Kustannusyhtiö Kosmos

Oikeilla nimillä tarjoaa modernia seksuaalikasvatusta älypuhelinten aikakaudella

Jaa

Suositun seksologin Marja Kihlströmin Oikeilla nimillä on vanhemmille ja kaikille kasvattajille tarkoitettu opas, joka tarjoaa pohjan terveelle suhteelle seksuaalisuuteen ja itseen jo lapsesta saakka.

Kuva: Matti Kihlström
Kuva: Matti Kihlström

Seksi tulee lasten silmille yhä aikaisemmin, ja pornoa on mahdoton välttää älypuhelinten maailmassa. Oikeilla nimillä on ensimmäinen tämän ajan seksuaalikasvatusopas, joka auttaa suunnistamaan valtavan tietomäärän keskellä. Kirja myös herättää kasvattajia tarkastelemaan seksuaalihistoriaansa ja suhtautumista omaan seksuaalisuuteen. 

– Seksuaalikasvatusta tapahtuu koko ajan, halusimme tai emme. Siksi aikuisen on tärkeää pysähtyä tarkastelemaan omia asenteitaan ja arvojaan seksuaalisuutta kohtaan. Lapset ja nuoret tarvitsevat ympärilleen aikuisia, jotka puhuvat seksuaalisuudesta oikeilla nimillä ja joille voi puhua, Kihlström kommentoi.

Lisäksi kirjaa syventävät eri alojen asiantuntijoiden näkemykset seksuaalikasvatuksesta.

– Uskon, että seksuaalikasvatus voi vaikuttaa valtavasti siihen, miten omaan kehoomme, sen viesteihin, tarpeisiin ja mieltymyksiin suhtaudumme. Seksuaalikasvatuksella on enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa hyvinvointiin kuin yhdelläkään karkkilakolla, kuntokuurilla tai laihduttamisella.Seksuaalikasvatuskirjaa aikuisille todella tarvitaan, Syömishäiriöliiton SYLI ry:n asiantuntija Katri Mikkilä sanoo.

Marja Kihlström on erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) ja yhteisöpedagogi. Hänet tunnetaan muun muassa Iso O -kirjasarjastaan, televisiojuontajana sekä Puhu muru -Instagram-tilistään (@puhumuru) ja -podcastistaan. Marja on päättänyt puhua lempeästi ja ymmärrettävästi asioista, joista on totuttu vaikenemaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arvostelukappaleet, kuva- ja haastattelupyynnöt:
Ida Henritius
ida.henritius@kosmoskirjat.fi
050 350 8216

Kuvat

Kuva: Matti Kihlström
Kuva: Matti Kihlström
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kustannusyhtiö Kosmos
Kustannusyhtiö Kosmos
Porthaninkatu 10 LH 1
00530 Helsinki

http://www.kosmoskirjat.fi

Kosmos kehittää välineitä, joilla voi lukea toisten ajatuksia. Kirjoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusyhtiö Kosmos

Johanna Vehkoon uutuuskirja kertoo hätkähdyttävän tositarinan yhdestä kunnianloukkausoikeudenkäynnistä ja pureutuu terävästi sananvapautta sekä demokratiaa uhkaaviin ilmiöihin21.10.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

“Mitään ei saa enää sanoa”, kuuluu julkisessa keskustelussa tiuhaan toisteltu fraasi. Todellisuudessa Suomessa saa sanoa paljonkin: uhkailla ja huoritella voi ilman kummoista pelkoa vastuuseen joutumisesta. Natsiksi tai rasistiksi kutsumisesta voi joutua kuitenkin rikossyytteeseen. Uutuuskirjassaan toimittaja Johanna Vehkoo kertoo, kuinka hänelle kävi juuri niin ja mitä siitä seurasi.

Teatterintekijä Amanda Palon kollaasimainen esikoisteos hahmottelee muutaman rivin pienoiselämäkertoja ja yhden sivun romanttisia tragedioita9.9.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Näyttelijä ja teatterintekijä Amanda Palon oivaltavassa esikoisteoksessa pienillä mutta tarkoilla elementeillä rakennetaan elämänkokoisia kohtauksia. Outoja kaloja on kollaasi, jonka osista piirtyy kuva ihmisestä, joka on sekä katsoja että katseen kohde mutta siitä huolimatta aina yksin jumissa omassa mielessään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme