkipäässä on ollut Lenovon Ideapad 3 -mallisarja, jossa opiskelijalle parhaita asioita ovat loistava hinta-laatusuhde, kompakti koko sekä suorituskyky.

  • Myös Huawein Matebook D 14” ja D 15” -mallit ovat olleet erittäin suosittuja. Mallit ovat testattu DigabiOS-yhteensopiviksi, minkä lisäksi keveys, ohut koko sekä sormenjälkitunnistautuminen ovat opiskelijalle sopivia tekijöitä.

Muista ainakin nämä asiat läppäriä hankkiessa

Läppärin hankinta lähtee liikkeelle aina käyttäjästä. Opiskelukoneessa on hyvä ottaa huomioon ainakin mallin koko, riittävä akunkesto ja riittävän hyvä suorituskyky, jotta työskentely on mahdollisimman vaivatonta. Näiden lisäksi on varmistettava, että kone tukee kaikkia koulun vaatimia järjestelmiä. Lisäksi voi miettiä, tuleeko konetta käytettyä johonkin muuhunkin kuin opiskeluun.

Lukion ylioppilaskirjoitukset tehdään nykyään tietokoneella. Mallin tulee olla yhteensopiva DigabiOS -käyttöjärjestelmän kanssa, jolla koneen oma käyttöjärjestelmä ohitetaan kokeen aikana. Tämän lisäksi koneella käytetään Abittia, joka on Ylioppilastutkintolautakunnan julkaisema digitaalinen koejärjestelmä.

”Yhteensopivan mallin löytäminen voi tuntua hankalalta. Nettikauppamme rajaustyökalulla voi valita erikseen kaikki yo-yhteensopivat mallit. Tämä rajaa näkyviin vain ne tuotteet, jotka on testattu Abitti/Digabi -yhteensopiviksi valmistajan tai maahantuojan toimesta”, Aavikko kertoo.

Ylioppilastutkintolautakunta asettaa koneelle lisäksi joitakin vähimmäisvaatimuksia. Kaikki vaatimukset löytyvät Ylioppilastutkintolautakunnan nettisivuilta.

Lisätietoja medialle 

Toimitusjohtaja Sami Aavikko, DNA Kauppa Oy, puh. 044 044 3069, sami.aavikko@dna.fi

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat mobiilidatan käyttömäärissä jatkuvasti maailman kärkijoukossa. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 942 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö.  Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Finns prefer to watch streaming services on a TV screen15.9.2020 11:51:59 EESTPress release

A TV screen is still the most popular choice for keeping up with the content in paid streaming services. This is what DNA’s Digital Lifestyle survey*) reveals. DNA Hubi device, based on the open Android ecosystem, combines various streaming services in one place and enables you to watch shows on the large TV screen you have at home in the best possible quality. The latest application compatible with DNA Hubi is the new streaming service Disney+, which was launched in Finland today.

Suomessa katsotaan suoratoistopalveluja mieluiten tv-ruudulta – uusi Disney+ televisioon myös DNA Hubi -laitteella15.9.2020 11:51:09 EESTTiedote

Televisioruutu on edelleen suosituin valinta, kun halutaan seurata maksullisten suoratoistopalvelujen tarjontaa. Tämä selviää DNA:n Digitaaliset elämäntavat -kyselytutkimuksesta. *) Avoimeen Android-ekosysteemiin perustuva DNA TV Hubi -palvelu kokoaa erilaiset suoratoistopalvelut yhteen paikkaan ja mahdollistaa ohjelmien katselun kodin isolta tv-ruudulta parhaalla mahdollisella laadulla. Uusimpana sovelluksena DNA Hubi -laitteelle on saatavissa tänään Suomessa aloittanut uusi suoratoistopalvelu Disney+.

DNA examined the level of digitalisation in Nordic municipalities — Finland has a way to go when compared to its Nordic neighbours10.9.2020 12:00:00 EESTPress release

DNA examined Nordic municipalities’ capacity to launch and deploy new digital services in the era of 5G connections. In a comparison of 60 municipalities, the Danish town Aalborg was the most digitally advanced of the compared locations. Tampere was the only Finnish municipality to reach the top 10, while Oulu and Helsinki reached the top 20.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme